Атлантическия съвет – против доброволната военна служба

Според тях тя ще подкопае военния професионализъм
21 яну 2018 20:36,
59
Атлантическия съвет – против доброволната военна служба
Снимка: архив Bulphoto

Въвеждането на "доброволна военна служба" при сегашните проблеми може само да подкопае военния професионализъм, да отклони ограничените финансови средства и да предизвика демотивация в редиците на редовната ни армия, се посочва в позиция на Атлантическия съвет на България, изпратена до медиите и публикувана на официалния сайт на организацията.

Още по темата

В този си вид направените предложения изместват фокуса от значимите въпроси за решаване в сферата на отбраната, смятат от Съвета.

Според тях въвеждането на военна подготовка на цивилните граждани създава реална опасност под прикритието на въоръжените сили да бъдат подготвяни политически или икономически обвързани паравоенни групи или, от друга страна - политически или икономически паравоенни групи да се опитат да получат официален статут под прикритието на "доброволни формирования".

Това ни принуждава да настояваме да бъдат предприети всички необходими действия и превантивни мерки, така че под прикритието на подготовката за защита да не се подготвят групи, които са насочени срещу свободата, демокрацията, правовата държава, националната независимост и сигурността на обществото и на всеки отделен гражданин, заявяват от Атлантическия съвет.

Позицията е изпратена до президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, министрите на външните работи, на вътрешните работи, на отбраната, и др., както и за сведение до посолствата в България на всички съюзни държави от НАТО и ЕС и на посолствата на партньорски държави от Черноморския регион и Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
А такааа, ми сега?
49
1
 
4
 
! Отговори
Атлантици преди 6 години
След като България е член на Атлантическият пакт НАТО, това не значи че страната ни трябва да бъде изтривалка и маша на пакта. Не се продавайте и обичайте България. Армията ни е колкото футболна агитка. Бежанците които ни ги пращат вашите господари, няма да служат в армията. България може да е малка и бедна, но винаги е имало достойни хора които да я защитават с чест. Не пречете на тези хора да обичат и защитават родината си. Защото те са патриоти а не такива като вас.
48
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 6 години
Така нареченият Атлантическия съвет като е против доброволната военна служба да бъдат против закупуването на военни самолети и бойна техника. Нека те поемат грижите за младежи и деца отхвърлени и изоставени от родителите си и от държавата. Защото те са бъдещето на държавата. Избирайте дали да станат войници и да научат занаят и да не стават престъпници, за да са полезни с нещо за себе си и за обществото. Не е най доброто, когато някои ви плаща за да бъдете против нещо. Бъдете хора а не роботи.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е поредното тъпо предложение на "патриотите"
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До възмутенТи даваш едно много добро предложение. Такова решение ще бъде спасение за много от тези деца.
45
1
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
някой май се *** от идеята за военна България, значи решението е правлно, ЗА казарма !
44
2
 
3
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Да бъдат забранени всички Напора,, разни Хелзински,па и тия *** от....къв клуб п.м,,по примера на няколко държави ЕО.Тия същите държави са в Европа и НАТО ама ги забраниха.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно точно, това е мина.
42
3
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Армия? Нас НАТО и САЩ ли ще ни пазят? А има ли някой влияние на "братска" Турция? А Гърция? А този Атлантически съвет, тази организация пълна с експерти, какви и на койинтереси защитава?
41
8
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Тия предатели от Атлантическия съвет на сатаНАТО само се чудят как да закопаят България!!! Родината ни има нужда от обучена и патриотична младеж, която е готова по всяко време да защитава свободата и независимостта на Родината ни. Тия третополови от сатаНАТО искат да сме слаби и зависими от тях, обаче няма да го бъде!!!Вън сатаНАТО от България!!!
40
4
 
11
 
! Отговори
гост преди 6 години
Тези бежанци където ни ги натресоха от ЕС, да им дават работа в трудови войски на най мръсната работа. Може да изградят нови затвори за еничарите защото ограбиха държавата. Затова страната се нуждае от задължителна военна служба.
39
6
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Във Израел служат и жените. Във България трябва задължителна военна служба дори и за жените. Защото когато младежите напускат дом за сираци, нямат занаят и стават наркомани, крадци, просяци, *** и гейове. В казармата може да върнат трудовите войски да ги научат на труд и на занаят. Някои могат да служат в елитни войски.
38
8
 
22
 
! Отговори
не син преди 6 години
Егати *** ! За да не им отнемат възможността да ци цат държавата са готови на всичко. Да ви се ра на НАТО и европейските "ценности"!
37
1
 
23
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Дано ми найдат пушката,пушката, майко, сабята,и дето срещнат душманинсъс куршум да го поздравят,а пък със сабя помилват...
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като за начало понеже няма пара може поне да почнат с търсенето на отговорност на гласувалите нарязването на ракетите СС-23 и да ги пратят да поработят малко по магистралите На 19 декември със 178 гласа за, 3 против, и 2 въздържал се, Народното събрание взема решение за унищожаването на нашите СС-23 до 30 октомври 2002 г
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокарайте си закон за частни армии, *** "патриоти",не си присвоявайте цяла България.
34
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези ***, *** и национални предатели от ас. Онази мароканска май муна Пасито ли е това? Пфу!
33
2
 
16
 
! Отговори
До32 кой преди 6 години
Докато вземате пари под всякаква форма от Европа ще СЛУШАТЕ! Продажниците винаги са били напътствани, а вие сте!!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще гоним малцинствата с казарма...защото няма закони и законност в България
31
6
 
19
 
! Отговори
Кой преди 6 години
Леле, мале! Поредният евроГГГейски вопъл! До днес никой не ги беше чувал, днес акъл взели да ни дават! Не ви го искаме, имаме си наш! И страната си е наша, ще си я защитаваме както ние преценим! Айде там, от където сте се пръкнали! И си носете вазелин!