Атлантическия съвет – против доброволната военна служба

Според тях тя ще подкопае военния професионализъм
21 яну 2018 20:36,
59
Атлантическия съвет – против доброволната военна служба
Снимка: архив Bulphoto

Въвеждането на "доброволна военна служба" при сегашните проблеми може само да подкопае военния професионализъм, да отклони ограничените финансови средства и да предизвика демотивация в редиците на редовната ни армия, се посочва в позиция на Атлантическия съвет на България, изпратена до медиите и публикувана на официалния сайт на организацията.

Още по темата

В този си вид направените предложения изместват фокуса от значимите въпроси за решаване в сферата на отбраната, смятат от Съвета.

Според тях въвеждането на военна подготовка на цивилните граждани създава реална опасност под прикритието на въоръжените сили да бъдат подготвяни политически или икономически обвързани паравоенни групи или, от друга страна - политически или икономически паравоенни групи да се опитат да получат официален статут под прикритието на "доброволни формирования".

Това ни принуждава да настояваме да бъдат предприети всички необходими действия и превантивни мерки, така че под прикритието на подготовката за защита да не се подготвят групи, които са насочени срещу свободата, демокрацията, правовата държава, националната независимост и сигурността на обществото и на всеки отделен гражданин, заявяват от Атлантическия съвет.

Позицията е изпратена до президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, министрите на външните работи, на вътрешните работи, на отбраната, и др., както и за сведение до посолствата в България на всички съюзни държави от НАТО и ЕС и на посолствата на партньорски държави от Черноморския регион и Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Прави саПри задължителна казарма не е задължително всички да са с оръжие.Спокойно може да има и алтернативна служба като едно време.Касае най-вече малцинствата.Иначе за обикновен войник 3 месеца са достатъчни.Видяхме как ИД за броени месеци фабрикува главорези,значи е възможно.За специалисти,естествено е нужно повече време,но пък те могат да бъдат привлечени и за професионални военни.
29
5
 
13
 
! Отговори
Минута е много преди 6 години
Гласувайки за Бойко получавате Симеонов,Каракачанов,Сидеров,бедността,мизерията и... КАЗАРМАТА.Честито на печелившите! Аре пак гласувайте за тях на следващите избори.
28
6
 
20
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До АнонименАтлантическият съвет е прав за себе си!Логично е доброволно служещите да са патриотично настроени,а това пряко удря по авторитета на тая организация,която по същество насърчава слугинажа!Иначе въпросът може да бъде поставен и така-който иска държавна работа(от пазач та до президент),задължително трябва да е служил!Останалите-по желание!
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро очаквайте новия хит на дуета Веселин Маринов и Цветан Цветанов "Родната казарма ни пази"
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като как Атлантическия съвет е против да има повече хора с военна подготовка, при положение, че се казва че ЕС изостава в отбранителния си капацитет по всички показатели.
25
8
 
6
 
! Отговори
"-" преди 6 години
"Късно е чадо, мандалото лопна!"Единственото разумно решение би било смесена - професионална (25 000 за 5 годишен договор) и задължителна воена (10-15 000 военослужещи за едногодишна служба).Принципа на натрупването - за 6 години 60 или 90 000 преминали срочна служба плюс 25 000 професионалисти в резерв. Уви!Нито обществото ни ще се съгласи с подобен заканопроект, нито имаме необходимата структура и финансови възможности!Оставаме с това което имаме.Останалото е политически популизъм.
24
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия и казарма са доста различни неща.Армията е за да защитава страната,казармата е за промива мозъците на децата.
23
7
 
8
 
! Отговори
Прави са преди 6 години
В интерес на истината те са прави.Не може куцо кьораво и сакато със всякакви ментални проблеми както и турци и *** да ми влизат в родната казарма.Това е недопустимо..А и за какво ? Да служат на шкембе войвода на на РАЗбойко да му пазят откраднатото и да пазят парите на олигархията ли.Няма идея няма държава,има интереси на мафията,,АЗ КУРБАН ЗА МАФИЯТА НЯМА ДА СТАВАМ..Който иска КАЗАРМА ей там да ходи и да си *** главата..
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези колко време вече ги слушаме и вижте до къде ни докараха.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земята не ни е подарена за да ни давате неадекватни съвети,вървете си с мир атлантици.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русенското варено, младия доносник от ДС, иска да се връща малтретирането на деца с неясни цели:Не всеки от нас има честта да се сражава на предната линия на фронта, но всеки трябва да поддържа формата си.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вот вам! https://youtube/watch?v=dThO0tyFJmY
18
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои сте вие чужденци да казвате имат ли право българите на доброволно военно обучение?
17
3
 
16
 
! Отговори
оз преди 6 години
А запас.доброволен няма ли да има?Ще си нося и мезето и ракията и пушка ще си нося щом трябва.От вас само мармалада и чая
16
3
 
23
 
! Отговори
Атлантическият съвет преди 6 години
Този съвет се състои бивши политици, сега мрънкащи неудачници, които народа ни изхвърли на изборите. Член на съвета е Александър Йорданов, ненахранен заради недофинансирането на БАН! Ха Ха!
15
18
 
7
 
! Отговори
до драскачите преди 6 години
Явно всички пишещи тука са на щат при т.нар. "патриоти". Без никакви аргументи хвърлят кал на другите мнения. Аз, обикновен православен, хетеросексуален българин, потомък на македонци дошли от Енидже Вардар--без претенции да съм толкова "македонец," като агента на ДС - Каракачанов - също смятам , че тази доброволна военна служба има едно единствено предназначение - да пълни гушите на пенсионирани военни. И с оглед възпитанието на т.нар. "патриоти" съм си взел у дома и чадър-срещу слюнките.
14
5
 
29
 
! Отговори
те го направиха .... преди 6 години
Спомнете си кой плати да нарежем модерните си ракети и да съсипем армията си,не забравяйте никога какви беди ни пречиниха тези лицемери САЩ.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! И това е Европа?
12
4
 
44
 
! Отговори
те са пиндорси преди 6 години
Атлантическия съвет се състой от предатели и продажници и тяхното мнение не важи,те не искат силна България а покорна и слаба страна.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пусна мнението на Каспийския съвет по въпроса, дали медиите така любезно ще му дадат гласност?