Отбелязват имения ден на патриарх Неофит

Света литургия ще бъде отслужена в "Св. Неделя"
21 яну 2018 09:14, Петя Славова
4
Отбелязват имения ден на патриарх Неофит
Снимка: БТА

Православната църква почита днес паметта на преподобния Максим Изповедник и на Свети Мъченик Неофит. На този ден българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще почете своя небесен покровител с тържествена Света литургия и с благодарствен молебен, които ще бъдат отслужени в софийската митрополитска катедрала "Св. Неделя". Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ-БП.

Литургията ще започне в 9.30 часа и веднага след нея /около 11.00 часа/ Негово светейшество ще оглави и молебена. Поздравление от името на Светия синод на БПЦ-БП ще поднесе Врачанският митрополит Григорий - наместник на овдовелия Видински епархийски престол. От името на клира и миряните на Софийската епархия поздравителния адрес ще поднесе протосингелът на епархията - архимандрит Василий, пише БТА.

"Да се помолим чистосърдечно за здравето и добруването на българския патриарх и да кажем: на многая лета Светейший Владико!", призовават християните от Светия синод на БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бутафория какво е свършил тоя за народа си ? - ми на -Нищо !
3
0
 
5
 
! Отговори
обикновена жена преди 6 години
Макар по нов стил( по-добре е да се празнуват църковните православно-християнски празници по стар стил,но защо,ние, българите,гърците и румънците празнуваме по нов-това е друг въпрос),пожелавам на Негово Светейшество крепко здраве,успехи и духовна радост! на многая и благая лета,Светейший Владико!
2
2
 
4
 
! Отговори
срам преди 6 години
До Тихомир Томов - Не се надявай! Твърде безличен и слабохактерен е този Патриарх, за да защити православните ни ценности. Честит рожден ден на Патриарха! Пожелавам му здраве и повече кураж!
1
1
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Ваше Светейшество ! Вече имате всички основания да започнете процедура съгласно Устава на БРЦ за отлъчване от Църквата за разпространение и насилствено налагане на ерес от миряните Бойко Борисов , Екатерина Захариева и Цецка Цачева !