83 детегледачи вече работят по "Родители в заетост"

Набирането на желаещи да гледат деца продължава
6
83 детегледачи вече работят по "Родители в заетост"
Снимка: архив, БулФото

Първите 83 детегледачи по проекта "Родители  в заетост" вече са назначени на работа, съобщиха от Агенцията по заетостта.

422 родители, подали заявление за участие в проекта, са избрали своите помощници в отглеждането на децата им.

Набирането на безработни по проекта за детегледачи продължава и след приключване на приема на заявления от родителите.

Документи се приемат на хартиен носител, лично, във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8:30 и 17:00 часа. Към момента са подадени 2506 заявления от желаещи да бъдат детегледачи, а одобрение са получили 2314 от тях.

Приемът на документи от родители приключи на 31 октомври 2017 г. 2119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проекта, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Очакванията са с планираните 20 млн. лева да се осигури подкрепа на най-малко 1500 родители за отглеждане на децата им и най-малко 1500 безработни да бъдат наети като детегледачи.

След включване на одобрените родители по проекта, в случай на останал финансов ресурс, Агенцията по заетостта ще обяви нов прием за набиране на заявления от родители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 6 години
До Анонимен 2Защо да не се приемат на хартиен носител? Проблем с писането на ръка ли имат? Всичко да стане онлайн предлагам. И гледането на деца да е онлайн, дистанционно, по скайп, фейсбук, вайбър. Щото сме в 21. век.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тук има 3 разпадащи се от години детски градини , ремонт им трябва само.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 21 век молбите се приемат на хартиени носители и лично !!! Добре дошли в средата на 80те.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се очудвам защо започват 80 а чакат още стотици. Представям си каква заплата взимат. Тези хора,дори да са част от семейството и имат друга работа за тия мозерни пари не биха спряли да работят,за да се затворят вкъщи да гледат "внуци" и да мизерстват