Лекари спасиха момче с огромен тумор на лицето

Направена му е трансплантация с помощта на 3D принтиране
22 яну 2018 14:30, Василия Пейчева
15
Лекари спасиха момче с огромен тумор на лицето
Снимка: Нова телевизия

Пробив в медицината – лекари успяха да спасят и възстановят за рекордно време пациент с огромен тумор на лицето.

При 16-годишния Николай е открито животозастрашаващо образувание с размерите на ябълка, което в началото било отдавано на растящ зъб. Това наложило да се направи трансплантация на части от черепа с помощта на 3D принтиране.

"Деструктивните резултати налагаха бърза и спешна и много радикална хирургична намеса. До тази операция стигнахме след дълго научно търсене, консултации и пътувания по света, за да видим какво правят и другите школи", обясни пред Нова тв доц. д-р Ходор Факих.

Уникалното при операцията е минималното засягане на тъкани и възстановяването в рамките на седмици.

9 месеца след иновативната операция Николай няма никакви оплаквания. А тежката операция е оставила само няколкосантиметров белег.


15
Още от Общество
Култура и Кошлуков... Екип от БНТ го вини в натиск, а той?
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Ричарт преди 4 седмици
Държавата трябва да изгради в окръжните градове огромни много профилни болници. Във тях да бъдат назначавани само доказали се като специалисти медицински екипи и доктори. Заплатите им да бъдат като тези в ЕС, За да не напускат държавата. Тези болници за да се издържат трябва да се заплаща лечението и да не работят със здравната каса. Защото много хора не плащат здравни осигуровки, но се лекуват в спешните заведения. Работещите в такива болници да могат да купуват акции и да се само издържат.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такива араби като Д-р Факих(само уважение към него) в България се броят на пръстите на едната ръка за съжаление.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да, и тази новина няма как да не бъде излъчена по НОВА ТВ. Те,журналистите от НОВА ТВ само това могат- да дават сърцераздирателни новини,свързани с живота на НЕбългарите-ци.ггга.нна..ции.те,арабите и турците;а българите,кучета ги яли. За жалост във всички области,обстояния и сфери в този живот имат мисленето на НОВА ТВ и нейното послание към българите: бъдете съпричастни,толерантни и смирени към небългарите,защото ТЕ са бъдещето на България,а не ВИЕ.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От къде селяните ще знаят какво е 3D принтиране ?
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да, и тази новина няма как да не бъде излъчена по НОВА ТВ. Те,журналистите от НОВА ТВ само това могат- да дават сърцераздирателни новини,свързани с живота на НЕбългарите-.......те,арабите и турците;а българите,които кучета ги яли.За жалост във всички области,обстояния и сфери в този живот имат мисленето на НОВА ТВ и нейното послание към българите: бъдете съпричастни,толерантни и смирени към небългарите,защото ТЕ са бъдещето на България,а не ВИЕ.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да, и тази новина няма как да не бъде излъчена по НОВА ТВ. Те,журналистите от НОВА ТВ само това могат- да дават сърцераздирателни новини,свързани с живота на НЕбългарите-ци.ггга.нни.те,арабите и турците;а българите,които кучета ги яли и които всички искат да бъдат с гробове. За жалост във всички области,обстояния и сфери в този живот имат мисленето на НОВА ТВ и нейното послание към българите: бъдете съпричастни,толерантни и смирени към небългарите,защото ТЕ са бъдещето на България,а не ВИЕ.
8
15
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 седмици
Този на снимката не се казва Николай, а Хасан. Докторите са все негови сънародници, и цялото шоу се прави на разноските на останалите живи българи. Всяко действие си носи и противодействие, - гласи се радиоактивен килим от Мароко до Мексико, като евреите ще се избиват ръчно поединично, за по справедливо. От кого?! - По законите на ада, диваците сами ще се задоволяват.
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е със сигурност няма да е българин. Единствените адекватни лекари в БГ са двама-Др. Радосвет Горнев и Др. Велкова@Вита. Други няма. Живо и здраво да е момчето.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В България е направена операцията. Д-р Факих е преподавател в МУ- София, стоматология, лицево-челюстен хирург е. Ливанец.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Истинска журналистика в тази статия...
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава на бога че е станало чудо бог Да благослови лекари К ато този докнор
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво! Така ми харесва,да отчитат резултата поне половин година по-късно,а не от типа "операцията е успешна,пациентът почина".
Живи и здрави да са докторите и пациента!
2
6
 
15
 
! Отговори
дядо Радой преди 4 седмици
Това е много хубаво! Но никой не пожела да спаси България от Драгалевския Тумор и разсейките му!!! За съжаление!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде е направена тази операция ?