14 г. по-късно: Ваня Червенкова след покушението – в книга

Бизнесдамата се среща отново с ужаса и страха си
23 яну 2018 13:20,
24

14 години по-късно бизнесдамата Ваня Червенкова разкрива каква е силата да продължиш напред след изпитания като покушението срещу нея в новата си книга "Кодово име: Живот". В изданието тя се връща в деня на покушението срещу нея през 2003 година.

"Върнах се 14 години назад, защото това беше единственият страх, с който исках да се преборя. Това са ужаси, които преживях. Върнах се, за да се срещна със страха, да погледна от другата страна на нещата", каза Червенкова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Книгата й е влязла с космическа скорост в Топ 3 на всички вериги книжарници в България. В по-голямата част от тях изданието е бестселър.

Червенкова е заснела и късометражен документален филм, който върви заедно с книгата.

"Там говоря за компилация между всички религии... Трябваше да разкажа на хората онова, което искам да им дам като послание", сподели бизнесдамата.

Тя и екипът й имат амбицията да покажат филма на всички фестивали за късометражни филми.

В него Ваня Червенкова се връща за първи път в реанимацията, където преди много години е лежала. За пръв път тя се среща и с жената, която я е поела в Спешното отделение веднага след инцидента.

"Исках тя да ми разкаже в подробности какво е видяла. Преди 14 години избягах от онази варненска болница и никога не съм имала възможността да разговарям с медицинската сестра, която ме е поела буквално като едно месо", сподели още тя.

Според Червенова книгата може да бъде нещо повече от урок за хората. Тя призна, че ѝ се налага да отговаря на съобщенията на хиляди хора и не е очаквало, че толкова много ще се влюбят в новата ѝ книга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
32
 
! Отговори
Умник преди 6 години
И аз като я видя тази се срещам с ужаса и страха си.