Габровският кмет за насилието в дома: Ще бъда безкомпромисна!

Защо записите се предоставят едва сега, попита тя пред Bulgaria ON AIR
23 яну 2018 11:00, Анисия Иванова
17

"Изключително възмутена съм от случващото се в Дома за деца и младежи с увреждания в Габрово. Необяснимо, неразбираемо и нелогично е поведението на ръководителя на центъра, тъй като той е притежавал записите почти две години и не ги е предоставил незабавно към община Габрово и съответните органи", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на Габрово Таня Христова.

Видеоклипове, показващи потресаващо насилие от страна на служители на дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово, станаха публично достояние.

Още по темата

Кадрите са заснемани в продължение на две години, но едва вчера бяха разпространени в медийното пространство след междуличностен конфликт и обвинения между персонала.

Христова беше категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на всеки, позволил си да укрие информация и да наруши ангажиментите си за предоставяне на грижа към децата с увреждания.

В момента в дома са настанени 7 деца и 3 младежи с увреждания като грижите за тях са денонощни. Достъпът до тези жилища е ограничен.

Възпитателят, заснел видеоклиповете - Йорданка Милчева, посочи, че още през 2016 год., веднага след като е направила първия клип, заедно с Маринела Лазарова, са го представили на директора на дирекция "Социални дейности", но те не са реагирали.

"На по-късен етап отново имаше прояви на агресия, за които отново сигнализирахме същата институция. И отново не бяха взети абсолютно никакви мерки", посочи Милчева.

Сегашният директор на дома за деца с увреждания "Хризантема" Маринела Лазарова отрече подобно насилие да е било ежедневие в лечебното заведение откакто тя е назначена на съответната длъжност и обясни, че проявилите агресия жени вече са напуснали работа, а през годините е имало и огромно текучество на кадри, тъй като малко хора издържат на психическото натоварване.

Вчера социалните влязоха в дома като освен тях проверка по случая прави и прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко открадна Томислав Дончев от НДК заедно с Боршош?Знаем ги тия мръсни габровски номерца.Да не го крият герберите!!
15
1
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Гнус ме е даже да чета какво си написал. Лъжа след лъжа, гарнирани със злоба. Отвратително!
14
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
давате ли си сметка че за да се хване НОРМАЛЕН човек да работи в дом за увредени деца заплатата трябва да му е мин. 2 хил. лева. А знаете ли колко е - 500.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безхаберие! В страната едно 80% не си вършат работата, защото нямат ценз за нея или не искат. Очичките им светват и се оживяват само пред банкоматите.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па нормални лелки няма в нормалните болници вие при инжалидите искате персонал .Проблема не е в болниците а в управляващите които правят всичко за да побъркат народа .Герберастията е зараза която се распространява по полов път .Затова не се еббете с герберасти и ще останете здрави .
11
2
 
5
 
! Отговори
Дончевият Томислав преди 6 години
Една от въпросните "госпожи" е братовчедка на онзи габровски ***, бившият водещ на местния радиовъзел, който, с такъв "неоценим" актив беше издигнат от банкянската мутра за кмет, че и за заместник премиер! Викат му Томислав Дончев на този ***! Ами, да се я носи на гръб братовчедката или да я вземе вкъщи да му гледа децата! Пардон, ТОЙ не е семеен и няма деца! Че ще се намери ли луда да легне с габровската "гордост" на банкянската мутра - Дончевото Томи? Едва ли.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99 % от подобните центрове е така какво се шашкате
9
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Ще може ли малко по-подробно да обясните? Какво точно смята да предприеме съпросната госпожа?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата нека да постои един месец при дечицата за да види каква е ситуацията и след това да наказва. Отстрани е много лесно да раздаваш наказания.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Компромати. Събирали са компромати, срещу определен човек. Вместо това е можела отдавна да освободи служителката от работа. Ставало е нещо вътре в колектива между работещите. Не се знае дали детето не е било подучено да бърка в чантата точно на тази служителка. Вариантите са много. Можем само да гадаем.
6
0
 
2
 
! Отговори
Lepr преди 6 години
До 1: Да, така се получава лоялност, с креватни беседи. Човещинка.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да прави кметицата, бг-тата ще продължат да смучат ракия и да млатят жените си.Това са националните им особенности !
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно ги е пазила като коз.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво насилие на записите. Ясно се чува, че едната възпитателка е хванала едно от децата да и бърка в чантата и му повишава тон, което е нормално. Вие какво бихте направили ако хванете някой да ви краде? По-скоро е интересно наистина защо директорката е пазила тези записи 2 години и чак сега ги изважда?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последно- това Дом ли е или Център от семеен тип. Защото не е едно и също.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova li e lubovnizata s deteto na don4ev ot gerb don4ev i pomogna i gerb da stane kmetiza milionerka ot gerb proverka na gerb kmetizata