Шамари срещу шамари: Кой кого бие в една история от "Пирогов"?

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения
67

10374 гледания   |  Още видео

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения за побой в "Пирогов".

Според медицинската работничка пациентката е проявила агресия след операция, а според жената сестрата е направила опит да я удари.

Лилия Андонова работи в спешната хирургия на "Пирогов" като анестезиологична сестра почти 30 години. Едно на пръв поглед обикновено дежурство на 16 януари тази година се превръща в кошмар за нея, разказва историята Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В спешната болница постъпва Вяра Димитрова - пациентка, на която трябва да бъде направена гинекологична операция. Хирургичната интервенцията преминава безпроблемно до момента, в който пациентката се разбужда и по думите на медицинската сестрата става агресивна и започва да крещи. Лилия се опитва да постави обезболяващо на жената, но тогава вербалната агресия става физическа.

Гледната точка на пациентката Вяра Димитрова е напълно противоположна. Тя определи обвиненията срещу себе си като безсрамни и заяви, че когато се е разигравала случката дори не е можела да се помръдне, защото е била привързана към операционната маса.

През сълзи младата дама заяви, че ще потърси правата си и че всъщност тя е жертвата в цялата ситуация.

Въпросната сестра била учтиво помолена от самия директор на "Пирогов" професор Асен Балтов да напусне с мотивите, че ще последват дисциплинарни наказания за нея.

Кой лъже и кой казва истината? Предстои да разберем.


 


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой,кого? Времето е пари и адвокатите живеят от това.Има алчни ,има и справедливи.
59
1
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 9 месеца
До реалист

Напротив, "тези хора" не получават съществена част от парите си от нашите данъци, още по-малко пък от осигуровките ни. Това е най-голямата шашма в здравната история на страната. Независимо дали болницата е търговско дружество с държавно участие или е частна болница, принципът на финансиране (от НЗОК) е един и същ. И този принцип казва, че твоят живот по пътека струва еди-колко-си-лева, без значение колко плащаш. Хората, които вземат от нашите пари са държавни чиновници. Не са лекари.
58
13
 
6
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Затова заплатите на всички в сферата на услугите трябва да зависи от това какво поведение имат. В западните държави са го решили този проблем отдавна. Както получавам въпросник дали съм доволен след пазаруването в даден магазин, така трябва да полуавам въпросник доволен ли съм от обслужването. Все пак тези хора взимат пари от моите данъци и осигуровки! Като няколко човека не са доволни и такива като тази сестра ще взима минимална заплата!
57
0
 
18
 
! Отговори
mdaa преди 9 месеца
Нали знаете за истината? Истината има 3 страни: моята истина, твоята истина и самата истина!
И така. Няма кака да разберем кой крив кой прав, но кифлата съмнява много.
56
1
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 9 месеца
За съжаление няма да разберем какво точно се е случило. Няма видеонаблюдение в операционните зали на Пирогов (а е имало). Болниците са юридически лица и, като такива, имат право (администратори са на лични данни) да оперират с лични данни при определени условия. Достатъчно е да се записва само картина, така ясно се вижда какво се случва във всеки един момент - по време на увод в анестезия, по време на самата операция, по време на събуждане. А преценката на човек, особено след събуждане е... Хм..
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
като гледам по телевизията" откаченото" държане на пациентката....по-скоро тя е виновната...и в училище е така.....винаги учителите са виновни за безобразията на децата и ...директорите си измиват ръцете с тях....в случая пък ....директорът на болницата....
54
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според мен селянката е ударила сестрата.
53
26
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
Представям си жена , която е изкормена , с нарязан корем ,как се събужда след упойката вие от болки и има сили да бие шамари на сестрата.
Тази съвсем ни мисли за канарчета.
52
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
KOGATO I DA BIESH DOKTOR NEMA DA SGRESHISH,SAMO S BOI SE OPRAVYAT
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сестрата е предмет на употреба .За новата свободия няма граници,няма и рецепти.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че това ножина ли е в България?! Все едно да ни занимават със дейноста на кръжока по шах. Няма ли толкова новини, че започнахте с делнични кахъри да ни занимавате?! Онзи ден пак - застреляха незнамсикой?!?! Е, добре де! Това си го слушаме всеки ден. Дайте прогнозата за времето. По-изненадваща ще е! ид..оди
49
7
 
35
 
! Отговори
явертъ преди 9 месеца
Аз като ида в болница, чакам смирено с уважение, кротко, тихо, изпълнявам всички нареждания на доктор и сестри. НО има едно голямо НО, видях, че при спешен случай, като си възпитан и търпелив, никой, ама никой няма да ти обърне внимание. За това трябва да скръцнеш със зъби на самозабравилите си мед. лица, да повишиш тон, дори да си арогантен (аз по принцип съм възпитан човек), за да се активират и наистина да погледнат сериозно на ситуацията. Те са си виновни за това отношение към тях!
48
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Склонен съм да вярвам на пациентката. Регулярно се налага да ходя в Софиямед. Сестрите са ужасни свраки! Отношението е лошо, кисели, намусени, сърдити, арогантни и груби. Питах един лекар, защо на болните ще си го изкарват, те са най-ощетени, от държавата и системата. Той обясни, че им е малко заплащането. Добре, като не да съгласни, да намерят друга работа. Тогава им казах, защитавал съм винаги медиците когато ги нападат, но повече няма. Не заслужават!
47
13
 
20
 
! Отговори
111 преди 9 месеца
Предполагам, че пациентката не си измисля. Знам, че много сестри и санитарки се държат нечовешки с безпомощни пациенти ("какво ме притесняваш и ме викаш, нищо ти няма", реплика към човек, виещ от болка). Пациентката е права, платила си е и иска да получи адекватна здравна услуга, такава разбира се трябва да получат и всички със здравни осигуровки. Поведението и' няма да коментирам, наистина е арогантно и просташко.
46
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1001% кифлето лъже, видя се от репортажа как говореше истерично, ако не я снимаха щеше да шамароса и репортерката. Чудя се обаче тоя измислен червен професор Балтиев защо още го търпят да уволнява кадърни специалисти, а не го уволнят него и да си ходи по ескурзии в чужбина, нали това най-много обичал да прави, така или иначе не става за директор и то на единствената ни спешна болница Пирогов!
45
20
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
30- Години стаж- достатъчно за да е изкукала.Всеки пациент е досадник,който трябва да разбере ,че няма работа при "Хората,който се грижат за здравето на нацията"!
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, бе!!!

Масово се бият хора в България...но Ганьо...казва:
- Той/Тя сам/а си е виновна.

Пожелавам Ви...някой да прецени, че заслужавате, според негова преценка да бъдете набити...и да си изядете боя.
Тогава...предполагам...сами ще сте си виновни, отново.
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Арогантно държане съм срещал и от пациенти и от лекари. Разликата е, че лекаря е професионалист и трябва да се държи подобаващо за професията си. Пациентът трябва да има уважение към професията на лекаря и да следва неговите нареждания, които касаят здравословното му състояние, но не е длъжен да му търпи нервните изблици. Когато приемаха жена ми да ражда през нощта, приемащата се сестра беше толкова кисела, че се караше за какво ли не, липсваше каквото и да е човешко отношение към нас !
42
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Видяхме я вчера пациентката! Арогантна, надменна и да не продължавам... Жалко за мед. сестрата 30 години помага на хората и на края идва един *** и съсипва живота на жената.
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбирам, че е доста изнервящо и тежко, да работиш с подобни деца, но и това отношение е недопустимо.
Да се държиш така с деца е недопустимо.
А, Ганьо, по-долу в коментарите...отново..и отново...децата сами си били виновни...заслужавали са си шамарите...отново жертвата сама виновна...жените сами виновни, че мъжете ги биели...учителите сами си били виновни, когато родители ги бият...лекарите от бърза помощ, отново сами си били виновни, когато ги бият...
Българинът е брутално насилствено животно.