Шамари срещу шамари: Кой кого бие в една история от "Пирогов"?

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения
23 яну 2018 09:30,
67

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения за побой в "Пирогов".

Според медицинската работничка пациентката е проявила агресия след операция, а според жената сестрата е направила опит да я удари.

Лилия Андонова работи в спешната хирургия на "Пирогов" като анестезиологична сестра почти 30 години. Едно на пръв поглед обикновено дежурство на 16 януари тази година се превръща в кошмар за нея, разказва историята Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В спешната болница постъпва Вяра Димитрова - пациентка, на която трябва да бъде направена гинекологична операция. Хирургичната интервенцията преминава безпроблемно до момента, в който пациентката се разбужда и по думите на медицинската сестрата става агресивна и започва да крещи. Лилия се опитва да постави обезболяващо на жената, но тогава вербалната агресия става физическа.

Гледната точка на пациентката Вяра Димитрова е напълно противоположна. Тя определи обвиненията срещу себе си като безсрамни и заяви, че когато се е разигравала случката дори не е можела да се помръдне, защото е била привързана към операционната маса.

През сълзи младата дама заяви, че ще потърси правата си и че всъщност тя е жертвата в цялата ситуация.

Въпросната сестра била учтиво помолена от самия директор на "Пирогов" професор Асен Балтов да напусне с мотивите, че ще последват дисциплинарни наказания за нея.

Кой лъже и кой казва истината? Предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
30
 
16
 
! Отговори
SD преди 6 години
Мед. сестра лъже.Не може опериран лежащ да налага с шамари друг на крака. Фактът , че я отстраняват по бързата процедура , говори, че и нямат доверие и може би не и е за първи път.
17
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интуицията ми подсказва, че пациентката е потърпевша във всички случаи! А и скоростното уволнение на анестезиоложката..... Нищо не дава право на лекар да удря шамар на пациент, освен изваждане от кома. И мен след операция от язва, усетих как докторът ме пошляпва по бузите и ми извика "Събуди се!", но и през ум не ми е минавало да му връщам шамарите хаха, в такъв момент човек не може да помръдне даже пръстчето си!! Тялото е безжизнено и мозъкът е като приспан.
16
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пациентка излъчва тотална наглост и простотия
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам доста забележки към обслужващия персонал в Пирогов. Но трябва и да се отбележи, че човек, който току-що се е събудил от анестезия не е особено адекватен. Ако трябва да си правя догатки, пациентката наистина е била агресивна, сестрата е реагирала като на лична нападка и става мазало. Пациентката заплашва да съди "Пирогов", затова управата решава, че е по-добре да уволни сестрата.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пациентката кара кола с номер с АР. Демек от на *** хората. Кара без колан, в насрещното говорейки по телефона. Има безпрецедентно държание. Псува и слиза да се бие. Гаджето и е черен. Явно е от групировките. Дали е наркодилър или охрана не знам но наистина има връзки.
13
2
 
34
 
! Отговори
Всички Лекари в Чужб преди 6 години
После нямало сестри,ами няма и да има
12
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Младата дама" била имала много "връзки".Това казал др Балтов, уволнявайки сестрата.И какви "връзки" има малката дри-сла?Да не би да прави свир-ки на някой верен партиен дрогар?
11
0
 
26
 
! Отговори
Истанбул преди 6 години
като ѝ викат на пациентката "млада дама", защо на сестрата не ѝ казват "дама" също?Или първата имала много връзки, както се разбра от репортажа.
10
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайки предишни преживявания с Пирогов, автоматично вярвам само и единствено на пациентите.
9
2
 
48
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Както се вижда по начина на говорене и на двете и изразяването им, е безпределно ясно какъв е умствения капацитет на пациентката, която разпорежда, че ще прави каквото си иска...Ами да беше се самооперирала тогава или това точно, не и се е искало-Защо ли? Явно, защото житейските и професионалните и познания, се изчерпват единствено с биологичните и функции и боравенето с телефона, за сметка на това, самочувствието и позволява да държи език на квалифицирани служители.На това се казва дебилност!
8
18
 
10
 
! Отговори
и пак повтарям преди 6 години
Камери ,Камери навсякъде, снимайте с телефоните още когато прекрачвате кабинета ,да се създаде Независим сайт ,където хората ще качват записите .Няма здравеопазване в Бг - само некадърни,арогантни, агресивни алчници!
7
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи попаднах на репортаж по новините за тази случка. Въпросната пациентка изглеждаше меко казано неадекватна...Пък и какъв би бил мотивът на сестрата да започне да бие "вързана" пациентка в интензивно !? Дано да има камери и да се разбере истината. По-притеснителното е, че болницата не застава зад служителите си, при положение че тяхната вина не е доказана по какъвто и да е начин !?
6
2
 
30
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Като гледам снимките от фейсбук, да не вземе да се окажат същите случаи като кучкарката нападнала човека със спрей и лиглата била бившия военен с чистачка на кола. После плачат по медиите. Хубавото е, че този път журналистите не бързат да вземат страна без да има още доказателства.
5
1
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Тази скучка е неясна колкото здравната реформа, пък сестрата вече е напуснала... странна работа. Май 1 ще излезе прав...
4
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз за ква се е помислила а? Кво кат е мед сестра а? трябва да пребива хората ли.
3
5
 
50
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
Пациентката е явно държанка на някой новобогаташ !!!
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако е видяла, че изпада в шок, мноко ясно че ще и отвърти шамар - два. Най-стария и най-бърз метод.
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е с какво се занимава жената, която казва че е била бита от сестрата? Или близките й... Какви глупости правят от персонала на болници напоследък и никой не е бил дисциплинарно уволнен, а пък при все още неясен случай, вече сестрата разкарана след 30 години стаж. Тази сестра явно е яла шамари не от когото трябва и се е осмелила да се оплаче даже....