"Ще ти счупя главата" и други заплахи в Дом за деца с увреждания

Социалните и прокуратурата започаха проверка на място
23 яну 2018 07:00,
45

"Ще ти счупя главата", "Ще ти обърша два шамара" и други заплахи отправят служители на дом за деца с увреждания към възпитаниците си.

Това показват кадри, публикувани в интернет.

Клиповете са заснемани в дома за деца с увреждания в Габрово в продължение на две години. Чак сега обаче стават достояние на медиите след междуличностен конфликт и обвинения между персонала, съобщи Bulgaria ON AIR.

В момента в дома са настанени 7 деца и 3 младежи с увреждания като грижите за тях са денонощни. Достъпът до тези жилища е ограничен.

Директорката на дома твърди, че още при първия направен запис през 2016 г. е сигнализирала социалните и кмета на Община Габрово. По думите ѝ те не са реагирали по никакъв начин.

Социалните влязоха в дома вчера като освен тях проверка по случая прави и прокуратурата.

Още подробности очаквайте в "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да и напишете имената, за да и изпълним желанията върху нея самата....
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички ясли и детски градини е така. В бившото 67 одз имаше една *** Павлова, която за малко да се хлъзне по стълбите.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой и защо ги е правил тез записи?Някоя институция..що ли?Нищо не се казва че да имаме позиция и мнение!
15
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До няма оправданиеаз насилие не видях. видях два шамара, заслужени явно.
14
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези увредените са от оня същия етнос, дето на 12-13 години убива възрастни и безпомощни хора.Аз насилие не видях, видях само съвсем нормални възпитателни мерки.Едното беше бъркало в чантата на сестрата и й беше скъсало парите, другото обиждаше възпитателката и й държеше тон - е те какво- да им се радват ли? Ако бяха с биологичните си родители, кой знае как щяха да ги бият и на лягане и на ставане и за по-дребни провинения.
13
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз не виждам физическо насилие на това видео. Да има команди на висок тон, но при такива деца явно това е начина да ги научиш да слушат и изпълняват. Като реват толкова много родителите, защо не си ги вземат вкъщи да ги гледат. Защото не могат и не искат, нали така? Тъй че айде стига лицемерие
12
8
 
37
 
! Отговори
Билгинай преди 6 години
Някои хора много лаят тука,ама айде да видим колко от вас ще напуснат топлите си офисчета в центъра на София и биха отишли да оправят положението в подобни институции.Браво на лелката,без твърда ръка-няма контрол.
11
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде глезотии сега. Във Враца, в най-нормалните и щастливи семейства успелите деца се възпитават точно по този начин.Разговор между врачанки, седнали "на кафе" на "пробива".- Ей, от тоя, моя, нищо не става!- Ти би ли го?- Бих го! Как иначе?- Ами, набий го пак!Дискусията за възпитанието е приключена и си се връщат към обсъждането на снощното "риалити" по телевизора. Много хора са станали 'Хора" точно по такава схема.
10
7
 
50
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До НеаНе стига, че е родила изродче, което е резултат на безотговорния живот на нея и бащата: наркотици, алкохол, наследствени болести и т.н. Ами най-нагло в социалните служби бие по масата и иска данъкоплатците освен скъпото поддържане на безсмисления живот на съществото, да получава и над 900лв.на месец. И това да й се признава за стаж за пенсия. А служителките срещу нея са с 600-700лв.на месец заплати?! Обявявайте ме за фашист и за какво ли не. Давайте! Кофти е да си отговорен в България.
9
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм изненадана, че изобщо се намират хора да гледат увредените от дрога и алкохол по време на бременността циganski поколения. И че все пак проявяват нечовешко търпение към тях при нищожното си заплащане!
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да , поредното доказателството че аспарухчовите варварчета са пълен бо+++к
7
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чува се ясно, че жената казва "Какво търсиш в мойта чанта, бе?". Увредено, пък рови в чантата на служителката?!
6
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилието не е само в тези домове. И в детските градини и училища е така, но се прикриват взаимно учители и директори.
5
5
 
38
 
! Отговори
Неа преди 6 години
А ся искам да кажат защо в цнст се отглеждат и деца с родителите . Ходят ,виждат ги ама са на държавна хранилка ....и мама вкъщи получава още едни помощи за останала челяд . Отгоре на всичко ако детето почине въпреки че не е живяло с майка си тя наследява паричките му .... Чудно !!
4
1
 
36
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Цялата държава не е устроена така че да се отглеждат деца . Тук се малтретират или неглижират в другия краен вариант се лигаят без спир щото мама и тате са еди кои ....
3
4
 
37
 
! Отговори
Шанко от Столипиново преди 6 години
Да се раздадат, на всеки журналист по едно.А на репортерка от ТВ по две.118
2
19
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Има ли изненадани ? В България такова ни и възпитанието , така да се отнасяме към по слабите . На много места съм чувала че така правят . А от Закрила на детето само си чешат езиците . Бяха предупредили едно цнст устно да спрат да ги бият ... Познайте дали спряха . Сега ако стане нещо по сериозно ще се правят на изненадани щото няма документ че са информирани за случая . А колко хора им казаха ...не е истина ...
1
9
 
25
 
! Отговори
Chitatel преди 6 години
Po novinite kazaha, che decata nai-redovno bieli vazpitatelkite. Da im imam rabotnite mesta, i den nqma da izdarja.