Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!

Според владиците приемането й би довело до "духовна смърт"
265
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!
Митрополити на общественото обсъждане днес. Снимка: БТА

Светият синод реши извънредно да се отслужва ежедневна молитва във всички храмове и манастири, за да не бъде приета Истанбулската конвенция.

Още по темата

"Като помним думите на Господа "… без Мене не можете да вършите нищо" (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до "духовна смърт" на народа", пише в съобщението на сайта на Синода.

Решението за извънредното ежедневно отслужване на молебния канон към Св. Богородица е било взето единодушно от митрополитите.

Обръщението на Св. Синод относно ратифицирането на Истанбулската конвенция пък ще бъде прочетено след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.

В него митрополитите призоват парламента да не приема Истанбулската конвенция.

Те предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Молитви ама под расото - кола маска! :))))))
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синодът да помисли дали трябва да се бият камбаните допълнително към молитвите.
226
1
 
11
 
! Отговори
спиш ли ? преди 6 години
ГОСПОД Е ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ!Ние сме прашинките и ще бъдем ответи само по НЕГОВА ВОЛЯ!АМИН! ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ БОЖЕ НАШ!!!!!!
225
13
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До 223 Светия Синод много добре знае че господ няма. Вярата е в мислите на хората и във вярата им че има някяква справедливост.Почти винаги това се оказва невярно.Господ щял да го накаже....Има да си чакаме.
224
3
 
2
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Само така...Молитви са му майката.Молитви до дубка.
223
11
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Смешници
222
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не споменавай напразно името Господне!Като се гледа в какво се забърква БЦП, не може да се спести. Боже! Боже! Пази Боже!
221
6
 
18
 
! Отговори
не син преди 6 години
Браво на църквата ! Слава богу, че има нормални хора в България !
220
4
 
2
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Много лошо, сега р***поня ще трябва да позлати некоя църква за да не го анатемосат. Но като член на БКП това едва ли ще го трогне!
219
4
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 228Не случихте на народ, нали! Ми, пръждосвайте се по Скандинавия и Англосасонските дупки, оставете ни намира.
218
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православната църква не е преследвала хора,нито е налагала насилствено вярата си,нито е спирала прогреса изгаряйки учените на клада.Напротив,православната църква дори е създавала книжовни школи за просвета и учение,килийни училища,наред с религията,създавали са книги,преписи,включително и научни.Нито богомилите е преследвала,нито е избивала болярските родове или който и да е.
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБорис е действал като цар,като политик когато е избил болярските родове,а не от името на църквата.Посъщия начин и богомилите са преследвани,по политически причини,а не от православната църква,защото те са проповядвали против властта на византийския император и срещу властта на други владетели или срещу болярите,срещу църквата,която поддържа управляващите,срещу всички богати.Те са предвестници на феодалното общество,което се заражда малко по-късно.И няма нищо общо с религията
216
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна простотия! Нашият народ се оказва на доста ниско ниво на култура. Жалко! А църквата да погледне календара, не сме в 1518, а в 2018 година. С тая конвенция всички ни видяха колко струваме. Жалко наистива
215
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемери! Църквата им е пълна с третополови те ще бият камбаните и ще се молят срещу тях.
214
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Синод а цирк Килимявка. Утре ще отида до отчето в нашата църква с искане да ме анатемоса. Такава църква от средновековието не ми е нужна.
213
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светия Синод изясни ли си къде е господ? На небето или в Москва? По всичките им действия личи те техният господ е в Москва, затова спешно да канонизират за български светец генералът от КГБ Решетников.
212
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви за здравето на Путин и руския КГБ-патриарх Кирил!Който слага минуси означава че не желае руския вожд да е здрав и жив.
211
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колкото и да не ви се иска, страшния съд идва!покайте се!
210
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо нашите попове си мислят за *** с задниците...Добре е да излезат от утъпканите манастирки пътеки и да се обърнат към Бог.
209
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напрактика десетте божи заповеди са най - стария социален договор върху значението и употребата на нещата. В последствие църквата добавя някои други полезни или вредни значения, но като цяло влиянието и е ползотворно. Но, някак си, не мога да приема за морални устоите на църковен служител, возещ се на майбах. Сигурен съм че и мюсюлманите не биха се възрадвали на ходжа, притежаващ частен самолет. Това противоречи на всички църковни призиви за смиреност и аскетичност.