Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!

Според владиците приемането й би довело до "духовна смърт"
265
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!
Митрополити на общественото обсъждане днес. Снимка: БТА

Светият синод реши извънредно да се отслужва ежедневна молитва във всички храмове и манастири, за да не бъде приета Истанбулската конвенция.

Още по темата

"Като помним думите на Господа "… без Мене не можете да вършите нищо" (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до "духовна смърт" на народа", пише в съобщението на сайта на Синода.

Решението за извънредното ежедневно отслужване на молебния канон към Св. Богородица е било взето единодушно от митрополитите.

Обръщението на Св. Синод относно ратифицирането на Истанбулската конвенция пък ще бъде прочетено след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.

В него митрополитите призоват парламента да не приема Истанбулската конвенция.

Те предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас
187
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 183За богомилите мълчиш. Да те питам как тогава Борис Кръстител е взел главите на 52 болярски рода защото не искали да стават християни няма смисъл. Заслепен си като талибан ама православен. Докато не прогледнеш и не видиш истината винаги ще тъпчеш на едно място...Той Борис си е бил езичник,наложил е Християнството,защото християните понякога не са му признавали договорите,защото са били подписани от езичници.Надали и пет пари е давал за християнството,човека е бил прагматик.И по езиче
186
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клирът съвсем нормално е да е против конвенцията. Църквата ревностно пази тайната, че патронът на християнството няма пол. Самият Господ Бог е третополов. Самият Исус има само майка, а кой е баща му само Йосифовия комшия знае.
185
1
 
1
 
! Отговори
до189 преди 6 години
Лозето го пиеме кога те викахме да копаш ти са печеш на морето па сега искаш зима е
184
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале те тука че стане мазало щом и религия намешаха мани мани
183
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде всички заедно да се хванем за ръце и да се помолим лозето да се изкопа само.
182
5
 
28
 
! Отговори
валери преди 6 години
Подкрепяме и поздравяваме БПЦ за правилната позиция !
181
10
 
1
 
! Отговори
До 183 преди 6 години
За богомилите мълчиш. Да те питам как тогава Борис Кръстител е взел главите на 52 болярски рода защото не искали да стават християни няма смисъл. Заслепен си като талибан ама православен. Докато не прогледнеш и не видиш истината винаги ще тъпчеш на едно място.
180
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора да се обединим в всеобща молитва против решението на синода да блокираме църквите и да не позволим на поповете да влезнат в храма и да го изцапат с молитва която е против личноста и свободата
179
4
 
19
 
! Отговори
Има и друго преди 6 години
Има и друга цел конвенцията, да противопостави жените на мъжете, защото насилието съществува без пол и може да бъде приложено еднакво както рещу жените и децата, така и срещу мъжете. А нима не е насилие срещу децата това обучение в детските градини да привикват с извращенията като нещо нормално. Това не е ли насилие.
178
17
 
4
 
! Отговори
ICXC e gender преди 6 години
Геометрично по-големите от 90-ов ъгъл ристиени не могат да схванат, че Бог няма пол, т.е. е третополовци. Иначе защо ще се явява под формата на прашен облак в пустинята за да заплоди непорочно божията майка и дърводелска съпруга по съвместителство? Нали ако беше мъж щеше да си се появи в цялото си могъщество и да си я порне съвсем порочно както си му е редът.
177
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голе резил бпц ще цапа храмовете
176
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи говориш за късното Средновековие,когато църквата е нямала никаква власт по нашите земи,заради османското робствоНо преди да пристигнат Османците от Азия,насилие не е имало в православието,нито клади,гонения срещу учени или вещици в Православната църкава.Православната църква е майка на католическата и всички останали християнски движения,но затова я наричат ортодоксална,защото не се е отклонявала от първоначалната вяра и заедно с църковната дейност е развивала наука,книжовна дейнос
175
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама молитва без греяно манастирско винце и без благи свински ребърца от коледно прасенце не фаща дикиш.
174
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маи доста попове няма да се подчинят на тоя позор и ще бъдат уволнени
173
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези шапкари обаче за 2000 години не можаха да зацепят, че тяхния любим юдеохристиянски бог не е нито мъж, нито жена а комбинация от двете - демек третополов индивид. Чудно, как ли ще отговори на молитвите им?
172
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ще е дали всички попове ще изпълнят заповедта на шефа си и ще почнат да се молят всеки ден да не се приеме защита на по слабия пол
171
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вървиш!При нас в Средновековието православната църква никога не е изгаряла на клада хората,нито е преследвала "магьосници",неудобни хора,евреи или някакви други хора по национален или полов признак..Вземи попрочети малко! Това не се дължи на православието, а на това, че църквата тогава не е имала властта да го прави защото е била подвластна на османската власт. На нея трябва да благодариш за "човеколюбието" православие. Ако не вярваш питай богомилите които са яли попарата на православието.
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не не се молете а анатемосваите наред
169
15
 
5
 
! Отговори
създаден от грехът преди 6 години
Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил своя трон на наследника си Исус. "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори." Въпроса е : А "жената " също ли е по образ и подобие на "Бог"..ха.ха И интересно тези "мъж и жена" след време имат свои деца. А внучетата им плод на кръвосмешение между брат и сестра ли са..ха.ха