Суджук на въдица, за правото на мъжете да правят салата...

Протестиращи с различни каузи посрещаха днес депутатите
75

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Суджук на въдица и протестиращи "За" и "Против" ратификацията на Истанбулската конвенция посрещнаха днес депутатите, които ще обсъдят на извънредно заседание вота на недоверие, внесен от БСП.

Месният деликатес беше част от изразите на недоволство на групата протестиращи срещу властта, които искат кабинетът да си отиде.

Още по темата

Около тридесетина души дойдоха на входа на Народно събрание, откъдето влизат депутатите, за да покажат, че третото правителство на Бойко Борисов не се справя със задачите си.

Според тях именно суджукът като символ на "Суджукгейт", заформен заради бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, изнудвал бизнесмен, показва стила на управление на настоящите властимащи.

Така че недоволните обясниха, че са пред парламента, за да подкрепят вота на недоверие на БСП.

Другите два протеста пък бяха "За" и "Против" Истанбулската конвенция, в деня, в който шефката на парламента Цвета Караянчева събра депутати, министри, посланици, представители на вероизповеданията, на неправителствените организации на широк дебат по темата.

Според тези, които настояват за ратификация на документа, настоящото законодателство не дава достатъчно гаранции за защита на жените от насилие.

"Любовта не боли", "Истинските мъже не бият", "За правото на мъжете да правят салата", "Уважавай жените" - с тези плакати те се опитаха да убедят  депутатите, че е нужно и България официално с ратификация да застане зад Истанбулската конвенция.

От другата страна на парламента обаче имаше група от десетина души, чиито опасения са, че ако се стигне до това, се отваря вратичка за признаването на т.нар. трети пол, какъвто според българската Конституция не съществува.

Тяхните послания са: "Запазете децата ни", "Не на Истанбулската конвенция", "Национални предатели, спрете се", "Без джендър постулати", "Народ и президент срещу правителството".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Както всички ние, редовните читатели на днеса знаем, Исляма е религията на мира и любовта, в която насилие няма и която не учи не насилие, така, че напълно разбираема е позицията на главния Мюфтия на републиката! Иншалла!
52
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 6 години
GENDER - distinguished according to sex or the lack of sex (Ex.: man or he, masculine gender; woman or she, feminine gender; door or it, neuter gender)ПРЕВОД относно пола Мъж (той) мъжки, жена (тя) женски или То, неутрален пол.Това искат да се приеме и то това не са генетично а социално определени полове. Честито.
51
0
 
8
 
! Отговори
просто мъж преди 6 години
Аз никога не съм нсилвал жена си. Баща ми и брат ми също. От приятелите и познатите ми няма нито един мъж, който да е насилвал жена си. Дядовците ми, дядовците на всичките ми познати НИКОГА не са насилвали жените си. За мъж - насилник в семейството съм чувал само от медиите. Но през последните 30 години съм свидетел на вълна от психическо насилие на жените над мъжете в семейството. За мен ТОВА Е РЕАЛНО, а не някаква абстрактна вероятност. Смятам, трябва да се приемат съответните мерки!!!!!
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тест
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият Суджук ПаША няма ли да се изходи по темата, нали е на всяко гърне мерудя?
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо някои искат да ни убедят че джендер и пол значат едно и също. Да отворят речник и да прочетат. Конвенцията не е само за насилието срещу жените!!!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за правото на жените да пият като прасета и да тропат по масата.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо,нищо продължавайте в тоя дух. Лазете по нервичките на народа,той сам ще измете плявата.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dibrev ot gerb ne se li sramuva komuniskata zazeva ne e li sram da de iskasva kak isdarja v usa febelijat si sin student mareschki mutrata kak stana milioneri jena mu daschtera mu i lubivnizata
44
3
 
14
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Може да ме триете но пейдиасите трябва да се лупат!
43
2
 
14
 
! Отговори
аз съм пътя преди 6 години
*** пак са размили темата със свойте салати и суджуци.След 15 год. децата ви ще ядат юдейски суджуци, ако тази гнусотиия се одобри от парламента.А жените ви, ще им правят салата.
42
0
 
14
 
! Отговори
до под мене преди 6 години
аз искам да допълня картината Ви, като напомня, че Германия, точно преди да започне Първата Световна Война, пренася камъче по камъче Портата на Вавилон и я сгобява в Берлин - и до ден днешен е там в Пергамския музей в Берлин. След това следват 2-те най-разрушителни войни, които водят и до създаването на ЕС. Така, че Портата е в Берлин, Кулата е в Страсбург и т.н.
41
2
 
21
 
! Отговори
До Вавилон преди 6 години
Да, но си дал джокер:1) Статуята пред сградата на Еврокомисията е "Изнасилването на Еуропа от Бога на Луната". Прав си, странна работа, защото тази легенда всъщност символизира изнасилването на белите европейски жени от ислямистите.2) Сградата на Европарламента е поръчана да бъде "Модерно копие на Вавилонската кула" - тука е без коментар, защото Вавилонската кула според Библията е фактически най-големият храм на Сатаната строен на Земята.Изглежда ми, да си на прав път - много съмнително!!!
40
0
 
24
 
! Отговори
вавилон преди 6 години
само едно искам да ви кажа - запознайте се каква е статията пред сградата на Еврокомисията, запознайте се какво представлява и символизира сградата на Европарламента в Страсбург. След това вече всичко ще ви бъде ясно, а аз не ви казвам, за да не кажете, че ви лъжа, та си проверете сами - имате компютри и Интернет!
39
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30А ти откъде знаеш, че дядо ти Боже е мъж, бе? Само защото един проскубан поп ти го е казал ли?
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОНВЕНЖИЯТA ОТВAТЯ ВРAТИТЕ КЪМ AДA!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце двамата на витошка да не са опъвали дрегера сутринта че не знае пътя за летница ба баце единия накъртен е такъв шев.да имаш
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нищо не разбирам... Например - аз съм мъж, ама съм медицинска сестра?!? И как ще ме наричат? Медицински брат? Защото лекарите казват "сестра, йод и бинт" (примерно). Как ще казват - "брато, йод и бинт" ли? От вчера се чудя...
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 - и от мен последно. Представиси какви 'умници' са написали нещо което не може да се разбере еднозначно от половин Европа? Който го подпише е или много умен - или много глупав! А за 'гей браковете' - се притеснявай - те ще изчезнат! Ще дойде някой ден синът ти с един брадат младеж и ще каже "татко - ние се обичаме и ще се женим! Моя социален пол е "жена" - неговия "мъж" - това не е гей брак!
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18А ти прочете ли я или само си приказваш по хавата?Не видя ли, че има разпоредби, които задължават държавата да финансира нпо-та, които са решили да провеждат семинарчета и кампании свързани с насилието над жени?Друго за което се споменава вътре е, че държавата да трябва да предприеме законодателни мерки, които да "изкоренят" всякакъв род местни културни особености, които можело да бъдат предпоставка за насилие.