Църквата срещу Дионисий: Не може да изразява позицията на Синода

Срещу архимандрита е заведено Църковно-наказателно дело
24 яну 2018 11:30, Красимир Ангелов
62
Църквата срещу Дионисий: Не може да изразява позицията на Синода
Снимка: Булфото

Светият синод на БПЦ се разграничи от думите на  архимандрит Дионисий, който преди ден обяви, че Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция, би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква.

Още по темата

Във връзка с медийните изяви на архимандрит Дионисий, от Светия синод на БПЦ припомнят, че Дионисий е завел съдебни дела срещу българския патриарх Неофит и срещу Ловчанския митрополит Гавриил, поради което срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и той се намира под каноническо запрещение от свещенослужение, съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ-БП.

Архимандрит Дионисий не може да бъде и не е изразител на позициите на Светия синод, се посочва в позицията.

Както е известно, Светият синод на Българската православна църква призова парламента да не приема спорната Истанбулска конвенция. Митрополитите, начело с патриарх Неофит, излязоха с обръщение до обществото и институциите, в което предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод, изразена преди дни.

Бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий обаче стигна още по-далеч, поисквайки отлъчване от църквата на подкрепящите конвенцията министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Oiles преди 6 години
Aidi, ko stana s molitvite, kolko rabotni chasa, minuti s molitvi sa trudiha neska?! Zaplati imat da zarabotvat...Aidi po-barzo... utre cial den na molitvi za europeiski olimpiiski zaplati na bulgarite!...da imat poveche pari za zlatni pokrivi na carkvite, poveche pari za svesti, za jita, za zlatni i srebarni rokli burki rasa, za trojanska slivova, za manastirsko shushukane, za opelo, za molitvi, za kandila, za tamian, za sindrircheta s krastcheta, za ikonki, za pitki, za sudjuk, za med..
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отец" Дионисий според мен е гей. Като го чуеш как говори, как се държи.
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дионисий е прав. Какво ще търсят поддръжниците на третополовите в църквата.
34
2
 
20
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Запада през 90-те години успя и внесе разделение в църквата.Но дотам. Сега удрят на камък. По-точно на канарата Христос.Велик е Божият Син и достойни са тези, които вярват в Него.Амин.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26, документ за самоличност в република България се получава след навършване на 14 годишна възраст. Какво ще се оформят на 16-18 години? Така един живот няма да им стигне да се осъзнаят.
32
27
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Я ми кажи къде в конвенцията се споменава "***" и трети пол ?Вчера си направих труда да я прочета и подобни неща не видях, ако съм пропуснал поправи ме. Но да се изказваш за текст който не си прочел е тъпичко.Толкова ли не можа един човек да излезе по телевизията и да каже:" против съм заради точка еди коя си..."
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православната, католическата и мюсюлманската религии се обявиха против конвенцията. Само юдеите "странно" мълчат.
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НормаленПрозД си ! Сам си противоречиш. Има хора, които не са имали привилегията да се родят нормални. Това е факт ! ...И хомофобите, като теб са зли поради непризнатия им стремеж да акат навътре... и не си нормален..
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртите *** взеха да се измятат, гиди булки дългобради!
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гербавите не ги мислете, те посещават само джамията."И синагогата.
27
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-долу чета, че е нормално да има пол "***", което ме отвращава. Децата ще гледат хомо, лесби и други подобни от ранна детска възраст и какво ще стане - ще копират. Тоест нормални индивиди ще бъдат заразени от чуждо влияние на болни хора. Това е престъпно, все едно да те инжектират със зараза.
26
3
 
34
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Половете са само 2, моите поздравления за смелата позиция на архимандрит Дионисий. Всички които не смятат, че попадат в двете групи имат психически, душевни разстройства и т.н., което си е заболяване. Да потърсят помощ, а не да налагат частните случаи като стандарт и да мътят главите на децата.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенция що е-военен съюз ли е,щот има и Конвенция кат военен съюз чрез договор,та къде е защитата на мъжете от насилия и пребивания не само над жените независимо от някакъв си трети пол,който пък бил някак си смесен-трети мъжко-женски с незнайно за деца,а децата до 14-16 год, са деца по подразбиране след коет се оформят очертано кат пол и 18 годишни получават лични документи с данните си проверени,та в тази някаква Конвенция къде е защита на мъжете по природа насилствено избити от некои си там
24
2
 
22
 
! Отговори
Ибрик Боко Ага преди 6 години
"че Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция, би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква."Гербавите не ги мислете, те посещават само джамията.
23
1
 
19
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Нормално, далаверата тряя да върви, Нойко се е разсърдил, ще им спре кранчето. Отчето изрази позицията на по голямата част от българския народ. Вън от храмовете на това продажно правителство начело с Бойко Борисов!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВЪПРОСОтговарям ти с въпрос ?! Младежи и девойки, които си блъскат телата с всевъзможни химически субстанции за да променят и премодулират първични и вторични полови балези, от кой пол са ? ... Отричането на очевидното не решава проблема. Третополовите си имат тв-канал- Планета. Въобще кючек-маниаците хомосапиенс ли са ?
21
1
 
24
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Архимандрит Дионисий заяви като лично мнение , че не трябва да се допускат до храмовете и да бъдат отлъчени от Църквата подкрепящите Истанбулската конвенция ! За момента това е крайна позиция и трябва да се даде шанс на заблудените да се поправят. А тия които упорито ще продължат да воюват с Бог и християните сами ще се отлъчат от Църквата, и ще погубят душите си.
20
3
 
28
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
На въпрос какви деца имате???Какво ще отговаряте???- имам едно момиче, едно момче и едното е ***!!!
19
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този г-н Дионисий ,*** нещо много се фризирал така едно бамбашка,пък и приказва нестандартно . Тези синоди и прочие си седят на топло и се дърлят помежду си и Никаква роля и функция в обществото .Да тръгват по села и паланки ,по училища и домове да проповядват и да обединяват Христяните !
18
1
 
16
 
! Отговори
Незнаещ преди 6 години
Какви са и колко на брой са тези ***?