Мюфтийството: Трети пол, джендър - капани в конвенцията!

"Насилието над жени не е одобрявано от българските мюсюлмани"
97
Мюфтийството: Трети пол, джендър - капани в конвенцията!
Снимка: архив, БулФото

"Истанбулската конвенция не е привилегия за българските мюсюлмани. Тя крие рискове за тяхната идентичност, като под формата на възпрепятстване на насилието над женския пол, взима на прицел устойчивостта на семействата ни".

Това се посочва в позиция на Главното мюфтийство до медиите във връзка със спорния документ, който породи полемика в обществото.

Още по темата
Мюсюлманското изповедание е поредното, което не одобрява документа. Против ратификацията вече се обявиха от Светия синод на Българската православна църква, както и от Епископската конференция на Католическата църква в България.

В становището на мюфтийството се посочва, че "изкореняването" на насилието над женския пол, което е в основата на Истанбулската конвенция, не е наш естествен проблем, отговарящ на злободневните ни нужди".

Според мюфтийството конвенцията е неприложима в сегашната й форма в правната ни система поради редица недефинирани понятия.

Към днешна дата конвенцията е подписана от 44 държави - 28 членки на ЕС, като 17 от тях са я ратифицирали.

При едно евентуално ратифициране на "Истанбулската конвенция" не се предвиждат промени от конституционен или нормативен характер. Но се знае, че ако се одобри тази конвенция в качеството си на международен договор, тя ще бъде с предимство и приоритет пред националните правни норми на България, посочват от Мюсюлманското изповедание.

Свещеният Коран, определя жената като "майка, дъщеря и съпруга", а правното й положение в семейството и обществото е дефинирано в 12 сури и многобройни аети. Всички те са залегнали в традициите и в семейните ни отношения, посочват от изповеданието. И заявяват, че насилието над жените не е посрещано никога с одобрение от страна на българските мюсюлмани. Те остават верни на следните завети на Пророка Мохамед: "Бъдете учтиви с жените!", "Женете се!" и "Дайте благи съвети на жените си!".

В позицията се посочва, че "трети пол", "гей общество", "гей бракове", а също "Мюнхаузенския синдром" и особено "Джендър" тематиката са опасни бездънни капани, скрити под Истанбулската конвенция. 

"Този тип явление предвещава голяма драма за България, която без това преживява тежка демографска криза, причините за която не трябва да се търсят само в насилието върху нежния пол", изтъкват от Главното мюфтийство.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Галинка Димова преди 6 години
Те са по-големи зверове от куклусклановците защото половата немощ след операциите за смяна на пола ги довежда до психопатия.До Анонимен
58
4
 
2
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Тия пък от мюфтийството не ги разбирам. При тях мъжеложеството и содомията е неизменна част от религиозните им и народните им традиции! Хората са казали "турци - черни ***".
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и мюфтийството се обяви против тази конвенция,значи има нещо много гнило в нея.
56
2
 
18
 
! Отговори
Джендо-прабългарина преди 6 години
Казали са древните българи: Ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Юнал Джемиловзайковци ли сте вие джендърите
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде дуписето да ги видим сега
53
10
 
6
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Добре ча е мюфтииството да ва защити зайковци
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харна си е конвенцията. Караш жена си да се подпише че се чувства *** мъж и след това си я биеш на воля. Зер в конвенцията за насилие над мъже нищо не се споменава.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има ли четвърти и пети пол,зада реша кой да си избера.
50
2
 
0
 
! Отговори
до До Анонимен 58 преди 6 години
Аз не съм готов, признавам си! Още не съм се превърнал в такъв интелигентен и манипулативен *** и психопат като него /ако четем между редовете на свещените книги/ че да съм му равен. А ти?
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият текст на Конвенцията е в сайта 24 часа, днес го четох. Предвидено е в официалните учебни програми на всички образователни равнища да се изучават въпросите за нестереотипните роли на пола. Определението за пол е "социално изградена роля", а не мъжки или женски. Също така бежанци могат да подават молби за убежище, основани на пола и трябва им се осигури закрила. Прочетете сами, пълен отврат!!!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквах и тези да се изкажат по темата.
47
18
 
3
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 6 години
НИЩО НЕ Е ПУБЛИКУВАНО И ....... НИЩО НЕ Е ВЯРНО ПО ТАЯ "КОНВЕНЦИЯ"!!!!!!!!ТОВА СИ Е ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ ----ПО "УЧИНДОЛСКИ МАНИЕР" , А ...НАПРАВО ИСКАТ "РЕФЕРЕНДУМ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО КОНВЕНЦИЯТА , БЕШЕ "МОСКОВСКА"----БСП И ДПС....ЩЕХА И С ДУПЕ ДА Я ПОДПИШАТ!!
46
12
 
6
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 6 години
НЕМА НИКАКВИ "ПОЛОВИ ВЪПРОСИ" В ТАЯ КОНВЕНЦИЯ!ПУБЛИКУВАЙТЕ Я ...АКО ВИ СТИСКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩО , НЕ Я ПУБЛИКУВАТЕ ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ....??!СТРАХ ЛИ ВИ Е...??!
45
5
 
21
 
! Отговори
честито преди 6 години
Тази конвенция- обрича семейните ценности,развращава семействата- отнема пари и семейно имущество на хората,при насилие(дори един шамар) или психически терор,като ощетява не само насилника,но и жертвата.- начин с който да се осигури нова вълна бежанци,като мотива ще е нарушени права- превилигирова нестандартните същества пред нормалните хора- лишаване от права на хората,включително и жените- и много други негативиПроверете в Да Булгариан Таймс или ю туб!
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BurzumЕми тогава ще те игнорираме!!!!!!
43
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** *** baby
42
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 58 преди 6 години
Мислиш ли, че щом сме направни по образ и подобие на Бог, сме готови да Му бъдем равни?
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкакъвто си е Бог, си е негова работа !Тук на земята не желаем джинджъри и лимонадковци !
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братлета, ще става страшно! Разправям на жената, че требва да си купа бронирани ***, а тя не дава. Вика ми да съм си вземел вазелин като комшията Пешо, същата работа вършело.