По-малко документи при регистрацията на социални услуги

Цели се намаляване административната тежест за гражданите и бизнеса
24 яну 2018 11:45,
2
По-малко документи при регистрацията на социални услуги
Снимка: архив, БТА

Парламентът намали административната тежест при регистрацията на доставчиците на социални услуги с промени в Закона за социално подпомагане.

С промените се предвижда отпадането на срока за пререгистрация на доставчиците на социални услуги, тъй като удостоверението за регистрация е безсрочно и няма основание да има ограничение с конкретни срокове за подновяване на регистрацията.

Отпада и изискването лицата, които не са вписани в търговския регистър към Агенцията по вписванията, да прилагат удостоверение за актуално състояние или регистрация, издадени от компетентния съд.

Агенцията за социално подпомагане по служебен път ще извършва справка в електронната база данни на търговския регистър.

Измененията предвиждат и промени в Закона за закрила на детето. Така се облекчава издаването на лиценз за предоставяне на социални услуги за деца и доставчиците да не представят редица документи. Държавната агенция за закрила на детето по служебен път ще извършва справка в електронната база данни.

С промените се цели да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса чрез премахване на изискването за някои документи на хартиен носител, мотивират се вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Mandeln преди 6 години
Tasi info moje da e predstavena s pregledna tablica, s opisanie i nomera na vidovete zadaljitelni dokumenti....naprimer... mdtlkmzk?!
1
2
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Това е капка в морето. Като взимам на баща ми инвалидната винетка нося цяла папка. Искат ми ТЕЛК - който е 100% и безсрочен, искат копие от гражданска, която я има на сайта на Гаранционенн фонд, искат копие на пълномощно, което си е същото от 9 години. Пълна диващина!!!