Заради пенсионерите - 4 млн. лв. дълг към джипитата

Държавата дължи парите за намалената такса на третата възраст
51
Заради пенсионерите - 4 млн. лв. дълг към джипитата
Снимка: Reuters, архив

Близо 4 милиона лева за последното четиримесечие на миналата година дължат здравното министерство и НЗОК на лекарите от извънболничната помощ за разликата между нормалната потребителска такса и намалената такса, плащана от пенсионерите. Това съобщи пред БНР доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Още по темата
"Това създава напрежение сред моите колеги, което мога да твърдя, че в последните дни особено започва да нараства, така ескалира, което не е добре. Винаги съм твърдял, че за да бъдат добре пациентите, трябва да бъдат добре лекарите", коментира той.

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари е изпратило писмо до здравния министър Кирил Ананиев. В него се казва, че идентична е ситуацията с дължимите суми по Национални програми за ваксинопрофилактика на рака на маточната шийка и ротавирусните инфекции.

По повод писмото на Сдружението на общопрактикуващите лекари, че не са им преведени за последните 4 месеца разлики от потребителската такса за пенсионер, от Министерството на здравеопазването съобщиха, че са превели към Здравната каса всички заявени трансфери за потребителската такса при общопрактикуващите лекари до ноември миналата година.

Общите трансфери към касата са 24 млн. лева, като за доплащане на разликата в потребителската такса за пенсионерите сумата е 15 400 млн. лева.

Министерството е направило и всички трансфери за ваксини за рак на маточната шийка  и за лечение на ротавирусните гастроентерити.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много стара поговорка но вярна ситият не вярва на гладният при пенсия 200 лева едно е да дадеш 1лев на лекаря друго е да дадеш 3 лева лишавам се за месеца от 2 хляба тъжно е но е факт
19
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледай ти. Пенсионерите били виновни, а не ***. Мерси, че ме уведомихте, днес.Това означава че ни трябват повече *** и по-малко пенсионери, с което ще стигнем нови висини на просперитет.
18
0
 
35
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Попълването на книжката за лекарствата трябва да става за секунди. Една магнитна пластика, като за метрото и това е. Дори и това може да се избегне, ако проверката е по ЕГН и има връзка между НЗОК и аптеките. Тази безсмислена бюрокрация трябва да спре!
17
1
 
37
 
! Отговори
Смях преди 6 години
По-голям абсурд от Джипи-то няма. Винаги има огромни опашки от хора, предимно пенсионери, които отиват за заверяване на книжката, за да може касата да им плати част от лекарствата. Има болести, при които се пият хапчета до живот, и въпреки това човекът трябва всеки месец да ходи до Джипито. Когато съм болен ми изписват директно антибиотик, защото е по-лесно. Когато се налага да ми дадат направление за специалист трябва да ида в определени дни, защото били свършили....
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами махнете потребителските такси въобще ...направете безплатен медецинсщият преглед ..лекарите на заплата ..като едно време ..кво е туй???не се наядоха..то народа нестига гладен ами и болен ..дай да го доуморим...То няма вече от къде да се краде...то крадене ..крадене ..няма край..
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не е мрънкане,за да премахнат пенсионерските такси? Не стига че същите тия след 10.11.89 им окрадоха пенсиите на хората с куфарчетата. И им ги намалиха. Сега на тях гръб..
14
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болшинството от пенсионерите, са въшливи младопенсиониращи се стресирани некадърници, които цял живот са крали и рушветчийствали .
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се наслагат снайперисти по покривите, ама не сега, като се стопли. Тогава пенсиите започват да щъкат и да се започне острел. Покаже ли се пенсионер, да се сваля. Така поне до половината ще намалеят и Суджук Ефенди ще е щастлив. Като открадне пенсиите на половин милион пенсии, ето ти още няколко десетки милиона в офшорките му на Вирджинските острови.
12
1
 
30
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Пенционерииии, изгризхте ми бюджета, Ей!! Нищо, един няма да оставя от вас, безполезни сте ми. Намалих ли лечението, ограничих ли ви лекарствата, затворих ли ви болници, вдигам ли цените, пенсиите не, и това ви е много. Искате да ядете три пъти на ден, нямаааа, един път за да не тлъстееете. Само аз ще съм тлъст и охранен, като моя приятел Ким от Северна Корея. Вижте му гражданите, стройни, леко усмихнати и силно озъбени. Така ще бъдете и вие докато ме търпите.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаех си че пенсионерите са виновни.Ами нека тогава ГЕРБ да ги изтребят. Да не пречат на младите, умните и красивите.
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обратното, държавата дължи милиарди на пенсионерите! Те създадоха съвременна България, за направеното от тях се боричкат новобогаташите! За да ги унижават сега разни недоправени, полуграмотни, нагли грабители! Пазя кутия с фишове - там отдясно са записани отчисленията от изработеното от мен за пенсии, за здравни осигуровки! Няма графа джипита!
9
1
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Дянков няма ли да се изкаже по въпроса?Или вече е престарял феодален старец,без пенсия,без нищо?
8
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето най накрая откриха виновниците за проваленото ни здравеопазване-това са пенсионерите. Това че не се бесят след като се пенсионират се дължи само на техния егоизъм. Това са абсолютно ненужни хора които провалят демокрацията и пазарната икономика. Нито са умни нито красиви. Абе не знам защо досега не е организирано отстрелването им по райони и квартали.
7
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами,наистина си е безобразие - цели 4 милиона дължала държавата на безобразните песионери!Цели ЧЕТИРИ МИЛИОНА!!!Ами ми реват някои си за НЯКАКВИ ЧЕТИРИ МИЛИАРДА,ДЕТО ПОТЪНАЛИ В КТБ!И всичко това,дето никой не знае,как е станало!Никой!Никой,бе!А за алчните пенсионери се знае!поименно,кой ги е излапал!Бе-е-е!Стадото си пасе ли пасе -е-е-е!!!
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пробутвайте подобни лъжи,а да се направи пълен отчет за последните 15 години и да се види от кой и къде са източени парите!Парите се източват,но не за здравеопазване,милиарди са източени извън здравеопазването,а за болни хора се събират суми с СМС-и!
5
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нали касата щеше да покрива денталните протези за възрастните? Значи, когато има да дава забравя, но все измисля какво още може да вземе! Дано остареете!
4
0
 
44
 
! Отговори
Защо преди 6 години
.. не направите статистика - колко пари откраднаха от пенсионерите!!? КОЙ? ограби пенсионните фондове в партийни куфари и сега е "честен бизнесмен"
3
1
 
54
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Какво дължат цял живот са бачкали и са си плащали данаци хората . на всичкото отгоре и преди и сега рработиш за смешни пари в собствената си държава която те краде *** репресира ...
2
1
 
49
 
! Отговори
До кога преди 6 години
Защо не кажат колко са разходите за държавните служители който плаща целия народ,защото те не плащат данъци и осигуровки а ползват всякакви превилегии !?и до кога ще продължава това безобразие!
1
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бе! Кражбите за милиони са нищо, плащането под масата е нищо ....Добре че я докараха до пенсионерите! Браво!