Борисов: И арменският поп прие конвенцията, а ние?!

Премиерът смята, че може да я ратифицираме с резерви
856
Борисов: И арменският поп прие конвенцията, а ние?!
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов каза, че ако има референдум, свързан с Истанбулската конвенция, той трябва да бъде ясно разписан - "за или против е да пребиваме жените и децата в България".

"Всички останали текстове, за които говорят -  "трети пол", гей бракове, изобщо не фигурират в тази конвенция", настоя Борисов. По думите му неслучайно днес Армения, след Сърбия, Албания, Турция, е приела документа. "Дето се вика, и арменският поп я е приел", коментира Борисов пред журналисти в Давос.

Още по темата
Премиерът уточни, че е помолил да не се бърза с приемането й, за да се направи още веднъж обсъждане. Той заяви и че ще пита представители на изповеданията у нас какво ги смущава.

"Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мен, все пак да не забравяме, че президентът пропусна патриарха, когато откриваше председателството ни. Малко да си пестят думите", се обърна той към социалистите, които са против документа и искат да се проведе национално допитване за него.

Борисов коментира, че като държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените и децата. А конвенцията можело да приемем с резерви, така че всички да са спокойни.

"Те са двулични от БСП - в Европа говорят едно, в България гласуват друго", коментира той разнобоя между Сергей Станишев като лидер на ПЕС и председателя на БСП Корнелия Нинова по темата. "Жалко е в България "да страхуваш" хората, а в Европа да се правиш на европеец", каза премиерът.

Борисов посочи, че никой не е мислел, че вотът на недоверие, внесен от БСП за корупцията, ще мине в парламента, но обвини социалистите, че са избрали време, в което министрите са най-заети със събития от календара на председателството.

"Те знаеха, че това е един начин да ни изложат. Винаги съм бил за обединена нация, политиците да бъдем по-възпитани, не можех да участвам в подобно нещо", каза Борисов и допълни: "Отивайки там (в парламента - бел. ред.), аз щях да им отговоря".

По думите му Балканите и големите ни други съседи чакат да бъдат направени много неща по време на българското председателство и затова кабинетът се движи по планове, които изпълнява.

Борисов, който присъства на Световния икономически форум в Давос, коментира, че се потвърждават думите му, "че светът се намира във фаза, в която всички разумно мислещи хора трябва да направим необходимото да успокоим обстановката".

Той каза още, че интересът на присъстващите към темата Западни Балкани на председателството ни е много голям.

 


856
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
753
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тогава Бойко да е оплаче на арменскя поп!
752
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако бяхме слушали църквата по всички въпроси, още щяхме да палиме хора на кладата и да се колеме в името на господ. Католическата църква еволюира, наща е още в средновековието и се управлява от хора жадни за власт и пари. Каквито миряните, такава и църквата, както се казва.
751
4
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 9 месеца
Кой какво е.бе., мен не ме е.бе. Ма утре ще им гласуват, че могат да се женят и семейства могат да правят. Пак не ме е.бе. Ама тогава окрилени вече, ще поискат и деца да имат. А понеже и природата не я е.бе, кой какви представи за брой полове има, ще започнат да осиновяват деца. А понеже ман.га.лите не ги е.бе, колко ч.аве.та фърлят по домовете, пе.де.ра.сите няма да ги е.бе какво осиновяват! И докато нас не ни е.бе, най-накрая така ще ни го ту.рят, че ще започне да ни е.бе и то лошо..
750
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
О, Господи ! Защо бе, Господи !
Прибери ги тия *** бе, Господи !
Това е гавра !
749
3
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 9 месеца
Страшно е да се окажеш враг на Бога и Църквата,пък каквито си щеш оправдания и да си измисляш.В Евангелието е писано за тези които съблазняват децата.Краят им е лют.
748
0
 
23
 
! Отговори
Котю преди 9 месеца
Бият децата в ясли и детски градини, а наказанието е уволнение, бухаха. Ти си мутра, рекетирал си хора и фирми, а сега управляваш. Що за шизофрения? Тази конвенция е да може, джендър да работи в детските градини и да ни възпитава децата. Ще е лелка с дръжка
747
2
 
11
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 месеца
Бат Бойко, зарежи тая конвенция, че приеме ли се, няма да може да биеш повече Курнелия на изборите!!!
:D :D :D
746
3
 
17
 
! Отговори
преди 9 месеца
На Борисов не му дреме нито за половете, нито за насилието.
За него е важно да слуша Запада, за да не му пипат заделените в офшорните зони парички.
745
6
 
2
 
! Отговори
extremist преди 9 месеца
изобщо не фигурират в тази конвенция" - ДРАГИ МИ РАПОНЧО,
ПРЕЦЕДЕНТИ ФИГУРИРАТ ЛИ .....
744
1
 
14
 
! Отговори
extremist преди 9 месеца
"че светът се намира във фаза, в която всички разумно мислещи хора трябва да направим необходимото ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ КРАДЛИВИ ТИКВИ
743
2
 
6
 
! Отговори
ахахаха преди 9 месеца
жегата ще ви стигне споко
742
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да се върне и казармата задължително обучение защото като ги гледам младежите половината стават кашкавали
741
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не сме длъжни на никой .Така че вижте приемете закон за защита на жени и деца и тва е.Не искам София прайд и всякакви такива да ми парадират с това и после да обяснявам на детето ми че тва е нормалнои трябва да го учи в училище или защо Еди кой си има две майки или двама бащи да ама НЕ Е нормално
740
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дупедавец
739
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дъпедавец .Утре ако ти кажат да скочиш от влака ще скочиш ли
738
0
 
11
 
! Отговори
Библията преди 9 месеца
До 1 Коринтяни 1 :1-31

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!...много подходящ цитат за разобличение на кандидат джендър.
737
0
 
26
 
! Отговори
питам преди 9 месеца
ББ пита - "за или против е да пребиваме жените и децата в България"?
В България няма ли закони за защита на детето и жените? И дали само ако разпишем тази конвенция, приета в Истанбул през май 2011г. ще спрем да пребиваме жени и деца?!
Имаме- Закон за защита от домашно насилие; Закон за закрила на детето; Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи;
Защо ни трябва и ИК? Какво ново и различно има в нея, че толкова ни натискат?
736
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ja vsimi primer ot tramp boiko a ne da obedinavasch balkanite tova nikoga bama da stane komnistute ot gerb sa hasni islagat te
735
0
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 9 месеца
Аз пък съм вендър. Мисля се за веган, докато плющя кюфтета.
734
1
 
16
 
! Отговори
до 748 преди 9 месеца
Не е важно кой как гласува, кой брои гласовете.