Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!

Премиерът бил на мнение за отлагане на ратификацията, Захариева - и тя
297
Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След бурния дебат в обществото "за" и "против" Истанбулската конвенция и външният министър Екатерина Захариева, един от най-яростните поддръжници на документа, се обяви за отлагане на ратификацията.

Още по темата
"Нека се изчака малко, нека се успокоят страстите, да се проведе дебатът, да се внесат законите", призова тя.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също обясни тази сутрин, че ще има отлагане на ратификацията, а по неговите думи това било и мнението на премиера Бойко Борисов.

Вчера Истанбулската конвенция се препъна в парламента, след като правната комисия отложи обсъждането й, а пък тази по въпросите на младежта направо я отхвърли. БСП пък поиска да се проведе референдум.

Захариева днес вече застъпи тезата, че е хубаво да се чуят всички гледни точки и тогава да се пристъпи към ратификацията на документа.

"Хубаво е да има по-широк дебат, а може би референдумът трябва да бъде "за" и "против" домашното насилие", коментира тя.

"Ще се внесат и закони, но въпросът е защо, след като ще се препишат текстове от Конвенцията в тях, защо да не я ратифицираме", посочи Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайте впредвид, че ако се противопоставяте на джендърнъто образование в училище на вашите деца до 18год.могат да ви арестуват и отнемат детето.справка Германия,франция и скандинавските страни
239
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина се оказа еврогейско председателството заради Герб... Какви ли още страдания ни чакат заради безчинствата на тези продажни слуги на западните капиталисти и ционисти?!
238
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамо,мамо г-та в училище иска да говори с теб.Майката- да ме хване за ...а.
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се пишат третополови да бачкат и се пенсионират като мъжете.
236
3
 
18
 
! Отговори
Главен проблем преди 6 години
Всичко герберите купуват с пари - коалиционни партньори, избори, влияния, постове, медии, полиция и си вършат гнусотиите и престъпленията...
235
2
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До юни, защото иска да има мир и спокойствие по време на Евро.гейското ни председателстото.
234
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов каза в Народното събрание, че до края на юни трябва да се приеме конвенцията.Сценарият е ясен. През месец юни е световното по футбол. Всички ще са се вторачили в мачовете и набързо в НС ще гласуват. ГЕРБ ще купят патридиотите и няколко от Марешката група и готово.
233
1
 
16
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Бате Ви Боко да излиза и да казва как ще им викаме на тия "новите". Ясно че няма да е "г-жо" или 'г-н". Ще ги има и в съда и в администрацията и навсякъде. Имайте предвид че "български ***" ще е нещо съвсем различно от "обикновен ***" ...както всичко българско и родно за нищо не става
232
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако се направи референдум само сред жените, пак няма да се приеме конвенцията. Защото тя не защитава тях.
231
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каратъпанчева да отлита за Пекин и да я последват всички увяхнали гербери! :)))
230
6
 
4
 
! Отговори
бг преди 6 години
Преди време един български министър председател беше подслушван и записван в къщата си .Пак по онова време някой -без решение на НС и правителство поръчва ядрени реактори за 3 милиарда лева и ние ги плащаме като попове .И не се интересуваме кой подслушва премиера нито кой ни загроби да плащаме ненужни реактори , а се дърлим за някакви глупави пееераски работи,които дори не е сигурно че са такива.
229
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захариева не разбира нищо от това, което прави. На всеки зададен контролен въпрос тя се вцепенява и объркана започва като латерна да повтаря, че се гласува, приема и ратифицира даден документ. Така беше и за договора за Македония. Поредната калинка без мозък....
228
1
 
28
 
! Отговори
Българска жена преди 6 години
На едноклетъчната захариева да й кажа ясно: Нито ще се успокоя, нито ще замлъкна! Млъкни ти и си подай оставката без да изчакваш, защото търпението ми свърши! А на цялото НС казвам: Изтеглете окончателно това чудовищно дяволско писание, което отваря за България вратите на ада. Веднага махнете проклетата конвенция от дневен ред. Махнете се и вие!
227
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите! или по точно да се снишим докато дакота преминат страстите, пък после нии си знаем.Не е за първи път.
226
1
 
21
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Чудя сеНа нея не и трябва мозъчна клетка . Трябва и само джиесем-клетка да получава смс от Н-КА
225
2
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
На Бойко най - вероятно са му обеща ли продължаване на фондовете, ако се приеме ИК. Каза ли са му, да избира, и че "няма мърдане". И след това е изратил смс на послушкоеците си,"няма мърдане, трябва да се приеме". Нищо чудно така да е било.
224
2
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Изказването на Захариева "а може би референдумът трябва да бъде "за" и "против" домашното насилие"", показва неразбиране за същността на казуса, което поражда съмнения в компетентността и да заема министерски пост и да подписва международни документи, ангажиращи държавата!
223
2
 
24
 
! Отговори
Чудя се преди 6 години
Тази Екатерина Захариева, дали има и една мозъчна клетка?
222
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз квот съм казал го изпълнявам (за един мишо става въпрос)тука мойте малко се изплашиха *** няма проблем, пак ще мине ИК.Дайте да не ядосваме шефовете в Брюксел, че може да спрат да ме потупват и канят.Аре.
221
1
 
16
 
! Отговори
нещо се пообърка преди 6 години
До Анонимен 218 Доколкото съм запознат еврофондовете са до 2020 -та година , след това спират И според твоята логика, ни остават 2 години живот ли ???