Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!

Премиерът бил на мнение за отлагане на ратификацията, Захариева - и тя
297
Властта даде "заден" за конвенцията: Да се успокоят страстите!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След бурния дебат в обществото "за" и "против" Истанбулската конвенция и външният министър Екатерина Захариева, един от най-яростните поддръжници на документа, се обяви за отлагане на ратификацията.

Още по темата
"Нека се изчака малко, нека се успокоят страстите, да се проведе дебатът, да се внесат законите", призова тя.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също обясни тази сутрин, че ще има отлагане на ратификацията, а по неговите думи това било и мнението на премиера Бойко Борисов.

Вчера Истанбулската конвенция се препъна в парламента, след като правната комисия отложи обсъждането й, а пък тази по въпросите на младежта направо я отхвърли. БСП пък поиска да се проведе референдум.

Захариева днес вече застъпи тезата, че е хубаво да се чуят всички гледни точки и тогава да се пристъпи към ратификацията на документа.

"Хубаво е да има по-широк дебат, а може би референдумът трябва да бъде "за" и "против" домашното насилие", коментира тя.

"Ще се внесат и закони, но въпросът е защо, след като ще се препишат текстове от Конвенцията в тях, защо да не я ратифицираме", посочи Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До АнонименБОГ НЕМА ДАПОМОГНЕ ВСИЧКИ ПРЕД НС И ДА ИМ ПОКАЖЕМ НА ТЕЗИ *** ЧЕ СМЕ НАРОД А НЕ *** ОСТАВКАТА ОСТАВКА ОСТАВКА
259
1
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос До 244 преди 6 години
Ти се информирай, кой ти пречи. Чети, образовай се, но зсщо и другите да го правят??Това че хората не са съгласни с мнението ти, не значи че не са информирани. Взехте да писвате с тази ваша конвенция и да се изказвате като последна инстанция.
258
2
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Мда, опасността остава. Не е отхвърлена, а се изчаква сгоден момент. Всичкото това да се угоди на НПО- та, че ислат бюджетни пари и да се замаже гафът на Захариева. Ще я приемат подмолно и тихо, когато най- мслко очакваме, когато ги няма БСП или ше подкупят патриотите. С такива политици лъжите и измамите са норма. Оставка на Захариева, че е подписала незаконно конвенцията им.
257
1
 
11
 
! Отговори
ЛЪЖАТ НИ, ПАК... преди 6 години
Класическа схема от последните години - проба, отдръпване и накрая набирВане Просто ще изчакат до лятото хората да се отпуснат и да заминат на почивка и честито.. ще си имаме Истамбулска конвенция.
256
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Член 14 от Истанбулската конвенция... Образование Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси за нестереотипни роли на социалния пол в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.мдае защитаваме жените
255
0
 
6
 
! Отговори
от 257 преди 6 години
Знам ли може да си любопитен и наистина да те интересува разликата така защо да не я разясня(макар че се съмнявам)Според социалната групата приятели на момчето "социалния пол" в тази група се определя от това кои е успял да запали косата и кои не.В друга социална група има други правила.Детето обаче си внушава че това му променя "пол" а той е биологично заложен.Т.е бърка понятията "социален пол" и " пол". Той е дете нормално да се обърква.
254
2
 
1
 
! Отговори
до 254 П.Петров преди 6 години
не съм човека към ,когото се обръщаш но бих ти обяснил невежесвото ти , но не мисля че ти искаш това затова съвсем умишлено си заменил "социален пол" с думата "пол" т.е. подменяш думата gender с sex. и това го правиш съзнателно и манипулативно.Вчера тука имаше една статия как едно дете трябва да запали косата на някое момиче защото приятелите му казали че това е мъжко , идеята е точно същата да се смени gender и sex.
253
2
 
12
 
! Отговори
доживяхме преди 6 години
246 не съм видял нито едно НПО да протестира за тротоари и т.н. Как за 2месеца започнахме да се изкачваме във всички класации ....?И ЗА КАПАК СЕ ОПИТАХА ДА НИ ПРИЕМАТ И ИК.Ако някой си има проблем какъв му е пола ,да се прибере вкъщи и да попита майка си.Останалото е лудост и содомия.
252
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се подведе Захариева под отговорност за предателство
251
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 244,Хайде извади ни от невежеството,разясни и обоснови в контекста на домашното насилие,нуждата от сл.текстове в конвенцията:Чл3ал.в пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;"Чл12ал1"...мерки за... промени в социалните и културни модели...с цел изкореняване на... стереотипни роли за жените и мъжетеЧл14ал1"...стъпки за...учебен материал...нестереотипни роли на пола....на всички образователни равнища"
250
1
 
22
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Катерино, разбирам че смяташ българите за много ***, след като са допуснали таквиа като теб да станат министри. Но все пак не сме чак толкова ***! Едно е да се приеме закон, в който да се "препишат" конкретни текстове от конвенцията срещу домашното насилие, друго е да се приеме цялата конвенция с "дребните шрифтове". Защото освен другото ратифицирането на подобна конвеция автоматично я прави задължителна за всеки българин НАД националните закони.
249
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Борисов :) Господин Цачева :).....
248
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи бил пак на срещи. Вижда се, че му пари под петите и не смее да е тези дни в Бг, знаейки за народния линч, който го чака.
247
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито и да сме бедни и корумпирани , макар ,че не съм съгласен най-голямата корупция е в Брюксел и Вашингтон.. Ние все още сме човеци и не можем да дадем да ни тъковат децата , разни брюкселски педофили..
246
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Премиерът бил на мнение..."? Глупости, кога премиерът е имал собствено мнение, той знае само да изпълнява заповедите на Началниците.
245
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да пази България, Светата Българска Православна Църква и гордия Български Народ!!! Няма да приемем третия ..
244
1
 
12
 
! Отговори
Анонимнико прозд преди 6 години
До АнонименКато сме бедни, дай да ни и ..., така ли? Да ти имам логиката гербава.
243
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ - слаба държава! Ако имаше такъв силен отпор на корупцията, и разбитите тротоари например, щяхме да сме по-добре, ама не, ние се интересуваме повече от това кой кого ще е....бе..... *** народ!
242
2
 
13
 
! Отговори
Кога преди 6 години
ще имам деца в тази лъйнарщина, в която превърнаха държавата? НИКОГА.
241
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** народ се оказахме българите!Нито се информираме, нито имаме култура.Май кимането с глава в обратно посока на всички по света се оказва силно емблематично. Жалко за нас!