Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?

Регионалният министър се обяви за дискусия за такива промени
Обновена: 27 яну 2018 17:37 | 27 яну 2018 17:33, Веселина Йорданова
120
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?
Снимка: архив, Ройтерс

Регионалният министър Николай Нанков се ангажира със законодателна промяна, че смяна на пола се извършва само по биологични причини.

Още по темата
Регионалното министерство отговаря за Закона за гражданската регистрация, в който сега липсва ясен регламент в посока на пола.

В отговор на въпрос пред Дарик министърът обясни, че е готов да инициира обществена дискусия за такива законови промени.

"Да, с твърдо убеждение бих подкрепил това, с изключение на случаите с хермафродити, които са наистина много редки", заяви Нанков.

"Всяка стъпка по темата предизвиква дискусии и разделение в обществото, но аз лично смятам, че подобна поправка би била напълно резонна и отчитам като пропуск, че не е направена", коментира регионалният министър.

Дискусията около половете възникна във връзка с ратификацията на Истанбулската конвенция за защита от домашно насилие. Текстове за т.нар. социални роли на половете предизвикаха съмнения, че това е опит за легализиране на гей бракове, въвеждане на "трети" пол и т.н.

Заради поляризираните мнения в обществото управляващите взеха решение ратификацията на документа да бъде отложена във времето до изчистване на спорните въпроси.

 

 


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Киров преди 11 месеца
до 109

до връщането на Исуса Христа

ако можеше човеците да постигнат това, за което говориш сами
нямаше да се връща
но Той затова го обеща
защото без Него не може
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички тези и.диотщини идват от все по-растящото безделие. Голяма мотика в ръцете и камшик през з.адника ще върнат мисленето в правилната посока.
111
0
 
0
 
! Отговори
Автобусите потеглят преди 11 месеца
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри, НО ще конвенционално ще сменят полъ в Истамбул

От Площад Възраждане, всеки ден в 6:00 за Истамбул Джендер фасилити потеглят автобусите на ГЕРБ. те са надписани "Отииди сам да си СмениШ Джендърната да не додеме ние с тревольо"
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като почнат да ви взимат децата, защото като родители не сте джендър индоктринирани, друга песен ще запеете. А така взетите от вас деца ще ги дават на... познахте, джендър хомодвойки за осиновяване.
Е тогава ще почне да се лее кръв.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До tribun Не лъжи со.домит ! Подписали ,,всички ,,. Първи Чехия отказаха ,Полша ,Австрия .....Балтика ...
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приели сме Конвенцията, но това не означава, че трябва да я РАТИФИЦИРАМЕ!
И други страни са постъпили така! ЛЪЖА Е, ЧЕ СМЕ ДЛЪЖНИ да я ратифицираме и че всички са я ратифицирали!
Тази Конвенция трябва не да се отлага, а да се ИЗТЕГЛИ въобще от НС!
Идеологията джендърство е поредното доказателство за изхабения човешки дух и потенциал, за безсилието и нежеланието да се назоват и решат проблемите, свързани с неравенството и насилието над ЧОВЕКА...Колко време ще живее лъжата?
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе писна ми от тая станбулска конвенция. пишете нещо интересно - да увеличим заплатата например. нали навсякъде пише, че БГ е във възход. нека да усетиме и ние нещо.
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изтриха ми коментара, но продължавам - да не се "вглеждаме в пъпа си" - половете са мъж и жена и каквито и конвенции да има, това ще си остане до края на света! По-добре се огледайте наоколо...
105
3
 
3
 
! Отговори
Не искам да има преди 11 месеца
война и нещата да бъдат ясни и справедливи:1.Какво ще правим с ЛГТБ- клада, забрана да следват, да работят? Те съществуват.2.Помня преди около 10-15 години гледах постоянно момичета да се целуват на седалките в препълнените автобуси( ученички).СЕГА НЯМА такива.Явно тогава е било нещо ново.( но НЯМАШЕ момчета да се целуват).3.Имам деца, внуци, но НЕ БЪРЗАМ да упреквам никого( "...Светът върви напред, не спира и при ВЧЕРА...") Спомням преди 50-60 години как баба ми, родителите ми търпяха "философс
104
12
 
5
 
! Отговори
tribun преди 11 месеца
Има ли смисъл дискусията при положение,че всички страни в Европа са приели конвенцията,а ние българите продължаваме да търсим под вола теле,типично по нашенски или сме по умни от другите народи или по прости,но като знам на какво положение сме по вероятно е второто.
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки трябва да се пише такъв за какъвто се чуства.
102
3
 
4
 
! Отговори
Отговорните лица преди 11 месеца
да мислят МНОГО и да не се дават ИЗЛИШНИ пари за референдум:1. ЛГТБ и СЕГА са приети и съществуват- не могат да бъдат игнорирани като граждани на РБ, за работа, следване.Правят се и операции за промяна на пола.2.Йотова е участвувала в ЕП за написване на тази конвенция, но сега САМО заради БСП не обяснява,а е съгласна за референдум.3.Опасността е, да не започнат всички араби, африканци,наши "шведи" да се пишат за ГЛ и да вземат някакви помощи.4.Иначе е прието да се дължи закрила и СЕГА на ГЛТБ
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според джендърната идеология най-важната характеристика на едно живо същество е в коя дупка иска да /си/ бръкне.
Верваме ви.
100
4
 
12
 
! Отговори
Largo преди 11 месеца
Не, на чифутската античовешка конвенция!
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
на тоз министър това ли му е работата? герберята много се страхуват от въвеждане подобни възможности, явно болшинството от тях имат проблем с половата си идентификация..
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НЕ ДАВАЙ ГЛАС ЗА ГЕРБ, СПАСИ ДЕТЕТО СИ!

Този слоган ми хареса! !!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Създателите на конвекцията са си представили сигурно Серина Уинлямс, и са си казали абе тази че е билогичен пол жена е безспорно, но има ли причина да гледаме на нея като на жена която има нужда от закрила, НЕ, затова нека сложим джендър за да има женственост(според социално културната среда) а не пол.
Ако пък с тая имаме конфликт а ние сме биологичен пол мъже, ама пред нея сме си направо женствени, трябва да си защитаваме и нас, така че предложението изглежда добре.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
200 килограмовите биологични жени , по-смърно не могат да докажат че са слаб пол единствено че са биологичен пол жени ,защото в очите на всички изглеждат бая мощни(мъжествени).
Конвенцията е преценила, че те нямат нужда от защита.Нямам престава дали е правилна тази преценка.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така в град Перник , вероятно и някой други градове конвенцията няма сила , защото тя е зависима от социално-културната престава, а не биологичния пол .
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въобще голяма бъркотия ще стане с определението за мъжествено и женсвеност, които ще се определят от свидетелите ,социална среда. И един и същ случай , случили се на различни места ще имат различна тежест, защото свидетелските представи за женственост и мъжественост в двата случая са различни,т.е. различна социална среда.
В центъра на София е едно определението , в центъра на Перник е друго определението за социална културна среда, т.е. представата им е различна,