Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?

Регионалният министър се обяви за дискусия за такива промени
Обновена: 27 яну 2018 17:37 | 27 яну 2018 17:33, Веселина Йорданова
120
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?
Снимка: архив, Ройтерс

Регионалният министър Николай Нанков се ангажира със законодателна промяна, че смяна на пола се извършва само по биологични причини.

Още по темата
Регионалното министерство отговаря за Закона за гражданската регистрация, в който сега липсва ясен регламент в посока на пола.

В отговор на въпрос пред Дарик министърът обясни, че е готов да инициира обществена дискусия за такива законови промени.

"Да, с твърдо убеждение бих подкрепил това, с изключение на случаите с хермафродити, които са наистина много редки", заяви Нанков.

"Всяка стъпка по темата предизвиква дискусии и разделение в обществото, но аз лично смятам, че подобна поправка би била напълно резонна и отчитам като пропуск, че не е направена", коментира регионалният министър.

Дискусията около половете възникна във връзка с ратификацията на Истанбулската конвенция за защита от домашно насилие. Текстове за т.нар. социални роли на половете предизвикаха съмнения, че това е опит за легализиране на гей бракове, въвеждане на "трети" пол и т.н.

Заради поляризираните мнения в обществото управляващите взеха решение ратификацията на документа да бъде отложена във времето до изчистване на спорните въпроси.

 

 


120
Още от Общество
За свободна България, без окови: Делото на род революционери
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Киров преди 3 седмици
до 109

до връщането на Исуса Христа

ако можеше човеците да постигнат това, за което говориш сами
нямаше да се връща
но Той затова го обеща
защото без Него не може
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички тези и.диотщини идват от все по-растящото безделие. Голяма мотика в ръцете и камшик през з.адника ще върнат мисленето в правилната посока.
111
0
 
0
 
! Отговори
Автобусите потеглят преди 3 седмици
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри, НО ще конвенционално ще сменят полъ в Истамбул

От Площад Възраждане, всеки ден в 6:00 за Истамбул Джендер фасилити потеглят автобусите на ГЕРБ. те са надписани "Отииди сам да си СмениШ Джендърната да не додеме ние с тревольо"
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като почнат да ви взимат децата, защото като родители не сте джендър индоктринирани, друга песен ще запеете. А така взетите от вас деца ще ги дават на... познахте, джендър хомодвойки за осиновяване.
Е тогава ще почне да се лее кръв.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До tribun Не лъжи со.домит ! Подписали ,,всички ,,. Първи Чехия отказаха ,Полша ,Австрия .....Балтика ...
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Приели сме Конвенцията, но това не означава, че трябва да я РАТИФИЦИРАМЕ!
И други страни са постъпили така! ЛЪЖА Е, ЧЕ СМЕ ДЛЪЖНИ да я ратифицираме и че всички са я ратифицирали!
Тази Конвенция трябва не да се отлага, а да се ИЗТЕГЛИ въобще от НС!
Идеологията джендърство е поредното доказателство за изхабения човешки дух и потенциал, за безсилието и нежеланието да се назоват и решат проблемите, свързани с неравенството и насилието над ЧОВЕКА...Колко време ще живее лъжата?
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе писна ми от тая станбулска конвенция. пишете нещо интересно - да увеличим заплатата например. нали навсякъде пише, че БГ е във възход. нека да усетиме и ние нещо.
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изтриха ми коментара, но продължавам - да не се "вглеждаме в пъпа си" - половете са мъж и жена и каквито и конвенции да има, това ще си остане до края на света! По-добре се огледайте наоколо...
105
3
 
3
 
! Отговори
Не искам да има преди 3 седмици
война и нещата да бъдат ясни и справедливи:1.Какво ще правим с ЛГТБ- клада, забрана да следват, да работят? Те съществуват.2.Помня преди около 10-15 години гледах постоянно момичета да се целуват на седалките в препълнените автобуси( ученички).СЕГА НЯМА такива.Явно тогава е било нещо ново.( но НЯМАШЕ момчета да се целуват).3.Имам деца, внуци, но НЕ БЪРЗАМ да упреквам никого( "...Светът върви напред, не спира и при ВЧЕРА...") Спомням преди 50-60 години как баба ми, родителите ми търпяха "философс
104
12
 
5
 
! Отговори
tribun преди 3 седмици
Има ли смисъл дискусията при положение,че всички страни в Европа са приели конвенцията,а ние българите продължаваме да търсим под вола теле,типично по нашенски или сме по умни от другите народи или по прости,но като знам на какво положение сме по вероятно е второто.
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки трябва да се пише такъв за какъвто се чуства.
102
3
 
4
 
! Отговори
Отговорните лица преди 3 седмици
да мислят МНОГО и да не се дават ИЗЛИШНИ пари за референдум:1. ЛГТБ и СЕГА са приети и съществуват- не могат да бъдат игнорирани като граждани на РБ, за работа, следване.Правят се и операции за промяна на пола.2.Йотова е участвувала в ЕП за написване на тази конвенция, но сега САМО заради БСП не обяснява,а е съгласна за референдум.3.Опасността е, да не започнат всички араби, африканци,наши "шведи" да се пишат за ГЛ и да вземат някакви помощи.4.Иначе е прието да се дължи закрила и СЕГА на ГЛТБ
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според джендърната идеология най-важната характеристика на едно живо същество е в коя дупка иска да /си/ бръкне.
Верваме ви.
100
4
 
12
 
! Отговори
Largo преди 3 седмици
Не, на чифутската античовешка конвенция!
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
на тоз министър това ли му е работата? герберята много се страхуват от въвеждане подобни възможности, явно болшинството от тях имат проблем с половата си идентификация..
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕ ДАВАЙ ГЛАС ЗА ГЕРБ, СПАСИ ДЕТЕТО СИ!

Този слоган ми хареса! !!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Създателите на конвекцията са си представили сигурно Серина Уинлямс, и са си казали абе тази че е билогичен пол жена е безспорно, но има ли причина да гледаме на нея като на жена която има нужда от закрила, НЕ, затова нека сложим джендър за да има женственост(според социално културната среда) а не пол.
Ако пък с тая имаме конфликт а ние сме биологичен пол мъже, ама пред нея сме си направо женствени, трябва да си защитаваме и нас, така че предложението изглежда добре.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
200 килограмовите биологични жени , по-смърно не могат да докажат че са слаб пол единствено че са биологичен пол жени ,защото в очите на всички изглеждат бая мощни(мъжествени).
Конвенцията е преценила, че те нямат нужда от защита.Нямам престава дали е правилна тази преценка.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така в град Перник , вероятно и някой други градове конвенцията няма сила , защото тя е зависима от социално-културната престава, а не биологичния пол .
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въобще голяма бъркотия ще стане с определението за мъжествено и женсвеност, които ще се определят от свидетелите ,социална среда. И един и същ случай , случили се на различни места ще имат различна тежест, защото свидетелските представи за женственост и мъжественост в двата случая са различни,т.е. различна социална среда.
В центъра на София е едно определението , в центъра на Перник е друго определението за социална културна среда, т.е. представата им е различна,