Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?

Регионалният министър се обяви за дискусия за такива промени
Обновена: 27 яну 2018 17:37 | 27 яну 2018 17:33, Веселина Йорданова
120
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?
Снимка: архив, Ройтерс

Регионалният министър Николай Нанков се ангажира със законодателна промяна, че смяна на пола се извършва само по биологични причини.

Още по темата
Регионалното министерство отговаря за Закона за гражданската регистрация, в който сега липсва ясен регламент в посока на пола.

В отговор на въпрос пред Дарик министърът обясни, че е готов да инициира обществена дискусия за такива законови промени.

"Да, с твърдо убеждение бих подкрепил това, с изключение на случаите с хермафродити, които са наистина много редки", заяви Нанков.

"Всяка стъпка по темата предизвиква дискусии и разделение в обществото, но аз лично смятам, че подобна поправка би била напълно резонна и отчитам като пропуск, че не е направена", коментира регионалният министър.

Дискусията около половете възникна във връзка с ратификацията на Истанбулската конвенция за защита от домашно насилие. Текстове за т.нар. социални роли на половете предизвикаха съмнения, че това е опит за легализиране на гей бракове, въвеждане на "трети" пол и т.н.

Заради поляризираните мнения в обществото управляващите взеха решение ратификацията на документа да бъде отложена във времето до изчистване на спорните въпроси.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има право да се облича, гримира и да си прави прическа и маникюр както иска. Ако обаче стила, който предпочита не съответства на физическия му пол, то той трябва да е далеч от деца, ученици и МЕН! По закон и по мое желание. Да се облича както иска, но в момента, в който се приближи до дете на под 16 години с неподходящ вид да му се издава ефективна присъда.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма място за дискусия. Гнусотиите, дето си ги правят в къщи, на улицата и в обществото нямат място.
88
4
 
17
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
А кой нормален човек ще тръгне да си променя пола?
87
3
 
16
 
! Отговори
песентана гербераста преди 6 години
Аз съм гербераст обичамджендъри с халки големиДжендърин да се наричампърва радост е за мене!
86
1
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ са джендъри преди 6 години
Genders for European Robbing of Bulgaria Да ви са честити джендърите Борисов и Цветанов , ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГИ !Гендъри за ЕвропейскоРазграбване наБългария ПО РЕГИОНИТЕ ПАК ИЗБИРАЙТЕ *** ЗА КМЕТОВЕ ОТ НАЙ ДЖЕНДЪРСКАТА ПАРТИЯ! ДОКАТО ГИ ИЗБИРАТЕ ПО ОБЩИНИ ГЕРБ ВИНАГИ ЩЕ УПРАВЛЯВА И ЩЕ Е ВЪВ ВЛАСТТА! НЕ ДАВАЙ ГЛАС ЗА ГЕРБ ,СПАСИ ДЕТЕТО СИ!
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На маймуни ще станат само и само да ни измамят .
84
3
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
За чий ууй ни е тая конвенция, при условие, че тия права са залегнали в конституцията, хартата за правата на човека на ООН и в куп други закони и прочие!?Ааа, искат просто да сме по-*** френдли.. Ясно:) ще облъчват младите с толерастия, а за по-дъртите се предвижда ***-полиция..
83
3
 
13
 
! Отговори
ТРЕТОПОЛОВИТЕ СА СИЛ преди 6 години
Няма такава работа. Приеме ли се конвенцията, ще се оплача на съда в Страсбург и не само ще ми сменят пола в регистъра, ами и компенсация за дискриминацията ще ми плоатят.Конвенция е това, ей!
82
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започват цирк,, Гендер -Герб ,,Сега ще има едни салта ,едни чупки ,едни салтанати ,заклинания ,клетви в стил демокрация и либерализъм . Изтъркана плоча . Лицемерите си остават лицемери и лъжци . Гарантирано от ,,Гендер-Герб,,
81
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИЕМЕ ЛИ СЕ КОНВЕНЦИЯТА А СЛЕД ТОВА И ГЕЙ БРАКОВЕТЕ ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА *** ДВОЙНО :D
80
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казармата - лек за ***, блян за мутри!
79
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да правиш промени по конвенцията в текстовете свързани с джендърите. Това го обясниха експерти по телевизията. За насилието можеш ама за джендърите и дума да не става.
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евалла 62!Ха,са приели конвенцията и веднага се пенсионирам като жена по-рано.Хе ,не бях се сетил.И аз съм вече ***.
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕФЕРЕНДУМА ЗА КОНВЕНЦИЯТА ВЕЧЕ Е ПРИЕТ :D И КАК ИНАЧЕ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ГЕРБЕРАСТИ В ДЪРЖАВАТА!!!А БСП ПРАВИ УСЛУГА НА ГЕРБ С ТОВА, ЧЕ ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМА!!!--------------КОНВЕНЦИЯТА ТРЯБВАШЕ ДА Я ПРЕРАБОТЯТ И ПРИЕМАТ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕКСТОВЕ!!!------------РЕФЕРЕНДУМА СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЦЯЛАТА КОНВЕНЦИЯ И СЛЕД ТОВА ДА СЕ УЗАКОНЯТ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ ЩОТО ВИДИТЕ ЛИ НАРОДА ТАКА ИСКАЛ :D--------КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БУДА Е НА ВЛАСТ ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА!
76
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички *** в трудови войски!
75
0
 
16
 
! Отговори
Модерен педерал преди 6 години
За това проблема трябва да бъде решен законодателно. Тези които са Transsexual трябва да имат право да се пенсионират наравно с жените, а при Transgender пенсионирането ще бъде при навършване на пенсионна възраст за мъжете. Големият проблем настъпва с т.н. Genderfluid -тоест промяна от мъжки в женски пол и обратно в резултат на определени житейски фактори. В тази случай е необходимо да се установи какъв е бил индивида в последните три години преди настъпване на възрастта за пенсиониране.
74
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия и православието !
73
2
 
15
 
! Отговори
Модерен педерал преди 6 години
Който е чел конвенцията знае че там има всъщност три определения- пол /биологичен/, социален пол и идентичност, основана на пола. Според европейското законодателство има разлика между Transsexual и Transgender. При първия вариант се касае за индивиди, които са жена в тялото на мъж и мъж в тялото на жена. При втория вариант индивидите осъзнават, че биологично са мъже или съответно жени, по избират да играят в социалния живот роля на срещуположния пол-гримиране и обличане в женски дрехи и тн..
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62ГЕНИАЛЕН СИ!!! ШАПКА ТИ СВАЛЯМ!!!РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ МЪЖА СЕ ПРОМЕНЯ НА ЖЕНА И ПЕЧЕЛИ :D
71
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 2Смятам,че Русия много добре е направила,че е забранила тази содомска гнусотия и перверзия. Който мъж иска да става жена,и която жена иска да става мъж,най-учтиво ви молим: отидете в Западна Европа и САЩ,където ще си сбъднете вашите извратени содомски мечти! В САЩ и ЕС(Западна Европа) се дават неограничени права на вас,извратеняците-бъдете си тра.вестити и хомосексуалисти,правете си ге.й паради. Всичките си гадости правете в САЩ и западна Европа,само не и в България,Русия,Сърбия!