Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?

Регионалният министър се обяви за дискусия за такива промени
Обновена: 27 яну 2018 17:37 | 27 яну 2018 17:33, Веселина Йорданова
120
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?
Снимка: архив, Ройтерс

Регионалният министър Николай Нанков се ангажира със законодателна промяна, че смяна на пола се извършва само по биологични причини.

Още по темата
Регионалното министерство отговаря за Закона за гражданската регистрация, в който сега липсва ясен регламент в посока на пола.

В отговор на въпрос пред Дарик министърът обясни, че е готов да инициира обществена дискусия за такива законови промени.

"Да, с твърдо убеждение бих подкрепил това, с изключение на случаите с хермафродити, които са наистина много редки", заяви Нанков.

"Всяка стъпка по темата предизвиква дискусии и разделение в обществото, но аз лично смятам, че подобна поправка би била напълно резонна и отчитам като пропуск, че не е направена", коментира регионалният министър.

Дискусията около половете възникна във връзка с ратификацията на Истанбулската конвенция за защита от домашно насилие. Текстове за т.нар. социални роли на половете предизвикаха съмнения, че това е опит за легализиране на гей бракове, въвеждане на "трети" пол и т.н.

Заради поляризираните мнения в обществото управляващите взеха решение ратификацията на документа да бъде отложена във времето до изчистване на спорните въпроси.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
32
 
17
 
! Отговори
изостанали преди 6 години
В целия сват нова е прието, но не ---бг мачото решава друго. комплексара бг с малка заплата, без перспектива, с възможности интелектуални само да прави *** на тези които го управляват, иска да се докаже че е нещо и да забрани това което в целия свят е нормално, а именно: всеки да прави каквото си иска щом не пречи на околните. Но, не на БГ МАЧОТО НЕ МУ ПРЕЧИ БЕДНОТИЯТА, КОРУПЦИЯТА,БЕЗСПЕРСПЕКТИВНОСТА, А ТОВА ,ЧЕ НЯКОЙ СИ ИСКАЛ ДА СТАНЕ ЖЕНА ИЛИ МЪЖ..А, БЕ Я СЕ ОСЪЗНАЙТЕ.....
9
2
 
4
 
! Отговори
Принципно преди 6 години
Той що си не гледа ведомството..... Като му спуснат ""отгоре"" да добави в графата мъж/жена/друго - ще е най-добрият изпълнител.....ако е още там,де ! ! !
8
4
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 3,То така ставало един ден жена, един ден мъж. Да ви имам мисленето на вас божурите.
7
3
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Джендъре, в предложението на министъра се прави изключение за хepмафpoдитите!А Истанбулската конвенция налага диктат на ЛГБТИ организациите в образованието.Много сте прозрачни такива като теб!
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VSEKI E SVOBODE DA SMENYA POLA SI NA SEBE SI ,IDEZATA SI.INACE SAD V STRAZBURG,SAD DO DUPKA I SHTE PLASHTATE YAKO.DA BADE PIETA ISTANBULSKATA KONVENZIA BEZ NIKAKVI POPRAVKI.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще слагам силикон в гърдите, но ще си запазя мъжеството. Къкъв трябва да ми е пола в личната карта?
4
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щ има да ни съдят всякакви сбърканяци в Страсбург...
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто не гласувайте конвенцията и няма нужда от нищо друго! Иначе, гласуват ли я скоро ще бъдете свидетели как някой на вид уж мъж, а се завира в дамската тоалетна! Има право да се самоопредели екземплярът! Да Ви е честито!
2
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започна се със забраните. Връщаме се обратно там от където дойдохме. И какво като забраните, само ще амбицирате хората да ходят по други държави и да правят това което са си наумили. В Русия като са забранени сватбите между геойве какво постигнаха? Сега ходят и сключват брак там където е разрешено. Трябва мракобесието си да го наложите върху цялата планета за да има ефект.
1
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно! Подготовка за Конвенцията!Щоъо сетне няма да може, а уж не била опасна! Опсана е и още как!