За свободна България, без окови: Делото на род революционери

Захариев е потомък на Димитър Горов - един от най-доверените хора на Христо Ботев
28 яну 2018 07:44,
27

"Ако не е бил Горов, нямало е да има нито Априлско въстание, нито Руско-турска освободителна война, нито Oсвобождeние на България". Това каза в предаването "Фамилно" Захари Захариев, потомък на Димитър Горов.

Димитър Горов е бил един от най-доверените хора на Христо Ботев в революционната му дейност. Именно на него преди смъртта си поетът предава прощалните писма до семейството и приятелите си.

"Майката на Горов е другата важна личност, баба Фота. Тя е била тайният куриер на Централния революционен комитет. Тя е пренасяла пощата от Гюргево и Букурещ в Русе и я е предавала на баба Тонка", разказа още пред Bulgaria ON AIR Захариев.

Повече за рода революционери можете да гледате в предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR тази неделя от 10:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZELIAT NAROD OBICA RUSIA.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България дава най-много жертви във войните с турците но напразно защото ЕС и НАТО подаряват бг територията на Гърция и Сърбия.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато един българин казва:"Аз харесвам/обичам Русия",то такъв човек трябва да знае,че е хубаво и желателно да харесва и обича Русия,защото България и Русия са блики страни,а и българите и руснаците са хубаив народи. Но той да има в предвид и това,че трябва да обича на първо място България,а после Русия.Руснаците не искат от нас,българите да се отричаме от собствената си Родина,от българската си чест и достойнство. Ако ние,българите обичаме първо България и българското,ще ни уважават в Русия.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За свободна България без трети пол ,*** и ***.до.филия,без гей ор.гии.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не харесвам русофобски и българофобски настроените хора,независимо от това какви са по религия,политика и народност. Ще спомена,че има всякакви русофили-едните с аумерени,а други са крайни. Относно русофилията,аз мога да кажа,че ако не е крайна-такава русофилия трябва да се приеме за добре дошла. Не одобрявам българи и български граждани да оплюват и омаловажават собствената си Родина България и да възхваляват повече Америка,Запада или да се погърчат,поамериканчват или порусначват.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение:За българите -русофоби-американофили: за тях,цялото ни българско общество е добре запознато. Такива наистина мразят и ненавиждат Русия и всичко руско,такива даже и мразят България,нищо,че са българи по документи. За русофилите: има такива българи и "българи" с небългарска кръв( гръцка,албанска,сръбска,грузинска,арменска,румънска,молдовска,украинска,беларуска, полска),които поради политическа,религиозна и др. причина обичат повече Русия,отколкото България,нищо,че живеят в България
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение:Повечето руснаци,ако им говориш за Шипка,Плевен и Руско-турската война-те плачат. Общо взето като изключим малката странна част от руснаците,повечето руснаци имат добри чувства и добро отношение към българите и България. На мнение съм,че трябва България да поддържа добри отношения с Русия. Руско-българската дружба е нещо хубаво и аз съм за!Относно българите,аз като българин много неща мога да напиша: има русофили,русофоби,българофили-русофили и българофили-русофоби-американофили.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение:Руснаците ( в по-голямата си част от тях) ни харесват и искат да имаме дружба с тях(както по хубавото старо комунистическо време(всъщност и аз подкрепям комунизма). Руснаците и българите взаимно разбират това,че по между си имат много общи неща-вяра,език,история,народни песни и обичаи и др. Ще ви кажа и това,че има много малка част от руснаците които мразят България и българите( някои руснаци мразят даже и самата Русия,но такива за щастие, побъркани руснаци са малко)
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение от коментар 12:Западняците гледат само и единствено себе си,мислят се за господарите на света,а нас ни смятат за роби и ни гледат с презрение. Относно руснаците мога да кажа следното нещо: повечето руснаци обичат Русия,Путин,Православието,Руската Църква,руската история и изкуство. Повече обсъждат теми като: руският цар,Владимир Путин,руската история и политика. Руснаците смятат нас,българите за братя и все пак в техните очи сме техен малък брат.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Темата няма как да не се спомене и за Русия. Кой ще напише нещо отрицателно,и кой ще напише нещо положително за Русия-това са двата полюса мнение относно Русия- или добро мнение,или лошо мнение. Но аз пък искам да ви кажа едно нещо: общувах със всякакви хора,българи,руснаци,западняци. Какви са ми моите впечатления от тези хора-българи,руснаци,западняци. Ще започна първо със западняците и американците- те мразят България и българите и въобще не ги е грижа за нас. Би било за тях нас да ни няма.
11
0
 
3
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 6 години
Стегнете се малко и мислете логически и с главите, че яката ви манипулират...
10
3
 
6
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 6 години
Ай да ми кажеш кога Левски е казал който "ни освободи той ще ни пороби"най голямата глупост и лъжа в която само един *** би повярвал, цялата работа е там, че тази фраза я измисли бившия ни "президент" чехлю като отговор на русия срещу която както гледаме от години се води натиск и хибридна война от пентагона, даже има клипче на тази фраза от господари на ефира, що преди плевнята никой не беше чувал тази фраза???????????????????????
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя потомък малко се изхвърли. Руският цар дали е започнал войната заради Горов?
8
2
 
14
 
! Отговори
вечна слава преди 6 години
Ако тези герой разберат как сега една шепа бандити съсипаха и продадоха България,ще се обърнат в гробовете си.
7
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 6 години
Това не говори добре за автора.Априлското въстание е вдигнато ,за да бъде смазано и да предизвика идването на външни сили .Левски никога не би допуснал вдигане на неподготвено въстание."Не можем да си играем с живота и имотите на 6 милиона българи" казва Левски и още " който ни освободи -той ще ни пороби" , а Бенковски след погрома на въстанието казва "а Русия -нека заповяда" Така че ако се претендира за нещо трябва добре да се знаят последиците.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова малък текст за такива велики българи и русенци!!! Ако беше за изпълнената с лой и силикон дупара на Кардашиян или относно кои зодии си подхождат най-много в аналния секс, щеше да има цял "ферман"!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всичко започва с ако беше онова.... ако беше туй.... Най-важната дума в България е една ако.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не търпяхте алчни чорбаджии, като Бойко, въобще нямаше да бъдете поробени.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши ..... Ако Волен беше патриот....
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не е бил Горов, нямало е да има нито Априлско въстание, нито Руско-турска освободителна война, нито Oсвобождeние на България"==========================================На някои хора егото е доста по голямо от акъла.