433 зоополицаи, 28 патрулки: Срещу насилието над животни

МВР: Ние сме втори в Европа с действаща зоополиция
41
433 зоополицаи, 28 патрулки: Срещу насилието над животни
Снимка: архив, БулФото

433 зоополицаи работят на територията на цялата страна. Те ще разполагат с 28 патрулки.

Това са разследващи полицаи и оперативни работници, които са изявили желание да работят и по тази линия, обясни гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция", цитиран от "Фокус".

По думите му това не са служители извън щата и ще съвместяват няколко дейности.

До момента има 298 сигнала за проява на жестокост към животни, като над 20% от тези престъпления са разкрити.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че България е втората страна в Европа, в която ще има действаща зоополиция.

Най-вероятно в тази връзка служители на МВР ще преминат курс в холандска академия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Terminal 2 begaite barzo,sram y pozor
29
1
 
9
 
! Отговори
Нимко преди 6 години
До Анонимен 21Аз, за разлика от такива като теб, когато нямам времето и възможностите да си взема куче просто не го правя! Кучкарите постоянно сравняват живота на хората с този на кучетата. И дори казват, че живота на кучетата е много по-ценен от живота на хората и че ако видят куче да напада дете няма да им дожалее за детето, защото си го е заслужило едва ли не.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете закон кучетата да се хранят само с черен хайвер и който не го спазва - в затвора.
27
3
 
9
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Да ги оборудват с чувалчета за смет да им събират говн ата че сме на първо място в Европа заразени с тения.И интересно дали ще започнат да глобяват гоблините които хранят уличния дзвер мисля че 500 лв. беше глобата ...едва ли .Имам една в кооперацията всели ден мята по 2 кила сварена карантия през балкона,у тех 5,6 кота вонти на мор ама я излекувах 3 флакона полиоретанова пяна у вентилацията и да си смарди у тех.,ама то пор сеща ли се...
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата в която кучетата имат по-добра полицейска защита от хората - вижте какво става по селата, дето няма кьорав полицай, бе н.егодници.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При цялото крадене на бойко и шайката му сте се загрижили за бензина, който ще изхарчат 28 патрулки?!?Човек ли сте или ГЕРБерист?
24
1
 
5
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
бая парички ще се усвоят ,а пък и да не говорим за гориво колко ще се открадне-усвои.
23
0
 
13
 
! Отговори
МВР, преди 6 години
Моля, публикувайте ТЕЛЕФОНИ, на които можем да извикаме ЗООПОЛИЦИЯ, ако някое куче нахапе някого: Поместете и какви закони и изисквания се съблЮдават:ЗООПОЛИЦИЯТА не е да пази само животните, но ПРЕДИ ВСИЧКО ХОРАТА и да САНКЦИОНИРА собственици, изоставИли кучетата си, разхождащи ги без повод, маска и пуснатите по улиците!
22
5
 
13
 
! Отговори
сашо преди 6 години
Я да се погрижим за живота и имуществото на хората пък тогава да оправяме ***!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
т2 преди 6 години
За лъвчетата неможе да се грижиме а за кучета може демек помоярска държава и затова след бакалавъра терминал 2 и чао чао
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Нимко,нормален човек не може да сравнява живота на куче и на човек, бягай от тука с глупавата си проповед. Като си загрижен за правата на хората, *** и ги защитавай! Относно вързаните цял живот кучета няма да коментирам даже, видно ти си от хората, които си връзват кучето и го хранят с 1 филийка хляб на ден.
19
3
 
20
 
! Отговори
Нимко преди 6 години
Поредните заплатаджии! А хората, които са нахапани от кучета, за тях няма полиция, нали? Ясно е вече, че в България живота на *** е по-важен отколкото този на хората. И oлигoфрените от господарите само промиват мозъците на разни *** като тях с това колко тежко живее едно куче вързано на двор. А един път не дадоха как хора са постоянно нападани и тероризирани от кучета и наглите им безмозъчни собственици, които си ги пускат на воля по парковете и градинките да ръсят фекалии и болести.
18
0
 
15
 
! Отговори
124 преди 6 години
Сега очакваме зоопрокуратура със зоопрокурори, зоосъд и зоосъдии! След издаване на присъди зоослужители от звената за изтърпяване на наказания, задължително зоонадзиратели! Простотия до шия- видяла жабата, че подковават коня и си подала крачето! Всеки сигнал за престъпление трябва да се разследва независимо от неговият вид, за това се използват експертите от различните области! Останалото е Българска простотия, някаква изключителна"мисъл" на велик "умник". Глупаво и смешно!
17
0
 
12
 
! Отговори
Трифонов преди 6 години
Работя като охрана в училище /СУ/ с малко над 600 деца и около 3 декара двор Понякога кучетата са повече от децата на вън От септември до сега имаме две нахапани деца Уплашените не ги броим От утре изпращам родителите в МВР
16
0
 
20
 
! Отговори
nokaut преди 6 години
Искам да попитам, а колко полицаи ще се борят с насилието над възрастни пенсионери с издевателствата над тях, грабежите по селата и поруганата чест на българските пенсионерки?
15
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Поредната правителствена простотия... Толкова държавни служители-търтеи държавата ни не е имала от Аспарухово време... Тежко на народа.... Анатема...
14
4
 
16
 
! Отговори
al_tishone преди 6 години
А кой ще пази хората от кучетата?Кой ще следи дали са с наморник и на каишка?В парковете е забранено кучета да се разхождат свободно. Ако собствениците спазват този закон, инцидентите ще намалеят. Това е като забраната за пушене, има я но никой не я спазва, а се угажда само на пушачите.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките животни що българска полиция ще ги пази, а български съд ще съди .
12
4
 
24
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
А за детето с пригризаното гърло и изпохапаните хора няма ни закони ни полиция. Пак ще го напиша, във държава в която повече се мисли за глада на животните от колкото за глада на хората заслужава само едно, 20 мегатона бомба.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 бандюги не могат да намерят,люпят семки в патрулките,кьорав полицай не можеш да видиш по улиците,ако видиш-едва ходи от шкембак!Обаче-450 кучкари назначават!!!Е,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!?!?