Жени Калканджиева – политик! Някой ден! Но сега за... гейовете

"Ако има трети пол, аз не бих искала и той да бъде тормозен"
30 яну 2018 15:10, Петя Славова
157
Жени Калканджиева – политик! Някой ден! Но сега за... гейовете
Снимка: Facebook

И Жени Калканджиева се зае със скандалната Истанбулска конвенция. Президентът на агенция "Визаж" говори за борбата с насилието срещу жените, третия пол и еманципацията.

"Опитах се да намеря нещо застрашително, нещо притеснително. Но не намерих такова. Конвенцията е написана много ясно.", коментира тя пред "Труд". - Това, което може би притеснява хората, е въпросното определение на "джендър". Но за мен целият този шум се гради на чисто политическа основа.

Още по темата

Ние като българи се стремим да се изложим колкото се може повече пред чужденците – в случая пред Съвета на ЕС. Според мен в такива ситуации трябва да се правят някои компромиси, да се преглъщат някои неща в името на това да покажем, че нашите политици са стабилни и разумно мислещи хора, че сме едно напредничаво общество".

По думите й, това е абсолютно нормален документ, който отдавна е трябвало да се приеме.

"Да не забравяме, че не е нещо, което се отнася само до нас, а до правата на жените по света. Рано или късно ще трябва да го приемем. Колкото по-рано, толкова по-добре, защото по този начин изглеждаме ужасно назадничави в очите на европейците".

Калканджиева разкритикува и ролята на църквата: "В момента почти не я виждам в какво е активна, освен в това да си търси земите и имуществата и да се намесва в едни толкова сериозни за обществото неща."

Според нея позицията им се налага отвън. "Не искам да звуча грубо, аз съм Божи човек, вярвам в Господ, но като се има предвид, че в църковните среди също има гейове, странно е, че точно те така силно се изказват против това. Вижте, не можем да не признаем нещо, което реално съществува. Няма как да кажем няма гейове и лесбийки, че не съществуват. Аз смятам, че те също трябва да бъдат защитени. При тях също има насилие, при тях също има дискриминация".

По въпроса трябва ли и те да създават и отглеждат деца, Жени Калканджиева отбеляза, че трябва да им се даде такава възможност, но и уточни, че тази идея изглежда и малко страшно. По думите й, не всички са достатъчно разумни, за да възпитават и отглеждат деца, но това може да се каже и за нормалните бракове.

"Насилието над жените е проблем, за който в България се мълчи. Аз самата съм имала приятелки, които са били жертви на насилие, малтретирани – дори не физически, а по-скоро психически“, сподели Калканджиева и заяви, че именно затова има нужда от ратифициране на отделен документ, защитаващ правата на жените.

"Дори някой ежедневно да ти казва, че ще те пребие, ще те убие или ще те залее с киселина, това е достатъчен тормоз. Да живееш в страх е най-големият кошмар. Да не говорим, че това често се случва в семейства с деца и децата също са потърпевши. А може би най-ужасното престъпление спрямо жените е изнасилването."

Според нея, най-застрашени са момичетата в малките населени места, където това, че някой те е изнасилил се счита за нещо срамно и обикновено жертвата се смята за порочната.

Калканджиева смята, че конвенцията е важна, защото е разписана много добре, а изобщо не се интересува от въпроса за третия пол.

"Ако има трети пол, аз не бих искала и той да бъде тормозен, не искам да бъде в неравностойно положение, нито да бъде унижаван. Това са неща, които един съвременен млад човек няма как да не може да приеме. Яд ме е, защото в момента виждам много политически игри и много излагация пред европейските представители. Никога не съм имала предразсъдъци, от много малка съм по света, виждала съм доста интересни и странни неща. Може би трябва да излезем от черупката на България.

Българите да започнат малко да пътуват, да видят отношението, свободите на хората по света. В крайна сметка, това е – всички искахме свобода, значи трябва да имаме свобода. Ако ще имаме свобода, то трябва да е пълна. Ние еволюираме, развиваме се. Аз съм за еманципацията, за бъдещето, за напредничавото мислене. Съжалявам много, но ето, виждате, сега клонираха и маймунки! Няма как да задържим времето. Това е".

Калканджиева също така отбеляза, че не изключва възможността да влезе един ден в политиката.

 


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
коя си пък ти ма оффца, че акъл даваш! БПЦ ще критикуваш! Аре чиба!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая мутреса, да си гледа парцалките и да не ръси акъл по теми, надхвърлящи с много нивото и на интелигентност!
123
0
 
8
 
! Отговори
Владко Мурдаров преди 9 месеца
Всеки който не вижда нищо нередно и ненормално в думата джендър, е силно препоръчително да отвори YouTube и да напише в търсачката "gender" да изгледа 10-20 клипа от тия които ще му излязат. Ако и след това не му светва лампичката и не намира нищо нередно в това понятие и мясотот му в конвенция уж за защита на жените, то трябва да помисли за лоботомия.
122
0
 
22
 
! Отговори
Трети, но роля преди 9 месеца
Както разбрахме от конвенцията не е пол, а роля. Ако има трети пол, аз не бих искала и той да бъде тормозен. Никой и не предлага да бъде тормозен, пренебрегван. Ние само искаме да не бъде налаган насила, каквата е предпоставката на конвенцията. Ако имаме закон,който казва никой няма право да издевателства над друга личност при никакви обстоятелства, това не е ли по-ясно и по всеобхватно от конвенцията? Значи не е проблемът в насилието,а узаконяването на насилието над децата да приемат други роли
121
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жени Калканджиева известана с прозвището ,,Клана-Недоклана'',понеже я бяха намерили полужива и изкормена на една Софийска спирка навремето,едва я върнаха от оня свят.С белегът на коремът и приключи и шеметната и кариера на ,,Модел''.С ,,Моделките'' е така.Навремето и министър Начев много ги ,,уважаваше'.
Известна е също така и с опитите си да осъществи ,,Шевство'' м/у ВИС и СИК.Резултатът обаче беше меко казано ,,Обагрено Плачевен''.Добре че баща и е бил добър стругар,и съвестен човек.
120
4
 
39
 
! Отговори
Знаеме я тази! преди 9 месеца
За мен, госпожата Калканджиева си описа целия чалгаджийшки живот който е изживяла! Нормално е за нейните среди в които се е издигнала! Това което казва тя на нормална жена или момиче неможе да сле случи, освен ако не си го проси както тя!
119
4
 
12
 
! Отговори
Celena преди 9 месеца
GORKATA ,KOIA E
118
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не обиждайте Жениту, тя е юрисТ от ЮЗУ. Верно, задочно го завърши, ама още е легитимно ...
117
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Калканджиева,като си толкова еволюирала и напредничава защо си избра най-древната професия?Защо не стана физик,химик,биоинженер,архитект,лекар или подобна професия за да допринесеш за развитието на човечеството?Вземи се скрии!!!
116
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 106
Ами който се махна от България отдавна дал курбани. :)))) А в България си остана така както си е било - ти го каза като прижърженик на пърженето в собствения си сос! Дерзай! :))))) Той и Христо Професора сам го потвърди! :)))))
115
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жени Курванджиева да си гледа бардака...
114
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много отблъскваща, лишена напълно от какъвто и да било чар. И като млада,пак толкова "красива" беше. Просто да се скрие, та поне да не лъсва, че освен грозна, е и ***.
113
3
 
40
 
! Отговори
Шведска тройка преди 9 месеца
Жени Тройката, ако не я познавате - запознайте се !
112
1
 
21
 
! Отговори
перверзни дедовци ес преди 9 месеца
докога угаждаме на ес с педофилия проституция ,,да не се изложим,, те са се изложили с поведение отдавна ае сиктер резил на черното бяло на бялото черно не е нормално си обратен не е
111
2
 
19
 
! Отговори
несериозно преди 9 месеца
някои са тотално изперкали и стават за политика
110
3
 
42
 
! Отговори
vfv преди 9 месеца
По подобие на прочутия паметник Рабочий и колхозница, сега могат да направят паметник за защита на истанбулската конвенция - Гей и куртизанка - хванати ръка за ръка! :(
109
8
 
67
 
! Отговори
Владислав преди 9 месеца
Калканджиева, да не си пипнала с пръст българските деца. Не стига, че модната индустрия завлича сума ти момичета, ами сега и джендър искате да ги правите. Долу ръцете от децата!
108
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
....А защо по Тошовото време не кОдкудякахте срещу сино на Цола, Георги Парцалев, Емил Димитров и др?!.....
Те не се натрапваха на никого.А сегашните КУДКУДЯКАТ непрекъснато и се имат за нещо "изключително" и "превъзхождащо" нормалните хора.
107
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Калканджиева и мъжа и се изложиха пред цяла България с пиянските си изцепки в едно "риалити" и не и пука, седнала да се тревожи дали не се излагаме пред чужденците.Изобщо не ме интересува мнението на чужденците а на тази мутреска пък изобщо.
106
2
 
24
 
! Отговори
не разбрал преди 9 месеца
този 3 ти "пол" двуполов или безполов ще бъде?