#СпасетеЛъвчетата: Не пращайте Терез и Масуд в Пазарджик!

Фондация "Четири лапи" се срещнали с премиера, обещал съдействие
30 яну 2018 15:30,
55

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Граждани се събраха на протест пред Министерския съвет, за да се обявят срещу решението на общинските съветници от Разград двете лъвчета Терез и Масуд да бъдат дадени на Пазарджик, а не в холандски спасителен център.

Още по темата

При протестиращите днес отиде и министърът на екологията Нено Димов, който се оказа заклещен от тях и обсипван с въпроси. Той заяви, че към този момент съдбата на Терез и Масуд все още подлежи на обсъждане.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана и Явор Гечев от Фондация "Четири лапи", който сподели, че се чувства много объркан от думите на екоминистъра.

"На 22 декември той обеща, че лъвчетата няма да отидат в Пазарджик и успокои, че ще съдейства за казуса. Нено Димов има всички "лостове" да конфискува тези животни. Към този момент те биват отглеждани неправомерно, Община Разград е неправомерен техен собственик", категоричен бе Гечев.

Активистът допълни още, че днес сутринта Фондацията е разговаряла с премиера Бойко Борисов, който се ангажирал да спази обещанието Терез и Масуд да не заминат в Пазарджик, независимо от позицията на Нено Димов.

Протестиращите са категорични също, че няма да позволят животните да заминат в южния град. Настояват отглеждането им да става при хуманни условия и извън границите на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рубладжии, #КОЙ ви плаща да пишете простотии всекидневно с парите, #КОИто открадна от КТБ! ***!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До никиАло работа на държавата е да ги лови, ама не си мърдат пръста при сигнали .
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затваряйте тоя мизерен зоопарк! Стига сте мъчили животните. Аман от простотия с претенции! В световен мащаб броят на големите котки вече е критично малък! А тези пров.циални комплексари са решили, че да гледаш лъв е все едно да гледаш магаре или коза. Ветеренарят им каза сам, че няма понятие от това. Докато се научи, лъвчетата ще предадат богу дух!
6
4
 
4
 
! Отговори
Зажалил преди 6 години
Аман от природокопачите на българското,копаят за да няма България,искат да продадат горките лъвчета,да бъдат одра ни и изядени от мръс ните западни европейци,за което ще получат хиляди,това го казаха много честни медии и вестници в милата ни Родина,да не допуснем тези евро продажници да ни отнемат горките животни,на бунт,братя
5
3
 
17
 
! Отговори
ники преди 6 години
Алоооо, зеленикаквите??До кога ще ни занимавате с тъпотиите си, а не вземете да свършите реална работа. Като например да ловите тия, дето масово изсичат горите.
4
5
 
16
 
! Отговори
ели преди 6 години
ако бяха протестирали за бездомни хора или за много бедни старци и деца щяха да бъдат по- полезни ,а стига с тия" зелени "
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги бяхте кръстили Мазуд и Терлик.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от НПО-та!
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от тия лъвчета, а тези кой им плаща да се правят на палячовци?