#СпасетеЛъвчетата: Не пращайте Терез и Масуд в Пазарджик!

Фондация "Четири лапи" се срещнали с премиера, обещал съдействие
30 яну 2018 15:30,
55

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Граждани се събраха на протест пред Министерския съвет, за да се обявят срещу решението на общинските съветници от Разград двете лъвчета Терез и Масуд да бъдат дадени на Пазарджик, а не в холандски спасителен център.

Още по темата

При протестиращите днес отиде и министърът на екологията Нено Димов, който се оказа заклещен от тях и обсипван с въпроси. Той заяви, че към този момент съдбата на Терез и Масуд все още подлежи на обсъждане.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана и Явор Гечев от Фондация "Четири лапи", който сподели, че се чувства много объркан от думите на екоминистъра.

"На 22 декември той обеща, че лъвчетата няма да отидат в Пазарджик и успокои, че ще съдейства за казуса. Нено Димов има всички "лостове" да конфискува тези животни. Към този момент те биват отглеждани неправомерно, Община Разград е неправомерен техен собственик", категоричен бе Гечев.

Активистът допълни още, че днес сутринта Фондацията е разговаряла с премиера Бойко Борисов, който се ангажирал да спази обещанието Терез и Масуд да не заминат в Пазарджик, независимо от позицията на Нено Димов.

Протестиращите са категорични също, че няма да позволят животните да заминат в южния град. Настояват отглеждането им да става при хуманни условия и извън границите на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е от Пазарджик да спрат всички дейности на 4лапи на територията на общината.Подиграват се с цял град.
48
1
 
6
 
! Отговори
Нимко преди 6 години
За едни лъвчета какъв проблем направиха. Производни на зелените талибани са тея 4-5 лапи.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете лъвчетата в Пазарджик! Нашите деца също искат да ги гледат на живо, а не на картинките. То не стига что народ прокудено, а останалите тук не заслужаваме дори да гледаме на живо лъвове - символ на България?!
46
3
 
5
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ С ТЕЗИ ЛЪВЧЕТА ВЕЧЕ..... ПУСНЕТЕ ГИ ДА СА В ХОЛАНДИЯ ЛИ КЪДЕТО ГИ ИСКАТ ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ, И СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ТЕМА..... ИМА КУП ДРУГИ ПРОБЛЕМИ.. НЕ ВИЖДАЛИ, ЧЕ СЕ ОЧАКВА ИНФЛАЦИЯ,, ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО БЕЗ ЗАПИТВАНЕ ДО БЪЛГАРИНА.... ПОКАЧВАНЕ НА ТОК, ВОДА, И ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ....
45
1
 
10
 
! Отговори
Искам лъвчета в Паз преди 6 години
В Пазарджик на лъвчетата ще емного по-добре от всякъде. Тигрите, например, се чувстват тук великолепно! Просто не ми е ясно какъв е този шум за пращане на лъвчета в чужбина? Някой иска да трупа дивиденти или имат добра оферта?
44
1
 
9
 
! Отговори
пазарджиклия преди 6 години
Дш 42 Като не вярваш на мен си направи труда да отидеш до Пазарджик и тогава се изказвай.В друг сайт беше публикувана снимка на клетката на тигрите в прословутият холандски зоопарк.В една малка клетка имаше два тигъра.В Пазарджик също има два тигъра, но в отделни клетки.И само клетката на единият тигър е 5 пъти по-голяма от тази в Холандия. Надали лъвчетата ще живеят в различни условия.Дали "специалните"потребности на лъвчетата ще са по-задоволени в място с 5 пъти по-малко пространство.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvi lavcheta be,pensionerite gladuvat vie lavcheta?takava pomiq nqmam dumi,na tez xora nqkou plashta li,neznam
42
6
 
2
 
! Отговори
До пазарджиклия преди 6 години
Ела, да видиш и нашия софийския зоопарк коли от цяла България. Но като влезеш няма нищо общо с европейските зоопаркове. Коплекс голям ,но животните са по зле и от уличните кучета.Та не ми хвали вашия зоопарк, мизерията е на всякъде.И аз не вярвам на анонимник ,като теб.
41
1
 
11
 
! Отговори
Я ДА СЕ ПРОВЕРИ преди 6 години
ЗА КОЛКО КИНТИ СА ПРОДАЛИ ТЕЗИ ПРИРОДНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ ЛЪВЧЕТАТА--АМА ТЕЗИ САМО С РЕКЕТ СЕ ЗАНИМАВАТ--ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ....
40
1
 
10
 
! Отговори
пазарджиклия преди 6 години
До 38 Ти изобщо ходил ли си в зоопарка? Дали е нищо особено или нещо особено е въпрос на гледна точка.Само дето този комплекс се посещава от десетки хиляди семейства всяка година.И не само от пазарджиклии, но и от хора от цяла България.На паркинга около комплекса е пълно с автомобили с номера от други области.Предпочитам да вярвам на десетките хиляди посетители, а не на някакъв анонимник във форум.
39
3
 
15
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 6 години
Защо не кажат тези "природозащитници" за колко са шитнали лъвчетата
38
7
 
2
 
! Отговори
До пазарджиклия преди 6 години
Да не би кмета да си е продал имението за да направи зоопарк.Нищо особено не е и вашия зоопарк, както и самият град Пазарджик. Мизерия, като в цяла България. Имах роднини там ,които отдавна живеят в Австрия и са си много добре. Не знам, защо се самозалъгвате ,че нашите зоопаркове са красиви.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LoraА знаеш ли кое ще е най-добро за нас - да си биеш шута към някой резерват в Африка и повече никога да не чуем нищо за теб. Белите били виновни, животните били най-важни, типичните хипи простотии!
36
7
 
5
 
! Отговори
Lora преди 6 години
До Анонимен 32Ти колко пъти си ходил в Африка и си посещавал резерватите. Защото аз съм живяла в няколко африкански държави и съм била в повечето резервати в южна и източна африка. Гарантирам, че е по-добре за животните да живеят там, отколкото в Холандия. Местите не са имали нужда от резервати, а белите колонизатори са ги направили първоначално, за да могат да ловуват по лесно. Африканската почва е една от най-плодородните и ако не я ограбваха белите, чудесно щеше да изхрани всички.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ много горчиво ще съжалява, че се води по акъла на тези сектанти, ако си мисли, че те представяват мнението на хората дълбоко се лъжи. На мен лично ми писна от този диктат на болни мозъци. Тези лъвове са цялото българско общество, а не тяхни за да ми се разпореждат те с тях!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимките е тиймбилдинг на еко-веган НПО-та, усвояващи едни пари за да ни тровят живота с простотията си.
33
8
 
10
 
! Отговори
пазарджиклия преди 6 години
В този зоопарк всекидневно се разхождат семейства с деца.Като не е само зоопарк, но предлага и други развлечения основно за деца.И сега вместо да покажа на децата си лъвчета, ще ги гледат холандски деца.Щото за *** пазарджиклии са втора класа хора.А и Истанбулската конвенция на практика е приета, защото начело на държавата стои един третополов....утьо.Който също показа, че интересите на 50 жълтопаветника са по-важни от тези на над 100 хиляди жители на община Пазарджик.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички резервати в Африка бяха направени от белите колонизатори- нито един не бе направен по искане на местните! С оттеглянето на колонизаторите резерватите взеха да се свиват по размер и дори да изчезват а дивите животни,които по-рано имаха убежище сега вече нямат и това: безразсъдната раждаемост води до появата на все нови и нови гладни гърла,а бедните африкански почви нямат ресурса да изхранят стотиците милиони нови не-гр-и,които се родиха напоследък и всички почнаха да бягат към Европа!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LoraЛора ако спреш наркотици, може и да осъзнаеш, че ако ги оставиш твоите скъпоценни лъвове на африканците, те ще ги избият до крак за отрицателно време.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези лъвчета са много болни , генетично са увредени и за да живеят по-дълго им трябват много специални условия каквито има само в холандския зоопарк !