Ефективна ли е зоополицията при насилието над животни?

Лъвчетата от Разград и кучето-убиец изостриха обществото
31 яну 2018 09:10, Петя Славова
9

Казусите с лъвчетата от Разград и кучето-убиец от ромската махала на пазарджишкото село Мокрище изостриха вниманието на обществото към темата с насилието над животните и ефективността на зоополицията.
Още по темата

"Относно случая в Мокрище, не можем да обвиняваме в никакъв случай детето или кучето. Те си имат собственици и родители, които трябва да положат адекватните грижи. Няма как да вменяваме вина на детето или кучето, тъй като те нямат преценка за добро или лошо. Трябва да се търси отговорност от родителите на момчето", отбеляза Явор Гечев от фондация "Четири лапи".

По негови думи повечето кучета по селата се гледат в мизерни условия и често се бият, за да може да станат агресивни пазачи.

"Надявам се кучето да бъде конфискувано, тъй като дори и да го евтаназираме, тези хора ще си вземат ново куче и всичко ще се повтори", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

За да бъде разрешена темата с лъвчетата Масуд и Терез се наложи премиерът Борисов да вземе отношение и лично да се ангажира с транспортирането им в специализиран център в Холандия. Уви, това няма да се случи днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13А Защо не му викат под прозорците за ***-силените старици ,за убитите безпомощни възрастни българи .,за пограмите над такива хора ,за ежедневните кражби по селата ? Излиза ,че при демокрацията кучетатаи животните са по-важни от хората . Ужас !
7
6
 
1
 
! Отговори
Докато преди 6 години
не се приеме Истамбулската конвенция, никаква зоополиция не може да ми защитава кучето у дома. Ще си го бия и ще си го тормозя както си искам. Даже и секс с него ще си правя - ЖЕНАТА Е СЪЩО НА МНЕНИЕ ЧЕ ТО НЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ НЕЯ.
6
2
 
10
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Ква зоополиция,бе!?То изобщо няма полиция в България-за хората,те за животните искат!Смех!
5
4
 
15
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Явор Гечев и дъртите моми около него в "Четири лапи" много агресивни и безпринципни кучелюбци. На репортажа как насъскваше групичката! ББ отново клекна пред шепа кучепоклонници. Предния път когато Фандъкова тръгна да събира кучетата от улиците, ББ подви опашка отново пред тази групичка. Зоополицията в САЩ е да съблюдава дали собтвениците на домашни животни спазват общесвения ред. В България замисъла е да ги пази когато го нарушават.
4
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Разбира се . Кой ще се грабне да спасява животни така ? Не че няма добри хора , но разходите в клиниките са големи . 1-2-5 кученца ама постоянно ? Мммм не . Местата са били за наши и ваши ...
3
3
 
14
 
! Отговори
така де преди 6 години
Оказа се че в София има една група от дежурно/протестиращи,който са на заплащане.
2
1
 
19
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Интересува ме КОГА са били обявени местата за зоополицаи че вече са заети ????
1
4
 
11
 
! Отговори
13 преди 6 години
АМАН ОТ ПРОТЕСТИ!!! И НА ПРЕМИЕРА МУ ПИСНА, НО...се намеси за лъвчетата!!!КАКВО ДА ПРАВИ, КАТО ЦЯЛ ДЕН МУ ВИКАТ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ!!!Радвам се, че отиват в Холандия, ще ги гледат добре.