Еколистовки в ръцете на министрите: Спрете строежите в Пирин!

Министър Нено Димов категорично отрече да има строителство
12
 Еколистовки в ръцете на министрите: Спрете строежите в Пирин!
Снимка: архив, Булфото

Листовка с искания от коалиция "За да остане природа в България" са получили министрите на заседанието на правителството днес.

Още по темата

В една от точките природозащитниците искат отмяна на решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 г., като твърдят, че то се отнася за застрояване на 48% от Национален парк "Пирин".

Екоминистърът Нено Димов обаче категорично отрече да има разрешение за такова строителство. По думите му става дума единствено за водохващания за питейни нужди и "нищо извън това".

"Това на практика се превръща в политическа опорка, а не в реален факт от гледна точка на това, че 48% от НП "Пирин" е около 200 кв. км. Това е на практика територията на Пловдив, Варна и Бургас взети заедно и надали някой със здрав разум би могъл да допусне, че в Пирин ще се застроява такава площ", коментира Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Това си е класически пример за опит за запазване на истината и налагане на една манипулативна лъжа. Нено Димов добре им го каза, че няма никакви застроявания на 48% от парка, но те вместо да сведат гузно глави, че лъжат хората, с цялата си наглост продължават с лъжите. Няма ли предвидени законови санкции за това някъде?
10
1
 
0
 
! Отговори
Маринов преди 6 години
Ей аман от измишльотините на зелените активисти. Никъде в промените за плана за управление на Пирин не е написано, че ще може да се строи в 48% от територията на парка. Разрешението за строеж на спортни съоръжение в това число и кабинков лифт се отнася само за 2% от площта на Пирин.
9
2
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Цяла Европа разбра, че освен един лифт друго няма да се строи в Пирин, но зеленият рекет продължава, а че има такъв казаха доста хора с добре име в обществото.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давос и Гармиш треперят от страх само като чуят за Шилигарника и Тодорка. Швейцарците с треперещи пръсти броят грешни пари на алчни и корумпирани зелени за да съботират строителството в Пирин.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ги раздават тези листовки в Разлог, Банско и региона екоталибаните? Въпроса е кой ще ни отърве от тези ***, работещи целодневно против България и българите.
6
6
 
2
 
! Отговори
Джино преди 6 години
Бе ти я къде видяха строежи бееее! Излгат се!
5
6
 
3
 
! Отговори
Кристина преди 6 години
абе тия еколози за всесилни се помислиха. кои са те, че да кажат кво да се спира и кво не. и им се каза, само лифт и толкова. ама те си продължават с тъпотиите. аман!!!
4
3
 
8
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Мащабен мироглед - нали ние бетонирахме де що курорт имаше, та сега ще ни разправят, че щели да заемат само 2%, а не 48% - ами ние колко застроихме, сега ги разпродаваме, нали трябва да минат през пералнята, я!
3
2
 
7
 
! Отговори
Дедо мъди преди 6 години
Поне в София да спрат строежите, те герберските строители бая се оядоха от паркове и градинки!
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите на Нено край нямат
1
4
 
4
 
! Отговори
Анон 18 преди 6 години
Тоя Нено Димов е смешен. Май беше от квотата на патриотите. А те и без да получиха моя глас ме изгубиха окончателно. Бате има там дял както и всички останали и от лево и от десно. То от самолет е ясно че става дума за мангизи. Как еко министър ще защитава строителство в горски масиви про това в НП. Пореден пример на корупция. Вервайте ми. Така казваше един стар ***