Надзиратели с балони – протестират за пари

22 града излязоха на протест пред съдебните палати
31 яну 2018 12:00,
1

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »

Надзиратели и съдебни охранители от 22 града излизат на протест днес пред съдебните палати в големите областни градове. Те искат изравняване на трудовите възнаграждения с останалите ведомства в сектора за сигурност, подобряване на условията на труд и актуализиране на щата на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана".

В протестите ще се включат надзиратели от София, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Смолян, Враца, Пазарджик, Русе, Видин, Кюстендил, Благоевград, Шумен, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Стара Загора, Благоевград.

Според хората от Синдиката на съдебната охрана протестът е факт заради продължителните преговори с Министерството на правосъдието, което редица седмици е обещавало исканията им да бъдат изпълнени, но на последната среща между двете страни се оказвало, че няма да има никакво развитие.

"Искаме да има изравняване на нашите заплати с тези на колегите ни от МВР. Разминаването е огромно и не е основателно. На второ място искаме да бъде направен анализ от необходимостта за назначаването на нови служители в нашата дирекция, защото недостигът е осезаем", уточниха от Синдиката на съдебна охрана пред Bulgaria ON AIR.

Друго искане на служителите от ГД "Охрана" е да има реално увеличение на заплатите с поне 20%.

"Имаше едно увеличение на заплатите, което беше с 34 лв. отгоре. Това е подигравка", категорични са полицаите.

По думите на Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите преди 15 дни е било изпратено писмо до Министерството на финансите дали има някакъв шанс за увеличение на заплатите, но и до днес отговор не е получен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв министер имате !? :Народа каза ,, Не става и за половин президент "Народа каза ,,Не става за депутат дори от ГЕРП !"Народа каза ,, За нищо не става !" Кой/ Той/ Този я направи министер ? И още много ..........