Руският патриарх Кирил идва у нас за 3 март

Поводът е честването на 140-годишнината от Освобождението
31 яну 2018 19:25, Красимир Ангелов
81
Руският патриарх Кирил идва у нас за 3 март
Снимка: Reuters

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България в началото на март, съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Той ще участва в основните тържества по случай 140-годишнината от освобождението на България от османско робство в руско-турската война от 1877-1878 г., посочи Захарова и добави, че в момента програмата на посещението се уточнява.

Русия и България "като цяло активно осъществяват контакти по линия на парламентите, църквите и различни ведомства", отбеляза Захарова, цитирана от БТА.

"Плодотворно се развива сътрудничеството на регионално равнище, има напредък и в търговско-икономическите връзки", отбеляза тя.

Празничните мероприятия, посветени на 140-годишнината от освобождението на България, започнаха от 2017 г., а кулминацията им ще бъде на 3 март - деня на подписването на Санстефанския мирен договор, който върна страната на картата на света, като окончателно я освободи от турско робство, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Загрижен"Да го накарат поне публично да благодари за кирилицата и християнството!"А и да го накарат да цуне ... ръка на Борисов, че ги търпи!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Загрижен 11,"Да го накарат поне публично да благодари за кирилицата и християнството!"А и да целува ....ръка на Борисов, че ги търпи!
26
4
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
НЕ РАЗБРАХ, ПО КОЯ ПОКАНА Руският патриарх Кирил идва у нас за 3 март???
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската пралославна църква е била против създаването на Българска екзархия. Българските националосвободителни движения са започнали със признаванета на независимостта на БПЦ. РПЦ се е борела с всички сили и средства против това. Винаги се е борела против свободата на БПЦ и българският народ. Да се извини ли идва Гундяев в България ?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите първо обичат България,а после Русия. .Говори от свое име, не от името на българите. Просто си спазвай съвета който даваш на другите.
23
11
 
6
 
! Отговори
бай Серафим преди 6 години
Нищо не освобождава Санстефанския мирен договор. Там няма и дума за България. Той създава задунайска губерния. И това трябва ясно да си го кажем и да престанем с тази пропаганда. България като васално княжество на Високата порта се явява след Берлинския договор. Но това не означава, че не трябва да се отдаде дължимото уважение и почит на загиналите руски, румънски и др. войни, както и на българското опълчение сражава ли се с идеята за освобождаване на братята християни.
22
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън руските шпиони от България !С расо и без расо - Вън !
21
6
 
7
 
! Отговори
Програмата преди 6 години
Програмата на агентите на КГБ и ДС е:1. Агентите на КГБ ще споделят на ДС как в условията на пазарна икономика най-бързо се става милиардер. И уъркшоп - как да направим Белене с рентабилност от 500% (за нас).2. Уъркшоп - как да се справим с опозицията и как да изгоним младите хора.3. Обяд и дискусия на тема моето или твоето досие включва повече унищожени съдби.4. Дкларация с/у САЩ и ЕУ. Моята вила в Калифорния е по-голяма от твоята в Монако.Финал - Защо хората са отвратени от нас?5. Снимка
20
8
 
13
 
! Отговори
Да преди 6 години
Да е добре дошъл...
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с Ролекса ли ще дойде?
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриархът дали ще донесе и светите мощи на мумията от площада? Да им се поклоним.
17
6
 
10
 
! Отговори
инструментите на КГБ преди 6 години
Църквата стана оръжие на доносници и милиционери като средство за агитация . Дали Кирил ще поиска прошка от българския народ за всички убийства,атентати(1925г) на вярващи български патриоти в борбата за независима БПЦ?БПЦ вече върлува руската мафия!!!! съставена от бивши агенти на ДС-КГБ.
16
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турското робство идва от руските земи.
15
5
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До 681 Евродирективата е, че Русия е лоша. И трябва да се санкционира и изолира всячески. Мислиш ли, че нашето пуделче ще тръгне да троши хатъра на "началниците си"?Ами ако не го почесат пак между ушичките, не се снимат с него, или пък му спрат субсидиите?
14
9
 
9
 
! Отговори
Анти КГБ преди 6 години
Голям праз.Един КГБ агент повече или по-малко хич нямя да го забележим
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли му е да идва в БГ.Сред продажници и предатели.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13 Финландия то онова време не е била самостоятелна държава ,а е била в пределите на Русия!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пък Бойко е поканил Тайпи :))))))))))))))))))))(((
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било справедливо да се поканят още и главите на църквите в Украйна, Румъния и Финландия. Така ще бъде представена цялата коалиция от освободителната за България война.
9
17
 
14
 
! Отговори
милиционер в расо преди 6 години
Руското православие е национално. То е племенно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя е богоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно, служебно, чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Руската църква не служи на хората и на християните, тя обслужва държавата. Руският бог е племенен бог, той повече мяза на идол, пръкнал се из някакви мрачни северни селения, нежели на човеколюбивия страдалец от Близкия Изток. Представителите на руската църковна върхушка Кирил, Тихон и останалите мязат повече на езически жреци, коит