Руският патриарх Кирил идва у нас за 3 март

Поводът е честването на 140-годишнината от Освобождението
31 яну 2018 19:25, Красимир Ангелов
81
Руският патриарх Кирил идва у нас за 3 март
Снимка: Reuters

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България в началото на март, съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Той ще участва в основните тържества по случай 140-годишнината от освобождението на България от османско робство в руско-турската война от 1877-1878 г., посочи Захарова и добави, че в момента програмата на посещението се уточнява.

Русия и България "като цяло активно осъществяват контакти по линия на парламентите, църквите и различни ведомства", отбеляза Захарова, цитирана от БТА.

"Плодотворно се развива сътрудничеството на регионално равнище, има напредък и в търговско-икономическите връзки", отбеляза тя.

Празничните мероприятия, посветени на 140-годишнината от освобождението на България, започнаха от 2017 г., а кулминацията им ще бъде на 3 март - деня на подписването на Санстефанския мирен договор, който върна страната на картата на света, като окончателно я освободи от турско робство, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Нещо Вовата се измъква...Как може - цял льотчик, цял Радев и БКП го бяха поканили, но си праща заместника!Да го накарат поне публично да благодари за кирилицата и християнството!
7
15
 
9
 
! Отговори
скъп гост преди 6 години
Навярно ако го вкарат в пещ за претопяване доста благородни метали ще се добият :)))) откраднати от руския народ
6
1
 
13
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Обаче за 150-годишнината Путин ще дойде!Всъщност не е много майтап,а напълно реално като възможност...
5
5
 
18
 
! Отговори
Росен Джендърлиев преди 6 години
На този ден честваме освобождението на България от оковите на неназована империя, с помощта на Литовско-румънската империя, на страната на която са се били финландци и поляци. Останалите дето са извън ЕС не са участвали.
4
13
 
19
 
! Отговори
681 преди 6 години
Сега е моментът да бъде официално поканен държавния глава на Русия -В. В. Путин.Но аз дълбоко се съмнявам това да бъде направено от българска страна-нали сме ''еропейци" и стриктно изпълнявяме прищевките и простотиите на разни ***,които са в ущърб на българските интереси.Предлагам щом държавниците ни ги е страх да направят това ,да се организира народно движение което да покани този велик държавник като частно лице за срам на управляващите.
3
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слабо ме интересува
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно как Баце не е поканил Ердоган на честването.
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме вой от евроатлантиците, че за честването на Освобождението идва руския патриарх, вместо главния мюфтия.