Фермери блокират пътя за Гърция, идват и в София!

Мандрите давали по 50 ст. за млякото, не купували всичкото
35
Фермери блокират пътя за Гърция, идват и в София!
Снимка: Булфото, архив

За пореден път фермерите излязоха на протест срещу ниските изкупни цени на млякото.

"Има картел между мандрите, които не желаят да изкупуват млякото ни. В същото време държавата е безсилна и не може да упражни контрол над тях. Искаме оставката на земеделския министър Румен Порожанов и екипа му", обяви един от организаторите на протеста на животновъдите в Кърджалийско Митко Пъчев, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Няколко десетки фермери се събраха за втори път тази седмица на протест и се опитаха да блокират международния път за Гърция, но кордон полицаи им попречи.

"Изкупната цена падна на 50 стотинки за литър. Много от мандрите отказват да го изкупуват или изкупуват ограничени количества", заявиха протестиращите.

Те настояват да отмяна на Наредба 3, която обвързва субсидиите с количеството предадено мляко и за строг държавен контрол върху мандрите, които използвали заместители, а не мляко.

Фермерите заплашиха, че организират национален протест, който ще се проведе в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тези производители не си продават млякото сами ами чакат да им го изкупуват на безценица? Защо не си направят затворен кръг на производство на сирене кашкавал и кисело мляко? Мързи ли ги? Много работа е но си заслужава. Един приятел си гледа крави а млякото го ползва за направа на кашкавал сирене и кисело мляко. Всичко което произвежда го кара в негови магазини в градовете и го продава на народни цени. А мутрите се чудят как да го прецакат защото техните ментета никой не ги купува!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптимизирайте малко производството, млякото на сирене и кашкавал, мандрите да си ядат ушите!какво е това мляко по 50ст? и в мандрите е над лев за литър, а от него вече са извадили съставки за другите артикули...
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканският банкянски лидер - него търсете. Той беше и е вашия човек, мизерници. Пак го изберете за да ви дооправи.
4
11
 
10
 
! Отговори
Соца умря преди 6 години
Драги кравари и фермери , правите си мандра и затваряте цикъла. Кой ви спира?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закъснели са...На полисите им вдигнаха парата...И сега най малко ще ги бивнат леко и с протестите дотам...Винету е лидер на балканите и не мож така да го излагат!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите отидоха в големите земевладелци.Там са субсидиите, нивите спят цяла зима и не реват като кравите! Потиска се ценно производство, а в същото време ни хранят със заместители.Ерзац!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници, да се жалват на Суджука.Нали те ни го натресоха.