Официално: Човешка грешка извадила "Спартан"-а от строя

С части от него във въздуха ще вдигнат друг самолет
1 фев 2018 20:35,
38
Официално: Човешка грешка извадила "Спартан"-а от строя
Снимка: архив "Булфото"

Човешка грешка е извадила от строя единствения ни военно-транспортен самолет "Спартан". Това обяви военният министър Красимир Каракачанов.

Самолетът C-27J "Спартан” бе сериозно повреден по време на учебна маневра на летище "Граф Игнатиево" на 19 януари.

Днес министърът обясни, че инзидентът е станал по време на обучение на втори пилот за първи.

Още по темата

"Все пак обучаваш втория пилот и при маневрите, които се правят, просто закача пистата. Мнението е, че е подадена повече газ, макар че скоростта е била малка”, обясни Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Той съобщи, че пилотът няма да бъда наказан.

"Може ли един човек, който не е обучаван за първи пилот и го обучаваш, да го накажеш за това, че сбъркал? Ами сбъркал е”, защити се Каракачанов.

Той потвърди, че повреденият самолет бе единствения "Спартан" в изправност.

"Ние имаме 3, но само този летеше.Докато се ремонтира този "Спартан”, ще се вземат части от него и ще се сложат на друг, за да лети другият”, успоки министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
1
 
! Отговори
xy до № 8 преди 6 години
Лятото хеликоптера падна и пилота загина заради ненужна показна маневра.Пилота загина, хеликоптера е бракуван,щети за над 50 милиона.Сега се учеха по време на силна буря,потрошиха Спартана,щети за над 10 милиона.Страх ме е да си помисля,какво би станало ако им купят нови изтребители.А и каква полза би имало, нали виждаме по доскорошния им командващ и обкръжението му- държавата в НАТО, пилотите агенти на Русия.Като ще служат на Русия,Путин да им носи харчовете.
30
0
 
5
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
"Може ли един човек, който не е обучаван за първи пилот и го обучаваш, да го накажеш за това, че сбъркал? Ами сбъркал е, защити се Каракачанов.В тракийското поле ураганен вятър си случва веднъж на 10 г.И кой беше този *** дето изпрати пилот-новобранец, точно по време на буря,да се учи да пилотира?Вярно,че новобранеца не е виновен.Но кой е виновния? те това е въпроса от който се бяга.И за какъв *** трябва да наливаме милиарди в такава калпава система?
29
9
 
2
 
! Отговори
Не е мой президент. преди 6 години
Подчинените на ген Радев - и те некадърни като шефа си.
28
1
 
4
 
! Отговори
Nqkoi si преди 6 години
Днес министърът обясни, че инзидентът е станал по време на обучение на втори пилот за първи.Koi ne znae Bulgarski da pishe
27
4
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
А,това е гербаджийски саботаж-за да няма президентът собствен превоз!Ама може и да не е майтап...
26
0
 
0
 
! Отговори
Имам преди 6 години
кръводаряване централа ревизия
25
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Ние имаме 3, но само този летеше.Докато се ремонтира този "Спартан, ще се вземат части от него и ще се сложат на друг, за да лети другият, успоки министърът.Имаме страхотна авиация,спете спокойно.Амин.
24
1
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Добре де що не взимате части от някоя автоморга.Хем по евтино.Имаве три самолета и не можем да ги подържаме и то с втория по големина бюджет по министерства.За какво се харчат парите от МО бюджет.
23
0
 
22
 
! Отговори
фет преди 6 години
Каква армия г-н Каракачанов. Ако някой различен от пешеходен мигрант тръгне да ни напада ни е превзел преди НАТО да каже гък. Какви военни ще се обучават, с какво? Заводите за оръжие май само изнасят. вонни кораби колко имаме? Самолети ясно, че ще трбва всеки да яхва по една чайка и отбранява родината... на гол тумбак... Няма да си дам живота за армия и държава, което не може да защити гражданите си даже в мирно време.
22
0
 
13
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
....а ако трябва да сме абсолютно честни, проблема е конструкторски. Просто много капризен самолет, недолюбван от пилотите. ,........интересно че и аз съм го чивал това за тез италиански фърчила, ама нали най ефтиничкото....
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Каракачанов, че застава зад пилота направил грешката. Случват се грешки при обучение и това е неизбежно. Лошото е, че на практика тази страна няма нищо.Нямаме самолети, армия, здравоопазване, линейки, медици ..... тъжна картинка, жалко е!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтранджатаЗнаех си аз че Путин има пръст в тая работа.
19
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Това е дело на руcките подривни групи!
18
1
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
В казармата така и правехме, като пратим някоя машина на ремонт, преди това я опоскахме яко от всичко читаво по нея.
17
1
 
17
 
! Отговори
:):) преди 6 години
а ако трябва да сме абсолютно честни, проблема е конструкторски. Просто много капризен самолет, недолюбван от пилотите. Модерен приятно летящ и маневрен във въздуха но с проблеми на рулирането, ниски крила , витла близо до пистата и неустойчив при рулиране. Това с Антонов и пиян да си не можеш го направи. Няма нови кораби ще ремонтираме поне аеропланите.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня нисичкия генерал пък не можеше да марширува.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че Плевнелиев не е вече Президент. За малко да нападнем Русия с единствения самолет в името на демокрацията и евро-джендърските ценности. Най добре да им дадат на пилотите по една газка да си подават газ колкото искат и да назначат още 30 заместника на Каракачанов разбира се от патриотите. Да получават заплати и те.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе, възприе се като чиста проба саботаж, ама нейсе!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай, три самолета, и трите счупени??? Тамън няма да се харчите за гориво! Толупи!Б Е Л Е Н Е !
12
5
 
5
 
! Отговори
Източна Румелия преди 6 години
Източна Румелия не е Княжество България,заради безакоието аз бълграин по род,се отделям от Софийската Държава.