Бисер Петков: И сега има кризисни центрове за жертви!

Нуждата от такива центрове обаче е по-голяма
2 фев 2018 21:24, Василия Пейчева
6
Бисер Петков: И сега има кризисни центрове за жертви!
Бисер Петков. Снимка: архив, БТА

Социалният министър Бисер Петков заяви, че и в момента в държавата има кризисни центрове за настаняване на жертвите на домашно насилие.  Този коментар той направи, след като от левицата внесоха промени в Закона за защита от домашното насилие с предложение да се направят кризисни центрове във всеки областен град.

"Има 23 кризисни центрове, които са разположени предимно в големите градове. 18 от тях са за деца, а 5 от тях са за пълнолетни лица", отчете Бисер Петков.

Още по темата

Социалният министър призна, че нуждата от такива центрове е по-голяма. Той обясни, че се предвижда провеждането на национално изследване за домашното насилие в България, защото трябва да има надеждна статистика и да се каже какъв е мащабът на проблема, за да може да се реагира по бърз и адекватен начин.

Бисер Петков каза още, че според данните жертвите на домашно насилие са 584, като 183 от тях са жени, а останалите са деца.

Министърът допълни и че един от ангажиментите, който се въвежда с Истанбулската конвенция, е всъщност създаването на социални услуги, но не само за кризисно настаняване, а и за консултативни услуги за подкрепа.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Консерва преди 1 година
Предполагам, че сред защитниците на ИК има и либерални хора, които имат и собствен мисловен процес. На тях препоръчвам да се замислят какво означава терминът "ВСИЧКИ форми на насилие" и "всички форми на дискриминация" ,"друг статут" , "държавно обезщетение", "държавите...отпускат финансови и човешки ресурси" на НПО, "словесно и несловесно поведение" и да прочетат по-внимателно за правата на GREVIO.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като е позволено у нас да има джендър от вида социалист-комунисти, защо да няма и други видове джендъри!
4
1
 
4
 
! Отговори
българина преди 1 година
герберите ще ядат лопатата ако не спрат с лобирането си за ик. БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ ИНТЕТЕСУВАТ ГЕЙСКИТЕ ШЕТНИ И ПРОСТОТИИ, НЕ ТЕ ЩЕ ИМ ОТГЛЕЖДАТ, ОБРАЗОВАТ И ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА,НИТО ЩЕ ПАЗЯТ РОДНАТА, НИТО ЩЕ ИМ ПЛАЩАТ ПЕНСИЙТЕ! който се счита за трети пол свят широк пе де раски държави много, истанбул е на 300 км! анадън му!?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра не казва много от нещата!

Защитените жилища ще се правят с нашите данъци!
Консултациите и мониторинга на НПО-тата пак ще се плаща от нашите данъци! Хитро са го замислили в конвенцията изливане на милиони и милиарди в НПО-тата! Уж били нестопански и с идеална цел! Затова така крещят за налагане на джендър конвенцията!

Да не говорим за съдебния процес- пълна власт на НПО-тата! Българските закони за равнопоставеност на субекта на правото, обезсилени от джендър критериите в конвенцията!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кризистното настаняване ще го прави държавата, задължителните консултански услуги според ИК обече ще ги правят НПО и ще им се плаща - за едни жилото за друг меда
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конвенцията въвежда дискриминиращи социално- полови категории!

Хитлер също е прокарал закон за социално- етнически и социално- расови критерии, като " защита на обществото и подобряване на отношенията в него"!

Имал е неправителствени Хитлерюгенд и шпицкоманди за мониторинг на социално- етническите и социално- расовите критерии!

Изграждал е защитени жилища също!

Не знам, министъра като ги говори тези неща, предполагам си мисли, че ядем доматите с колците и сме хващани в гората с капани!