Из родна детска енциклопедия: Смяна на пола, еднополов секс...

Нужна ли е такава агресивна толерантност, пита екстперт
Обновена: 2 фев 2018 12:17 | 2 фев 2018 12:15, Петя Славова
266
Из родна детска енциклопедия: Смяна на пола, еднополов секс...
Снимка: Facebook

Детска енциклопедия, в която се говори за операции по смяна на пола и секс между хора от един и същи пол. Това стана една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Самата книжка е издадена у нас преди няколко години, но сега става актуална покрай дебатите за Истанбулската конвенция.

Александър Тренев от издателство "Световна библиотека" припомни, че на днешната дата германската 6-а армия капитулира при Сталинград. "Ако не беше тази победа, ние нямаше да водим този разговор, защото обектът на тази книга щеше да е в крематориумите", подчерта той.

Още по темата

По думите му, енциклопедията  е част от един голям енциклопедичен и образователен проект. Тренев заяви, че книгата не е издадена съвместно с неправителствени организации и фондации. Също така добави, че книгата третира много важни въпроси, като този за сексуалното насилие.

Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова има определени внушения в енциклопедията. Имам притеснения, че в един момент това може да стане леко и тихомълком част от някаква образователна програма", каза тя и допълни: "Човечеството е оцеляло милиони години без да бъде учено така агресивно на толерантност".

Издателят обясни пред Нова тв, че енциклопедията няма нищо общо с третия пол, няма думата джендър и е абсолютно ирелевантна към Истанбулската конвенция. 

На въпрос дали действително броят на хората "от един и същи пол, които се обичат, се увеличава неимоверно", както пише в енциклопедията, той каза, че книгата почива на проверени факти.

"Основното послание на тази глава, която е не повече от два процента от цялата книга, е толерантност", подчерта Тренев. Той каза, че проектът се радва на изключително голям интерес в цял свят.

Д-р Гълъбова коментира, че в днешно време подобни въпроси и като цяло сексуалното образование, зависят от родителите, като "по-консервативните" от тях очакват децата им сами да ги повдигнат, а "тези в другата крайност" сами започват разговор по темата. Като професионален психиатър тя изрази мнение, че най-разумно е тези разговори да започнат да се водят, когато детето е на 10-12 годишна възраст.

Тя подчерта, че е важно каква информация ще достигне до децата, както и че родителите трябва да са внимателни как се образоват подрастващите.

"Децата са внушаеми и манипулируеми", поради което е важно "как ще се поднася информацията", която те получават.

Според издателят Тренев, книгата е "безценен помощник на родителя, да може да образова детето си по деликатни теми".


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
9
 
! Отговори
SOS преди 9 месеца
Това не е приемане на различия, а система за възпитаване на такива хора.Политика за намаляване на раждаемостта.
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От коментари полза няма. Трябва да се намерят автора и издателя и да им строшат главите
178
0
 
14
 
! Отговори
И къде е МОН преди 9 месеца
Трябва в МОН да не се допускат комплесирани, обратни и други *** да определят как да се развиват децата ни. Техните, ако искат до 14 годишна възраст да си сменят пола по два пъти
177
0
 
2
 
! Отговори
? преди 9 месеца
Как се казва "децката" енциклопедия , автор , издателство ?
176
2
 
7
 
! Отговори
До ххх преди 9 месеца
Това че тази пасмина като джендъри, ***, травестити и лезби, немогат да се възпроизвеждат НЕ Е ПРОБЛЕМ. Просто природата се е погрижила за тях да не го правят, а да си отидат в психичните им проблеми... Така че срещу природа немогът да скачат, колкото и да ме убеждават че ги има. Просто е, за психични проблеми си има места.....А какво ли ще стане ако всяка държава им отдели специално място и вкара вътре всички с отклониния в пола и самоопределението си-просто ще измрът че няма как да се въз
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не обръщаме толкова внимание на това!Игнорирай!!!Но да накарат децата да го четат,тая няма да стане,поне с мойто.Който си е с отклонения,си е бил с такива и преди хиляди години.
174
0
 
14
 
! Отговори
До 181 преди 9 месеца
И в какво нямат права педерасите.....май имат повече права от другите....а че тези с третия пол имат психически проблеми е ясно...не знаят от каъв пол са...нещо като веганите които хранят бебетата с треви когато то трябва да се храни с млечни и месни продукти.....
173
2
 
17
 
! Отговори
зъл дядка преди 9 месеца
Нося си дебела сопа за всеки джендър, травестит и прокажен евреин. Срещна ли ви по улицата ще ви счупя кокалите. Видите ли ме отдалеч бягайте.
172
0
 
16
 
! Отговори
Ххх преди 9 месеца
Джендъритв и амбриажите имате един проблем...не можете да се размножавате колкото и да се евете отзад.
171
3
 
0
 
! Отговори
Zlaten piron преди 9 месеца
Neka da uchat i za prisajdane na sarce, babrek, cheren drob, raka, krak, riazane na apandisit, kraka, race, nos, ezik...izkustveno oko, izkustveno uho, amputirani genitalii, kostni pvc stavi, izkustven krak, raka, izkustven mozak, izkustvena koja, invitro...
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"До 25 години Европа ще бъде на 50% ислямизирана."

"Прогресивните" европейци не са научили урока че всяка революция изяжда децата си.
169
0
 
19
 
! Отговори
Че То преди 9 месеца
Агресивното налагане на толерантност реално е прикрита агресия към хетеросексуалните.
.
Те ще могат ли да претендират, че са репресирани, защото децата им агресивно ще бъдат притискани да се обследват сексуално и самоопределят социално??
.
И откъде на къде ще се разрешава на еднополови да осиновяват или да им износват дете?? Детето откакто свят съществува е от мъж и жена.
.

Нали искат тотална толерантност, реално такава има само в природата, защо се нарушават природните закони??
168
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами, да внушава им се лесно на децата. Като усетят, че да си "различен" те прави известен, популярен и е модерно.. почват да обръщат резбата в търсене на популярност. За това пропагандата сред тях е особено опасна и трябва да бъде спряна!
167
0
 
10
 
! Отговори
От МОН са за бой преди 9 месеца
Че то новият закон за образованието позволява на всеки даскал сам да преценява какви учебни пособия да ползва и как да преподава. Сигурно някъде вече се използва туй миловидно учебно помагало
166
12
 
6
 
! Отговори
Офффф преди 9 месеца
Вече стана банално, изтъркано и безинтересно това за джендърите! Пишете новини, ако се смятате за новинарски сайт, иначе си признайте - жълто-кафяви сме! Това е като излизането на г..вете "от гардероба"!
165
2
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 9 месеца
Господа учете корана. До 25 години Европа ще бъде на 50% ислямизирана. Всяка европейска държава ще има ислямска партия. В някои държави тези партии ще са управляващи с мнозинство.
В ислямския свят думата толерантност е табу. Те няма да са толерантни с вас....
Предлагам да преведем филма време разделно на Английски и по Европата, та да свикват.
164
4
 
12
 
! Отговори
ИСКАМ преди 9 месеца
АЗ ИСКАМ ДА СТАНА АСТРОНАВТ И ДА СВИРЯ В ТРАШ-МЕТЪЛ ГРУПА В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ
163
1
 
45
 
! Отговори
РАЗБИРА СЕ! преди 9 месеца
Разбира се ,че броят на хомосексуалистите ще се увеличава, след тази масова инвазия на същите. А и ако такива станат "родители" ,съвсем нормално е техните възпитаници, защото те не могат да имат деца, ще станат същите като тях! И ако това продължи, скоро ще се види краят на европейската цивилизация!
162
6
 
2
 
! Отговори
do FG преди 9 месеца
ма ще се престрашиш ли да излезеш навън да стигнеш до студиото, че малко обидчив и страхлив ми се видиш...
все пак опасноти дебнат отсекъде... бежанци, хомосексуалисти или дори бежанци-хомосексуалисти
161
4
 
1
 
! Отговори
до ф преди 9 месеца
откога да _оставиш_ коментар е цензура?
леко шизофренично взе да става тука