Срещу насилието: БСП иска областни кризисни центрове

Това ще коства на бюджета около 2,5 млн лева
Обновена: 2 фев 2018 14:03 | 2 фев 2018 13:45,
18
Срещу насилието: БСП иска областни кризисни центрове
Снимка: Flickr

От левицата внесоха поредните предложения за мерки срещу домашното насилие. Социалистите предлагат във всяка област да има поне един кризисен център за пострадалите от домашно насилие.

Още по темата

"БСП внася Закон за допълнение на Закона за защита от домашното насилие. Това са необходимите промени, които обещахме и ще доведат до реални действия срещу домашното насилие. Не като ГЕРБ, които правят една крачка напред и две назад", настоя соцдепутатът Драгомир Стойнев.

Той обясни, че с промените се предвижда изграждането и управлението на най-малко един кризисен център във всяка област и допълни, че това ще коства на бюджета около 2,5 млн лева.

Стойнев призова и предложенията бързо да бъдат гледани от Народното събрание и допълни, че по този начин ще се види дали управляващите наистина искат да се борят с домашното насилие.

От БСП коментираха и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС), в която се посочва, че БСП не е възразила срещу ратификацията на Истанбулската конвенция на съвет на партията в Лисабон м. г. и от страна на БСП не е изразявано желание за редакции. В същото време социалистите се обявиха твърдо против ратифицирането на Конвенцията и предлагат да бъде проведен референдум по темата.

Червеният Кристиан Вигенин обясни, че е въпрос на преценка на всяка партия как да изрази отношението си към определени текстове в резолюцията.

"Списъкът за участие не е списъкът на гласувалите за въпросните текстове. Българската делегация не е подкрепила тези текстове, не е гласувала. Имало е технически и други възможности, можело е да се гласува против, да се направят резерви, но БСП е преценила, че няма нужда от това. Негласуването сме счели за достатъчно като израз на отношение към резолюцията", обясни Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия смешници не се ли уморяват да ръсят глупости
8
0
 
6
 
! Отговори
една преди 6 години
ОК, да си направят каквито центрове искат. Бюджета обаче да си дръпнат от МВР, защото това е в техния ресор. Ние, данъкоплатците, няма да плащаме за едно и също нещо 2 пъти, само защото някой не си е свършил работата! Ние вече сме им платили да ни пазят от всякакво насилие...
7
0
 
6
 
! Отговори
ang преди 6 години
Искат работни места за свои хора
6
1
 
4
 
! Отговори
Бай Курти преди 6 години
Типично по комунистически.Ние сме против ама не казахме тогава .Щом сте против гласувате против.Там да нямат Ванга,че да знаят,че сте против?
5
0
 
3
 
! Отговори
Макгахан преди 6 години
До монархистКой ни избави от разграбване през първата световна война?Жалките същества на Великата България сме ние! Не лъжете поне децата!
4
1
 
6
 
! Отговори
монархист преди 6 години
До идиотиКой ни освободи от османско владичество? - Макгахан или дядо Иван?
3
0
 
8
 
! Отговори
идиоти преди 6 години
До АмадорДиваци!, доброволно ли я взехте властта и печелите изборите?Колко доброволно си давахме земята, добитъка и инвентараДоброволно ли ходихме в казармата и на младежки бригади? Кой ви излъга?
2
0
 
3
 
! Отговори
Амадор преди 6 години
Еееееееее СПАРТАК
1
4
 
9
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
БСП иска това, иска онова..... накрая ще поискат даже и "малкия бойко".