БСП с промени на Закона за защита на домашно насилие

Нинова синхронизира с изискванията в Истанбулската конвенция
3 фев 2018 13:32, Петя Славова
24

БСП внася промени в Закона за защита от домашно насилие в Наказателния кодекс. Според Корнелия Нинова по този начин се синхронизират изискванията в Истанбулската конвенция с българското законодателство.

Домашното насилие да се третира като престъпление от общ характер, тъй като досега е било от частен, предлагат още социалистите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

БСП искат изграждането на кризисни центрове, които да предлагат закрила на жени, претърпели насилия у дома. Един от тези центрове е в Перник. Той бе посетен от председателя на европейските социалисти Сергей Станишев - радетел за ратификацията на Истанбулската конвенция.

От самите центрове за жени и деца, жертви на насилие обаче са категорични, че само това няма да е достатъчно. Причината е, че конвенцията задължава държавата да промени политиката си, свързана с казуса. Освен това насилниците ще подлежат и на по-сериозно преследване от Закона, категорични са още специалисти.

Законодателните си промени срещу насилието над жени БСП ще внесат през следващата седмица в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "съветска пъпна връв" : Това каква връзка има с темата?А до "никому нищо!" (сигурн0 си същият): Не вярвам да си бил ученик или войник по царско време, но и тогава са пердашели здраво. И не само това.
16
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Гост":-- А защо БСП синхронизира тези промени с конвенцията, която отхвърлиха? И защо чак сега, когато обсъжданията на тази конвенция са протекли доста по-рано в цяла Европа, или поне в заинтересованите страни? Би трябвало, щом не искат подобна конвенция, да не синхронизират промени с нея ... --Това би трябвало да е ясно, но да ти го обясня все пак: Нито БСП, нито ПФ, нито някой друг се е обявил против тази част от Истанбулската Конвенция, която касае домашното насилие. "А срещу "***"
15
1
 
7
 
! Отговори
съветска пъпна връв преди 6 години
До Я па я...!Изметоха хамбарите,, прибраха добитъка и инвентара и ни ранеха с фураж!
14
4
 
9
 
! Отговори
никому нищо! преди 6 години
На комунист вяра да нямаш!В училище си счупваха дебелите си показалки по главите ни.Викаха родителите ни и ги подтикваха и насърчаваха към побоища и в насилие!Крясъците и детските стонове в домовете се чуваха и на улицата.Случайни хора ни биеха на улицата без вина за назидание пред родителите не.Основно правило на офицерите в казармата беше да вземеш страха на войниците...
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петя, къде си? Няма ли кой да промени заглавието - нинова ще се сърди!
12
4
 
7
 
! Отговори
репресирани преди 6 години
До Нагли червени гнидиТе изклаха нашите деди и прадеди останахме кръгли и сираци а сега се загрижиха за нас!!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се. Няма да има финансиране за НПО-тата от държавата /както повелява ИК/, за това мерките "няма да са достатъчни" според НПО-тата. Много ясно. паръта прай борбъта. Защитатата на жените е последна грижа.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikakva turs.konvenzia strogi saloni sa saschtita na jenite dezata msjete sakoni satvor do 10 g na bia4 isnadilva4 15 g ubiez 25 g kradez 13 g korumpirani politizi darj.sluj.ministri deputati 20 g i konfiskazii na imoti milioni miliardi tova e istinata dr konvenziata e gola voda i balgarite ne ha idkst bg zarkva vatikana kasva ne priverki na proishoda na milionite na mutrite i sem im sjapite im koli vili imoti sa milioni po4nete ot pravosadieto ta do 4asnite dr kabineti 4asnite u4ilischta mc mvr
9
6
 
6
 
! Отговори
Гост преди 6 години
А защо БСП синхронизира тези промени с конвенцията, която отхвърлиха? И защо чак сега, когато обсъжданията на тази конвенция са протекли доста по-рано в цяла Европа, или поне в заинтересованите страни? Би трябвало, щом не искат подобна конвенция, да не синхронизират промени с нея, а изобщо да ги отрекат?
8
9
 
10
 
! Отговори
game1 преди 6 години
таз брамтия да признае комунистическия геноцид, а не да се занимава в простотии !!! едва тогава мога да й тегла еднъ пишкъ
7
11
 
12
 
! Отговори
Нагли червени гниди преди 6 години
Тия дето избиха без съд и присъда и изпопребиха сумати български народ по лагерите в Белене и по други места, ще ми говорят и ще пишат за ненасилие!?!?!?!?!?!
6
1
 
9
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Не си струва да коментирам изобщо.
5
5
 
7
 
! Отговори
Щракача преди 6 години
Ей Бесепето си е Бесепето. Няма по добра партия от Бесепето, това да е ясно! Оп Оп Оп Оп А пък Бесепето и малко чалгица така ама от Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са и става рай на земята, рай ви казвам! Оп Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са Иииииииибре животеееееее!
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Закон за защита НА домашно насилие"???А какво ще кажете за "защита ОТ домашно насилие"?
3
5
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Не искате да биете жените си? Това е много просто, не се женете, а се омъжвайте!Агент Азис, ЦРУ!!!
2
4
 
21
 
! Отговори
НАЛОЖИТЕЛНО преди 6 години
БСП да внесе предложение за такава промяна в законите, която да задължи "куфарните" милионери, техните благодетели и потомците им да върнат на хазната заграбеното!Чак тогава ще ги признаем за нормална партия, а не шайка, която има за цел единствено да присвои създаваните с труд блага, да ги раздаде на шепа свои големци и със сила да принуждава целия народ да им работи като роб!
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курлелка е решила да приеме конвенцията парче по парче.