Несправедливо: Не наемат на работа отличника Михаил, бил аутист

Искам да ме оценят и да бъда полезен, сподели момчето пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 фев 2018 21:32 | 3 фев 2018 21:00, Красимир Ангелов
103

Млад мъж с аутизъм завършва училище с отлични резултати, въпреки състоянието си. Михаил Игнатов обаче не е стигнал до нито едно интервю за работа, тъй като е отпращан веднага щом съобщи, че има увреждане.

От месеци насам най-голямата му страст е да снима спортни събития и да пише спортни статии - особено такива, които са свързани с баскетбола. Част от материалите му са публикувани в спортен сайт, а нищо от написаното не подсказва на читателя, че ги пише момче с аутизъм.

"Искам да се развивам в дадената дейност, полагам усилия да бъда полезен на хората. Просто искам да ме оценят", сподели момчето пред Bulgaria ON AIR.

За момента обаче никой не е оценил Мишо. Майка му призна, че откакто е изкарал матурите и е завършил средното си образование, е затворен между четири стени вкъщи. Нито един работодател не е пожелал дори да разговаря с него.

Повече за историята на Мишо вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
25
 
! Отговори
11 преди 6 години
не разбрахте ли че в бг всички буржоа и политици са състрадателни и жалостиви докато работи камерата , след това е ви примера
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто българските работодатели са доста плоски типове, които живеят в 19-ти век. Това, в комбинация с нерегулиран капитализъм, води до изолацията на хора като този.
16
5
 
21
 
! Отговори
Надя преди 6 години
До НеаМного елементарен начин на мислене,в който прозира типичната българска злоба.Заради такива като теб държавата се намира в калта,а тези хора вместо да се реализират на пазара на труда,са принудени да живеят изолирано.
15
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има хиляди като това момче, да не е само той. При капитализма няма работа за никого и народът мре от глад.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на Михаил дядо му е обирал мандри ще го нарравят миниднър.
13
1
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ХОРАТА НЕ ГИ РАЗДЕЛЯТ РАЗЛИЧИЯТА ИМ ,А ТЯХНАТА ГЛУПОСТ....
12
6
 
19
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До НеаКоя беше па ти ***?! Аз също съм аутист, и работя с хора. И то много добре, е, не всеки ден де. Но 2/3_ти от месеца, се справям добре.
11
6
 
18
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Не може някой да казва на частника кого да наема на работа,но може държавата да помага,като плаща част от заплатата да речем
10
9
 
16
 
! Отговори
Неа преди 6 години
А въпросното момче е едно от изключенията на аутизма . Не са задължително всички умни . Повечето имат придружаващи заболявания и са невербални . Така че браво че е завършил с 6
9
21
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Дайте да ги глобят защото не са взели и мен ... Стига ,моля ви . Аутистите са най - зле в социалната сфера . Трудно ще се справя с работа свързана с хора . Писането на статия е ок ...
8
3
 
37
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не съм съгласна ! Хората с увреждания са защитени от закона . Един път взети на работа не могат за бъдат уволнени трябва да ги чакаш сами да напуснат ако прояват евентуално желание . Затова работодателите не взимат хора с увреждания .
7
3
 
28
 
! Отговори
user преди 6 години
До ХА-ХА-ХАутизма не е психично заболяване :)вземи малко да се образоваш, защото има милиардери като Бил Гатес, които са аутисти. Това са хора с изключителни умствени способности. Виж в Интернет как едно момче рисува Ню Йорк.
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Млад мъж с аутизъм завършва училище с отлични резултати, въпреки състоянието си. Михаил Игнатов обаче не е стигнал до нито едно интервю за работа, тъй като е отпращан веднага щом съобщи, че има увреждане."Според мен трябва да се направи разследване и работодатилте които са го дискриминирали поради това, че е с увреждане да бъдат глобени. Така е в Сащ за дискриминация там можеш да загубиш и бизнеса.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази държава трудно наемат на работа на хубави длъжности.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкарах задочно с отличен института и ..Веднага ми сложиха шефовете тъпначалник с основно. Да ме мотивирал.и организирал Хахахааа. Гадно.
3
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за тази работа не се ли изисква висше оброзование свързано с журналистика. Да е живо и здраво момчето и много успехи му пожелавам! Да си завърши и да пробва пак. Не е лесно за никой с намирането на работа за съжаление.
2
3
 
48
 
! Отговори
Handel преди 6 години
1. Имаше не знам си колко програми за подпомоагане на хора с увреждания чрез данъчни облегчения на фирми, които ги наемат. Излиза че или тези данъчни облегчения са само на хартия, или работодателите просто не ги знаят, т.е. на държавата и е изгодно да ги дърци в неведение.2. Проблемът с момчето не в познанията му, а в това че работата на спортен журналист е свързана с пътувания и контакти с хората. И двете неща са трудни за човек с аутизъм, т.е. налични са само минуси за работодателя.
1
4
 
45
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Иначе няма работници