Силен вятър вилнее в София: Паднали светофари, покриви, дървета...

Подадени са над 50 сигнала, няма сериозно пострадали
Обновена: 3 фев 2018 18:26 | 3 фев 2018 18:23, Красимир Ангелов
39

Снимка: Булфото

Усложнена е обстановката на територията на София и област Враца заради силния вятър, съобщиха от МВР.

По информация на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ към 16.00 часа днес на територията на столицата са постъпили близо 50 сигнала, повечето от тях за паднали клони и дървета. Спасителни екипи работят по отстраняването им. Те се отзоваха и на съобщение за паднала метална обшивка на покрив на ул. "Пиротска" №3. При инцидента няма пострадали хора.

Още по темата
Временно е скъсен маршрутът по трамвайни линии 20 и 22. Трамваите обръщат при Младежкия театър, като причината е отстраняване на надвиснал клон на ул. „Пиротска“ от екип на Пожарната.

Светофарна уредба пък се стовари на платното в столичния квартал  "Люлин" 7 в следствие на силния вятър. Няма пострадали хора, но устройството е напълно унищожено.

На територията на област Враца са постъпили 34 сигнала, а в област Монтана - 7 (за град Берковица и град Вършец). По информация на спешния център във Враца има един пострадал гражданин от паднала ламарина, който е настанен в болница. По последни данни в двете области обстановката се нормализира.

Има подадени и 6 сигнала за паднали дървета и затиснати три автомобила в района на Боровец. За щастие там също няма пострадали, екипи са на място за отстраняване на последствията и освобождаване на колите.

Предвид метеорологичната прогноза за очаквани силни ветрове, по нареждане на ръководството на МВР, още вчера са разпратени до кметовете на общините указания за реакция в случай на усложнена обстановка по места.

Oт Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) припомнят основните правила за безопасност при такива обстоятелства:

- Ако сте в къщи, при възникване на смерч или необичайно силен вятър, изключете тока, водата и газта, затворете плътно вратите и прозорците;

- Не оставайте на открито, веднага потърсете място за подслон, защото има опасност от падащи отломки от сградите и други предмети, които могат да ви наранят. Смерчът засяга най-често покривните конструкции и горните етажи;

- Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон.

- Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон!

- Ако сте на полето или в планината, потърсете ниски места до отминаване на опасността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Бухна лек бриз и половината *** се срина. Столица за чудо и приказ. Ветреца я срина с основите.Базика на страна - когато някой държавен *** зареве за по висока заплата да му покажат нагледно, каква работа вършат само. Толкова обикалят и оглеждат, че най малкия ветрец става природен катаклизъм защото никой на държавна работа не влага и грам труд или усилие (за мозък да не говорим) само се чудят как да не заспят до 5 часа и да си ходят. Затова и всичко е толкова плачевно.
29
0
 
1
 
! Отговори
НЕ НЕ НЕ преди 6 години
На ратифицирането на ИК!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Как!? преди 6 години
никой не ми сложи минуси на ИДЕЯТА за Софийска конвенция и не забеляза грешката ми в изказването :(.......затова ще я поправя сега аз съм ЗА Софийската конвенция която твърдо казва НЕ на Джендърите и всякакви третополови извратени същества ДА на християнското българско семейство където мъжът е глава а Христос е глава на мъжът...жената обичана а децата родени от брака обгрижвани с любов.
27
0
 
1
 
! Отговори
Идеята преди 6 години
за Софийска конвенция взе да ми допада...като контраатака против ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен пост 25 преди 6 години
"халал да им е"......ТВОЯ *** ОТ КОЙ ЕТНОС Е БЪЛГАРИНО?
25
1
 
3
 
! Отговори
карантия преди 6 години
МВР освен репресивно административносъобщителни функции други има ли ?? аа да хранително икономически
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми бате Бойко къде е? Да ръководи лично или сега като няма избори и той не си дава зор.Пък днес дори и снимка негова няма, мъка ми е.
23
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци пак се уредиха със силен вятър. При нас нищо няма, за тях всичко.-Ама нали сме широка душа - халал да им е
22
1
 
9
 
! Отговори
...... преди 6 години
Той този светофар в люлин не функционира от години...дали пък няма да го оправят сега?....едва ли
21
12
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До мишенаДааа, ама на мене ми не дyxa.Така че, ако си жена...да помогнеш!!!
20
3
 
19
 
! Отговори
345 преди 6 години
До Професор"професоре", "професоре", дори не си научил, че по-силно се пише с тире...
19
26
 
25
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Е аз съм на 70. И не само е имало такъв вятър, а имаше и смерч на Витоша със 100 декара опустошени гори. Като скиор го помня идеално. А ти, драго комунистическo ***, по-добре си затваряй устата, защото цял живот е ме е гнус от такива като тебе. Цял живот си живял в медийното затъмнение на комунизма, затова и не помниш такъв вятър- с промит мозък си.
18
8
 
14
 
! Отговори
ХърПРЪЦумян преди 6 години
Духна лек пролетен бриз и ви раздуха схемите и бакиите. Сега не само покриви, светофари и листа ще се метат.. сега трябва да се заметат и многото проблеми около това как алчните лакоми институции не са проверили тези нестабилни покриви и комини и как вместо да си гледат работата, те се чудят къде да се наредят да цоцат кинта. НЯКОЙ ТРАБВА ДА ОТГОВАРЯ ЕЙ! Тва не е единичен случай, това е масово. Чудя се как няма умрели - ама те хората явно си знаят и гледат в небесата... ама не е заради Бог
17
8
 
9
 
! Отговори
мишена преди 6 години
До снайпера .........ОО ти горкии трагикомико. не се напрягаи излишно, за кои софиянци говориш....за твоите съселяни ли, , ами на тях наи - вече им пречи акъла.......
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво
15
26
 
16
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Да дyxа по силно и да отвее комунистите в Сибир. Оня Орешарски веднага като станал премиер наредил в кабинета му да окачат портрет на cифилиcтика Улянов. Пълно е с комунисти навсякъде.
14
12
 
12
 
! Отговори
Azzy преди 6 години
Какви указания за смерч!? Къде в Бг има такова чудо? Торнадо на нашата ширина никога не е имало, това предполага фунийка с огромен диаметър и скорост над 120 км.ч. Някой пак е копнал правилата от американците и е направил превод с транслейтъра!
13
10
 
15
 
! Отговори
Молещ се на колене преди 6 години
Бойсо моля те на колене,кажи на Началника горе да спре вятъра,той те слуша,ти бащице и вожде наш
12
30
 
18
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
На софиянци всичко им пречи! Въздух, вода, студ, сняг, жега, а сега и вятъра.Големи манекенчета ще излезнат, не може да им се угоди
11
1
 
31
 
! Отговори
язе преди 6 години
На картинка ясно личи, че стълбът се е скършил логично в основата си (там са най-големите усилия), но много нелогично е точно там половината материал да е изрязан за вратичката... Инженерна мисъл в действие!