Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!

Премиерът пита Брюксел защо някои евространи не се справят с нея
189
Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е за пример в борбата с контрабандата на цигари в целия Европейски съюз.

По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво - 6 на сто, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът, който участва във форум срещу незаконната търговия.

Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.

Борисов даде пример, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7 на сто.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече. По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн.

Той отбеляза, че само от структурите на МВР са иззети 13 млн. къса цигари и 32 тона нарязан тютюн. Спрямо 2016 г. се отчита намаляване на количествата иззет тютюн с около 20 процента, а при цигарите - 65 на сто. Радев добави, че по този начин са предотвратени щети за държавния бюджет за над 16 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
10
 
! Отговори
Ба го в умника преди 6 години
Бокови проблясъци : Всъщност когато не мога да заспя, особено когато нещо важно има да се случва, гледам тавана и си проигравам различни варианти. Случва се да стана в 3-4 ч. сутринта и звъня по телефона на колеги министри или шефове на агенции, ако имам да си изясня даден въпрос. Когато не мога да намеря някой, пращам патрулката да им каже да вдигнат телефона, защото има някои, точно семейните. Имам такъв случай, звъня неколкократно на колега, питам Спиш ли?, никой не
142
0
 
8
 
! Отговори
Ба го в умника преди 6 години
Борисов разправя: По-много *** начин става: обръщат се контейнерите за *** по градовете и се събират празните кутии от цигари, така се разбира коя е с бандерол и коя без бандерол
141
0
 
15
 
! Отговори
Бъдещето преди 6 години
след още 10 години управление на тиkвoний:-населението на България е 4 милиона от които българите са около 1 милион-Пеефски и Тиkвата вече догонва Бил Гейтс по богатство-официалния език вече е турски, защото "трябва да покажем толерантност"-вече и Конго ни изпреварва по заплати, стандарт на живот и инфраструктура
140
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 6 години
Този май наистина се е побъркал. Положението е сериозно. България е от малкото страни в ЕС, в които за минути можеш да си купиш цигари с фалшив или изобщо без бандерол. Контрабандата е на нивата от мутренските години и дори не може да става сравнение със Запада.
139
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за къв пример си бе ***, затри ни икономиката, затри малкия и среден бизнес, създаде пpaceта като пеефффски, бoko ти си един долен комyниcт!
138
0
 
18
 
! Отговори
www преди 6 години
АМИ РАЗБИРА СЕ - ИМАМЕ НАЙ ДОБРИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ....
137
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О контрабандисти арестувани има ли? Или просто от време на време правите театър, за да замажете очите на хората? Пример сме по едно...как не трябва да се правят нещата! Стигнахме дъното и изглежда още може да се пада. Държим първите места по всичко негативно! Корупция, бедност, смъртност, престъпност итн. И този диктатор, е взел абсолютният маниер на бившите политбюро, да обеждава заблуденият си електорат че живеем в рая! Той се е взел за велик лидер. Типично за онези години, които той критикува
136
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атт Така Бате, питай ги що не са овладели контрабандата, питай ги Баце и защщЩо не ядат Суджжуци , Баце.Щот суджуците дават сила за борбата с кнтрабадата, Баце,Тва Е Факт!
135
0
 
28
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Пожарникарят преборил корупцията? Точно обратното! На 500 метра от Женския пазар в София, ви посрещат първите контрабандисти и ви предлагат цигари. На 20 метра от тях дремят контра-контрабандистите, сиреч полицаите, и нищо не предприемат.
134
1
 
21
 
! Отговори
seira преди 6 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ, "ВЕРВАШ" ЛИ СИ ?!
133
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сме добре! Икономиката ни е супер! С контрабандата се борим като тигри! А къде са парите? И защо продължаваме да сме най-бедни? Кой да ни каже?
132
0
 
9
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Напразно се хабите ***... ...най-много себе си да заблудите още повече, народа едва ли..
131
2
 
25
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,с КОРУПЦИЯТА,другарю Борисов????
130
0
 
24
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
В София един познат стана милионер с контрабанда на цигари! Хващаха го няколко пъти в 1во районно, и не знам какво стана, но и до ден днешен си е навън! А имайте предвид, че тоя е разпространител по магазините, а ония със склада дето му дават цигарите не са и заключвани! Този канал работи от 7-8 години нон стоп !
129
4
 
18
 
! Отговори
петро преди 6 години
Баа,баа,ба,както казват гърците на онзи койтое търчи-лъжи и сам не си вярва на онова коетоговори.Бойко...Бойко! Ти си кажи за паричките! Откъдеги имаш и как ги събра,че никак не са малко иникой друг още не е успял да те изпревари. Кажи си и недей да бягаш по тъч линията с темата за цигарите. Тези четири милиарда не трябваше ли да са в бюджета? Как така станахатвои?Ето това ни кажи!!!
128
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е ПРИМЕР ЗА КОРУПЦИЯ, БЕДНОСТ, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ И МРЪСОТИЯ. ТОВА Е МНОГО ЖАЛКО, НО МИСЛЯ ЧЕ Е ИСТИНА И МОЖЕ ДА БЛАГОДАРИМ НА ТИКВАТА И МАФИЯ. ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ СЕ СПРАВИХА СЪС ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ-ИЛИ СА НЕКАДЪРНИ ИЛИ Е НАРОЧНО. МИСЛЯ ЧЕ Е ВТОРОТО.
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е сладък ?
126
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРАМ МЕ Е ЧЕ ТИКВАТА Е БЪЛГАРИН.
125
4
 
32
 
! Отговори
народа преди 6 години
е озверял
124
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЛИ ТИКВАТА ДЪРЖИ ВСИЧКИ КАНАЛИ СЪС НАРКОТИЦИ, САМО ТРЯБВА ДА КАЖЕ НА ПЛАСЬОРИТЕ ДА НАМАЛЯТ МАЛКО ТЕМПОТО.