Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!

Премиерът пита Брюксел защо някои евространи не се справят с нея
189
Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е за пример в борбата с контрабандата на цигари в целия Европейски съюз.

По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво - 6 на сто, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът, който участва във форум срещу незаконната търговия.

Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.

Борисов даде пример, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7 на сто.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече. По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн.

Той отбеляза, че само от структурите на МВР са иззети 13 млн. къса цигари и 32 тона нарязан тютюн. Спрямо 2016 г. се отчита намаляване на количествата иззет тютюн с около 20 процента, а при цигарите - 65 на сто. Радев добави, че по този начин са предотвратени щети за държавния бюджет за над 16 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тази глава излизат най лъжливите новини не само в БГ но и вЕС
102
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека смени гъбите. Много зле му действат.
101
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко нещо друса! Няма как иначе.
100
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как лъже дъртия Суджук, но кой ли му се хваща на ментите. Човекът контролиращ контрабандата се бори срещу нея?????? Станал милиярдер и заради контрабандата, напълнил гуша, се опитва да убеди в обратното. Чичката си е пътник, мисли си, че ни решава живота но само си мисли. На българина му писна и дните му са преброени.
99
1
 
26
 
! Отговори
ХАХАХАХААХ.. преди 6 години
Лелелее, може човек да развие спокойно шизофрения в България!Аз не знам, някой да каже грее ли слънцето в момента, защото аз вече се съмнявам:)))Този, откъде пада, простооо: "Шок, шок, шоооооок:))"
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България, управляващи и правораздаващи са за пример в борбата с всичко, което пречи на бизнес интересите на КОЙ.
97
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така Суджук .Продължавай с далаверите.Ако не си ти ,ще е друг.Докато сме под крилото на големите началници и най-вече САЩ ти ще си вожда.Ако сме под крилото на Русия ще е Нинова.
96
25
 
5
 
! Отговори
Само така Бойко! преди 6 години
Приказката "Защо ми мътиш водата" чувал ли си я?Тя Нинова нали затова искаше да прилапа Булгартабак за да може да се корумпира повече. Тука във форума четем как вият тези дето "им мътят водата".
95
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая плоча се изтъка. Смеят му се и децата. За пример, но вдигаме данъци, винетки, глоби, тока за фирмите, а иначе сме стабилни и сме за пример.Този май не разбрахте, че една държава не може да съществува без хора. Всичко живо се изнася от ***.
94
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС се подиграва със Суджука ,а той на тях.
93
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този сам ги говори и сам си вярва...
92
1
 
17
 
! Отговори
МазнЮ преди 6 години
Ей тъй както си дрънка баце ,тъй ще ни натири еврото мазно мазно !
91
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присмиват ни се! Баце го потупват по рамото и той се мисли за велик! От това, че сме за пример хора не останаха в държавата.
90
0
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Бате! Оля се! Със същия успех можеше да кажеш, че контрабандните цигари са по-малко и от 1%. Ние простосмъртните няма как да разберем. Не знам за теб колко процента е, но имам един приятел пушач. Е за него е 100% контрабандата. 1 ст. не е инвестирал във вас по отношение на цигарите от няколко години насам...
89
2
 
27
 
! Отговори
гост преди 6 години
***! Защо Румъния дръпна пред нас и вече няма мониторинг от ЕС - може би защото не води политика като него.
88
0
 
23
 
! Отговори
самозабравил се преди 6 години
самозабравил се читател на Винету...../той дори не знае ,че не чете Винету, а Карл Май/. Но за да е такъв вината на всички нас, ние го избираме, журналистите го величаят и горкото момче как няма да си помисли , че е нещо.
87
0
 
27
 
! Отговори
граница преди 6 години
Ооооо Божее оооо боже кой го казва бе абе Баце така като ме гледаш да ти приличам на изгорял бушон на митницата съм вече 22 години живота продължава и днес пробутахме яко за няколко хилки айде чао че имам работа
86
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях в залата.Като се има предвит тъмното му миналои далаверите.
85
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блажени са вярващите...
84
0
 
25
 
! Отговори
гошо преди 6 години
За пример как не трябва да се прави