Плевнелиев: След труден период, сега летя на крилете на любовта!

Той потвърди, че няма намерение да създава свой политически проект
Обновена: 6 фев 2018 08:29 | 5 фев 2018 20:45,
248


Президентът 2012-2017 Росен Плевнелиев призна, че се носи на крилата на любовта. Това стана по време на отчета му за първата година извън институцията. Той препотвърди позицията си, че няма намерение да влиза в политиката или да създава свой политически проект.
Още по темата
През последната година Плевнелиев получил много предложения за различни постове, но отклонил всички, защото е решен да остане в България.

"Служих на България, продължавам да служа на България. Аз съм щастлив в България, оставам в България. Тук са децата ми, тук е семейството ми. Тук е жената, която обичам и която стои до мен", сподели Плевнелиев, цитиран от "Дарик".

Връщайки лентата назад, той разказа за трудния период, през който минал още докато беше в президентството, но сега ситуацията била друга.

"Самият аз си задавах въпросите при това, което се случи на мен и на семейството ми - дали бих могъл в ситуацията, в която се намирах тогава. Сега съм в съвсем друга ситуация. Сега летя на крилете на любовта, но тогава беше друго", разказва още той.

Плевнелиев не пропусна да признае и лична грешка.

"В моята романтична нагласа тогава, при сформирането на второто служебно правителство аз исках да покажа на моите любими сънародници, че всеки гражданин, който има активна позиция и се бори за демократични права, може да стане министър-председател. И това беше случаят с министър-председателя Близнашки, който беше активен на улицата, протестираше за права, протестираше срещу едно от най-големите безобразия в държавата, които се случиха в годините на прехода", допълни той.  

Плевнелиев разкритикува действията на президента Румен Радев, похвали правителството на Бойко Борисов и подкрепи Истанбулската конвенция.

"Едно от позитивните качества на българския народ е, че вече ще имаме Пижо и Пенда... и Дженда. Меко казано е несериозно", допълни още той.

И за живота извън политиката:        

"С един мой приятел, много беден човек, беше му паднал покривът и му помагах да го оправим. Отиваме в местната кръчма, вече не съм действащ държавен глава. Сипва се една ракия, по 1 лев бутилката, най-хубавата ракия на света. Едни възрастни хора, които застанаха срещу мен, ми казаха: "Ти защо така с Путин?", "Защо така с Русия?". Това беше моят експеримент. Да отида там, да ги гледам в очите и да ги чуя много внимателно. И аз им казах, че нямам нищо против президента на Русия. Но аз съм за мир", разказва Росен Плевнелиев.

Той допълни, че фондацията, която създаде - "Решения за бъдещето", се финансира с негови лични средства и дарения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
18
 
7
 
! Отговори
хаххаах:))) преди 6 години
Електоратът на Корнелия пак сън не го хваща. Пише коментари, изпълнява опорни точки:)
124
0
 
4
 
! Отговори
Е-е, да ге... преди 6 години
Де-е тоя летец де-е
123
4
 
14
 
! Отговори
....... преди 6 години
Абе обичат се, личи си по снимките. Но някак ситуацията е нелепа.
122
44
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 6 години
най успешния Български Президент да е жив и здрав и щаслив с новата си любов
121
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес очакваме още една статия от сайта, че за пореден път критикува настоящия президент! Човек с психически отклонения. Защо първият Президент Жельо Желeв не е пречил на Петър Стоянов. След това Петър Стоянов не е пречил на Георги Първанов.Отговора е ***: "Само народа може да съди действията на президента, а Плевела 5 години мълча и не защити нацията, така че народа може да го обсъжда както си иска и да го съди"
120
35
 
10
 
! Отговори
Президент Плевнелиев преди 6 години
беше и е демократ, с европейски чип в главата.Други опитват да "пренастроят" руския, но е невъзможно.И личи.
119
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно...
118
5
 
57
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Този живее в някаква паралелна реалност. Не е добре човека. Да дава отчет на гаджето си!
117
6
 
47
 
! Отговори
ДАНЧО преди 6 години
До Анонимен 137 :ЯВНО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРОСТИТЕ ,ЧЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ВИ ОТНЕ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЗА ЦЕЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ И ИМА НАЙ ВИСОКИЯ РЕЙТИНГ В ДЪРЖАВАТА. 85% ОТ БЪЛГАРИТЕ СЧИТАТ ,ЧЕ ПРАВИЛНО РАДЕВ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ. 15 -СТЕ ПРОЦЕНТА СТЕ ВИЕ , ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,КОИТО ОЩЕ ГОНИТЕ МИХАЛЯ ,НАРЕЧЕН КОМУНИЗЪМ ,ЗАЩОТО ТАКА ВИ ОТЪРВА . ЗА ДА ЛЪЖЕТЕ НАРОДА И ГРАБИТЕ ИМУЩЕСТВОТО МУ.
116
3
 
23
 
! Отговори
РОШКО преди 6 години
До Анонимен: БРАВО ,ГОСПОДИН СЕДЕСАРО-ГЕРБЕР- ИМАШ "ДОБЪР ПОГЛЕД" И "ПОЗНАНИЯ" В ПОЛИТИКАТА.ЗАРАДИ ТАКИВА ,КАТО ТЕБ , ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ВЪРНЕМ В ОРБИТАТА СИ ,КЪДЕТО БЯХМЕ ПРЕДИ 1989 Г.МОЖЕ БИ , СЛЕД 45 ГОДИНИ ЩЕ СТАНЕ ТОВА ,НО ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА. СПРАВКА -СДС И ИЗРИТВАНЕТО ИМ НА СМЕТИЩЕТО,ЗАРАДИ ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г.
115
5
 
29
 
! Отговори
МИНЕВ преди 6 години
КАТО СИ ЗА МИР ,ЗАЩО СИ ПОДЛАГАШ *** НА СВЕТОВНИТЕ УБИЙЦИ - САЩ ?КАКВО ТЪРСЯТ САМОЛЕТИТЕ ,КОРАБИТЕ И РАКЕТИТЕ НА САЩ И НАТО ,ДО БРЕГОВЕТЕ НА РУСИЯ ? ЗАЩО ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР БЕШЕ ПРЕКРАТЕН ,А ТАРИКАТИТЕ ОТ САЩ И ЗАПАДА НЕ ЗАКРИХА НАТО ? ЗНАЕМ ,ЧЕ ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ОТ РУСИЯ Е ВИНОВЕН ,НО КАКЪВ К.Р ПРАВИТЕ ВИЕ , ДЕСНИТЕ, ПРИ ТЕЗИ УБИЙЦИ НА МИРНИ ХОРА , ЗАКОННО ИЗБРАНИ ПРАВИТЕЛСТВА И ДЪРЖАВИ ?
114
1
 
58
 
! Отговори
Илия преди 6 години
"Отчет за първата година извън институцията"???????????? Аз ли нещо съвсем изтрещ.ях или има по- изтреще.ли и от мене??? Кой нормален човек дава отчет за нещо, за което нито е назначен, нито е избран, нито е канен??? Не може ли вече да се разкара на крилете на Икар и да спре да ни натрапва против.ната си прод.ажна физиономия този неадекватен субект???? То бива джендърска простот.ия и наглост, ама тоя вече счупи тъпом.ера!!!
113
2
 
55
 
! Отговори
Погнусен преди 6 години
Горките му деца. Как ли се чувстват като гледат изветрелия си баща ....
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека отлетят на едно по-хубаво място
111
2
 
8
 
! Отговори
Siegfried преди 6 години
Пожалуйста ! с черен от Африка .
110
3
 
19
 
! Отговори
Красимир Кацаров преди 6 години
"Но аз съм за мир"... Това казва всичко!
109
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен131 И кое е благото за България . Джендърите ,третият пол ,транссексуалните ,наркоманият ли ?Педофилията и со.до.мията ?
108
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба за такива казваше -ненормалник .
107
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не си е намерил любовник?
106
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Плевнелиев: "... Сега летя на крилете на любовта!"---Абе, к'во да ви кажа ... диагноза "Вечно щастие" , вечно ус ...пардон, ухилен.