Плевнелиев: След труден период, сега летя на крилете на любовта!

Той потвърди, че няма намерение да създава свой политически проект
Обновена: 6 фев 2018 08:29 | 5 фев 2018 20:45,
248


Президентът 2012-2017 Росен Плевнелиев призна, че се носи на крилата на любовта. Това стана по време на отчета му за първата година извън институцията. Той препотвърди позицията си, че няма намерение да влиза в политиката или да създава свой политически проект.
Още по темата
През последната година Плевнелиев получил много предложения за различни постове, но отклонил всички, защото е решен да остане в България.

"Служих на България, продължавам да служа на България. Аз съм щастлив в България, оставам в България. Тук са децата ми, тук е семейството ми. Тук е жената, която обичам и която стои до мен", сподели Плевнелиев, цитиран от "Дарик".

Връщайки лентата назад, той разказа за трудния период, през който минал още докато беше в президентството, но сега ситуацията била друга.

"Самият аз си задавах въпросите при това, което се случи на мен и на семейството ми - дали бих могъл в ситуацията, в която се намирах тогава. Сега съм в съвсем друга ситуация. Сега летя на крилете на любовта, но тогава беше друго", разказва още той.

Плевнелиев не пропусна да признае и лична грешка.

"В моята романтична нагласа тогава, при сформирането на второто служебно правителство аз исках да покажа на моите любими сънародници, че всеки гражданин, който има активна позиция и се бори за демократични права, може да стане министър-председател. И това беше случаят с министър-председателя Близнашки, който беше активен на улицата, протестираше за права, протестираше срещу едно от най-големите безобразия в държавата, които се случиха в годините на прехода", допълни той.  

Плевнелиев разкритикува действията на президента Румен Радев, похвали правителството на Бойко Борисов и подкрепи Истанбулската конвенция.

"Едно от позитивните качества на българския народ е, че вече ще имаме Пижо и Пенда... и Дженда. Меко казано е несериозно", допълни още той.

И за живота извън политиката:        

"С един мой приятел, много беден човек, беше му паднал покривът и му помагах да го оправим. Отиваме в местната кръчма, вече не съм действащ държавен глава. Сипва се една ракия, по 1 лев бутилката, най-хубавата ракия на света. Едни възрастни хора, които застанаха срещу мен, ми казаха: "Ти защо така с Путин?", "Защо така с Русия?". Това беше моят експеримент. Да отида там, да ги гледам в очите и да ги чуя много внимателно. И аз им казах, че нямам нищо против президента на Русия. Но аз съм за мир", разказва Росен Плевнелиев.

Той допълни, че фондацията, която създаде - "Решения за бъдещето", се финансира с негови лични средства и дарения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
53
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Плевнелиев няма ни сърце, ни мозък! Спрете да го давата! Това е антимодел за подражание от подрастващото поколение! Не се забелязва и Десито да е примерна майка, а не ... ! Спрете с извращенията! Не е забавно вече! Тази двойка е фарс!
84
0
 
35
 
! Отговори
тазе гнусет тип преди 6 години
тази го търпи само за пари, чакайте и след време ще четете други новини за тях
83
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха! Излага се.
82
1
 
41
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Тоя е в една партия с прокопа, оня шефа на Каолин и продажните му сайтове копиращи Дойче веле. Нпо-тата им дават кинти. От друга страна са дебелия Пиши и тиквата които си гледат пък техния 'бизнес'. Бог да пази България с такъв "елит".
81
4
 
37
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Чудя се ,дали ще изберем по-*** президент от този!
80
4
 
2
 
! Отговори
!!!!!! преди 6 години
Oshte te pazqt, a I oshte ma4kash bednite v BG ostava da kagesh kat premiera, 4e si darqvash pensiqta prezidentska na decata na MVR I ke se opravqt neshtata s lubovta epten. Gadno e 4e se razminavame no istinata e Edna I 4ovek trqbva da gradi vurhu new a me vurhu lubovta, amin.
79
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този само на крилете на глупостта може да лети. За друго не става.
78
6
 
31
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Голям българин. Росене народа е с теб. Ти си следващия президент на ромска и джендърска България. Герба ни ще бъде стpaпон. Знамето онова с цвета на дъгата. Ромите ще препускат с каруците по пътищата а по БНТ ще пускат класическа музика.
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роско ракията!
76
22
 
3
 
! Отговори
Деската преди 6 години
До ПлевналиевРоска остави ги тези форумни мишлета,нека си цвърчат на воля тук, това им остава на тях. Важното е, че ние се обичаме от сарце.
75
0
 
38
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Служил на България. Бил щастлиФт. ***. Ако ще имаш такъв 'президент' по добре да нямаш държава.
74
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига с тоя ***, а?!
73
3
 
23
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Служил си на ФЕОДАЛИЯ с мазна усмивчица и ибрик в ръчичка.Един ден след поредния си мандат Володя Путин на въпрос за *** ще отвърне....,,АААА Плевнелиев ли онзи дребен чиновник от американската администрация на Балканите...,а е възможно и да го обърка с някоя от любовниците на Филип Киркоров..
72
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росенчо шамарчето....Така ще го запомни българският народ.
71
4
 
15
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Поскам салза за Роско
70
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още след като стана президент и на пресконференцията Тиквата си позволи да му играе една *** зад врата и оня като се ухили доволно заради това...и ми се додрайфа. И този безгръбначен без грам достойнство го търпяхме 5 години ....Кой президент би позволил някой да го шамаросва публично зад врата? А кой ще се ухили заради това че са го плеснали зад врата?Нямам думи!
69
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роско, ти си джендер. Кого заблуждаваш? Себе си?
68
25
 
1
 
! Отговори
Плевналиев преди 6 години
Я! Мишлета, вие какво толкова се вълнувате тук?
67
1
 
28
 
! Отговори
niko преди 6 години
баси , и тоя ми стана баджанак.
66
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той бил за мир!Аз до колкото се сещам ,на малко да обяви война на Русия!Всяко негово изказване,особено в чужбина,започваше и завършваше с плюване по Русия!