Служителите на затворите пишат на Борисов: Пари!

Синдикатът им иска изравняване на заплатите с тези в МВР
5 фев 2018 16:37,
25
Служителите на затворите пишат на Борисов: Пари!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикатът на служителите в затворите в България изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов. В него работещите в местата за лишаване от свобода искат от министър-председателя изравняване на заплатите им с това на служителите на МВР.

Копие от писмото синдикатът е изпратил и на вицепремиера по обществения ред и сигурност Красимир Каракачанов, и до министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Още по темата

Служителите в затворите питат премиера дали ще предприеме актуализация на бюджета на правосъдното министерство, за да се изравни статута на всички, които работят в сектор "Сигурност".

В писмото се призовават управляващите да оповестят публично своята позиция.

Синдикатът изключва тя да изключва възможности за отстъпление от вече заявения ангажимент на правителството и на министъра на правосъдието. По време на дебат за приемане на бюджетната рамка за тази година бе обещано равно третиране и недопускане на дискриминация по отношение на служителите в сектора за сигурност.

Служителите в затворите признават и че са обезпокоени от мълчанието институциите по протестите им.

От миналата седмица те и служители на съдебна охрана в 22 града протестират срещу ниските възнаграждения, лошите условия на труд и съотношението охранявани – охраняващи в местата за лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Пáри нема.. преди 6 години
...Действувайте !
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борис ви отговори да му ядете оная работа.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пък е тоя. Един от многото строители на капитализма. Колкото и да се тръшкате у нас богат човек съчувствие не може да получи. На толкова години човек с толкова пари от естествена смърт не може да си отиде.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще ни даде пари?Искаме пари.Искаме за се пенсионираме след 10 години работа и да получим 40 заплати.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като трябваше да се бият студенти и майки с деца - къде бяха ?- натискаха си партсалите в затвора, сега какви пари искат. Който искаше пари , излезе вкара яки тупалки на деца и възрастни и сега му вдигнаха заплатката.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Teq polocai cql jivot lejat na garba na rabotehtiqt 4ovek.Da idat da rabotqt istinska rabota ta togava da tarsqt pari
17
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Министърката на правосъдието на една балканска държава отишла при министър-предЦедателя за да се хвали колко добре вече живеели затворници те.ПреЦедателят слушал,слушал,па рекъл:"Виж Цуре да оправиш порциона на затворниците,да не е като на студен тите, защото Цуре,както сама се досещаш, отдавна ни е минало времето, ние с тебе тепърва да ставаме студенти".
16
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А, той им отговаря - Удри!
15
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 6 години
До 4 каква подкрепа те гони. Само подкрепа им трябва, те полицаите не са чак такива *** да подкрепят нищоправенето.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата държава е една помийна яма, трябва всички доходи в момента да се удвоят! Не да се вдига по малко а да се удвоят, за да може въобще да се оцелее в тая ***!
13
3
 
8
 
! Отговори
Един преди 6 години
Тия не са наред. Какво изравняване искат. Не е едно и също да работиш цял ден навън или да си вътре в съда на топло. Не е едно и също и да ловиш въоръжени престъпници или да ги водиш в съдебната зала обискирани и с белезници. В цял свят надзирателите вземат доста по-ниски заплати от полицията. 5% най-много, че и те са им много.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия пари бе хора ! - целият свят се е побъркал ПАРИ та ПАРИ .Ще се затрием от лакомия а парите не стават за ядене и както върви скоро ще го разберем!
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко да не мисли, ами да дава. Знае ли човек. След време може да му се отблагодарят с добро отношение, повече свиждания и отпуски.
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнус ме е от тази сгaн, работеща в затворите! Имах познат- простоват човек и то много, който какво ли не направи, за да стане надзирател в затвора. Вика- "само подкупи се взимат, много е добре". Погнусен бях, скарахме се. Един, два пъти съм го виждал по разни общи събирания (с такива прости хора не комуникирам). Хвали се как гледали филми по цяла нощ на таблет и ревеше, че сложили камери и трябвало да работи. Как не ги е срам всичките тия, наистина се чудя...
9
2
 
26
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Заплатите в МВР са незаконно повишени в нарушение на закона за държавния бюджет и са атакувани в съда от група граждани,така че да не се радват и да не връщат после пари.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служителите от. Образованието, Здравеопазването, от Бдж-то, от правосъдието ., от транспортът... Пишат на Бойко :ПАРИПенсионери умиращи от глад.... Пишат на Бойко : ПАРИ Защо само полицай, военни и служители в затвори имат право на ПАРИ.??? Бойко превърна България от комунистическа в полицейска. УРА ура ура за Тиквеника.
7
1
 
30
 
! Отговори
ама вие сериозно ли преди 6 години
смятате, че надзирателите "опират" до размера на заплатата си ?!? Публична тайна е тарифата за всичко вътре. А, ... сега се сетих - парите са ни малко /демек за пенсия/ ! Ясна е работата ! Просто се чудя дали ако направят заплатата на ченгетата от по 3 000 лева - дали ще има корупция ? Аз мисля че ... да !
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познат кандидатства за надзирател в голям областен град и му искаха 5 хиляди лева за да го уредят(а си беше покрил физическите изисквания).
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби, дай пари на тези хора, защото животът е превратен.
4
6
 
8
 
! Отговори
за преди 6 години
Надзирателите заслужават повече пари и хора тяхната работа е опасна и тежка,но нещо не виждаме наглите/полицаите/да ги подкрепят