Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас

Данните на БНБ до ноември показват ръст спрямо 2016 г.
Обновена: 6 фев 2018 15:31 | 6 фев 2018 15:30, Екип на Investor.bg
66
Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Близо 813 млн. евро са пратили сънародниците ни зад граница на роднините си в България от началото на 2017 г. до края на ноември. Това показва справка на Investor.bg в информационните масиви на Българска народна банка (БНБ).

Спрямо същия период на 2016 г. парите са с 12 млн. евро повече.

За сравнение, от януари до ноември в българската икономика са влезли чуждестранни инвестиции в размер на 883,7 млн. евро, което пък е с 2,4% по-малко, отколкото за 11-те месеца на 2016 г. Трябва обаче да уточним, че данните на БНБ са предварителни.

Основните парични трансфери на българите продължават да идват от САЩ, Испания, Италия и Гърция.

Добре е да отбележим също, че парите, които идват от българите, работещи в чужбина, всъщност са доста повече от отчитаната от БНБ статистика, тъй като в нея не се включват донесените пари в брой, а освен това БНБ отчита само преводите над 2 500 евро.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите разгониха Българите по чужбина
33
1
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Да тва сиг са 25% от парите който влизат в бг от чужбина. Че ако не е чъжбината ще е доста по зле за голям процент от българите сиг 70% от колите са купенис пари от чужбина
32
15
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АЗ ПАРИ НА РОДНИНИ В БЪЛГАРИЯ НЕ ПРАЩАМ ! НЕ ИСКАМ С МОИТЕ ПАРИ РОДНИНИТЕ МИ ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ И БАНКИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ ! АКО РОДНИНИТЕ МИ СА ЗЛЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ДОЙДАТ В ГЕРМАНИЯ ! МАЙКА ,БАЩА НЕ ПРИЗНАВАМ ! С МОИТЕ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МОШЕННИЦИ !
31
3
 
35
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Не гастЕрбайтери, а гастАрбайтери. Това са турците и италианците, който работят в Германия през 50-те и 60-те години, за да помогнат за възстановяването й от войната. Българите, които сега работят в Европа, не са гастарбайтери. Те са пълноправни членове на най-големия пазар в света, с пълно право на свободно придвижване. Поняли, товарищи ушaнки?
30
1
 
18
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Парите са поне 5 пъти повече.
29
0
 
35
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Реално изпратените пари от чужбина са най-малко още толкова. Например аз от чужбина всичките спестявания съм ги пратил на ръка от познати и няма как тия пари да фигурират в тия 800млн евро!
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хмм
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо сте се объркали не са мама и тате, за сина и дъщерята, защото сме в демографски срив. Тотална щета.
26
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия пари дедовците си поръчват по 3 жрици наведнъж, както в съседната статия, а бабите замерват милиционери с пачки.
25
6
 
38
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
До 26 , да в България са останали най грамотните и начетени : Боко който е прочел една книга през живота си, Лъчо мозъка, Цвъки със шесте апартамента, Делянчо Добрев и родата в Хасково, Деса Дуловската , Цецка майката на нацията и ред други герои на науката
24
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБ са измекяриСлава Богу, че неграмотните хора напуснаха България, дано всеки последва твоя пример! И.. нормално в България да няма работа за такива като теб, като бежанец все нещо ще изскочи навън...
23
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като разбирам схемите по които се граби и унищожава България, няма бъдеще за тези които са тук. Ще останат само житаните, които ще разграбят каквото е останало, защото те не работят и не внасят в бюджета. Разпад в здравеопазването, лекарите бягат, образованието е в хаос, полицията бита от шведите, училища се закриват, няма пример за децата никъде, освен кражби, източване на европари, разпределение на държ.поръчки на герберски фирми. Контрабандата е на мах. Изнасят се милиярди по офшорки.
22
5
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 години
Някой знае ли колко са чуждите инвестиции в държавата на Боко за 8 месеца ?
21
7
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
Жоре патриото, сигорно с паничката за центове пред някоя бензиностанция си бил 15 години а жената ти в Холандия на кабинките за секс е заработвала , само такива се връщат , нормалните хора никога няма да се върнат в бг с такава мафия и корупция за болници да не говорим освен като туристи за малко да ви подхвърлят като на куче някое евро
20
2
 
32
 
! Отговори
до циник преди 6 години
Не схващаш ли, че цитираните от теб коментатори са ***. На работещите в България обясняват, че са мързеливи и неграмотни, че общаците вземали по 1000 лева заплата. На емигрантите пък казват, че са предатели.Цялата работа е да се запушат устите на хората, критикуващи правителството.
19
8
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
Троловете на Герб в действие но като свърши лапачката и еврофондовете щете нещете ще чистите кенефите за жълти стотинки в централата на Герб ,а аз ще си тупкам фаса по Доминикана
18
38
 
17
 
! Отговори
Жоре Патриото преди 6 години
Не ми пука нито за емигранти, нито за преводи, нито каквото и да е. Аз се прибрах преди 15 години от Германия, създадох семейство в България, имам две прекрасни деца, печеля добре и се чуствам на мястото си. Който иска да бере марули в Англия или портокали в Испания му желая друм бун както казват румънците. Ако на човек му се работи и е достатъчно упорит, то в България може да осъществи мечтите си и да бъде щастлив.
17
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като замина и цент няма да пратя тук , като знам , че всъщност помагам на умрялата бг " икономика "
16
8
 
31
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Много правилно сте анализирали положението у нас. Не разбирам тези които гласуват за *** паша, не разбират ли, че балона ще се спука. Приказките му за растеж, стандарт са лъжи. Разпада на държавата е такъв, че след него ще е Апокалипсис. Ще зейне това което е причинил на Българские народ, тотална разруха и морално падение. На 04.02.дъщеря му Венетка е арестувана в LA, че с Бугати за 3 милиона е карала с 392 км/ч. Колата е в полицията, тя освободена с 12000 гаранция. Това е той, убиеца на Бъл
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Влади.Ние ,който работим тук и плащаме осигуровки и други щуротии няма да видим пенсия.След няколко години няма да има кой да работи. Младите хора в чужбина, а в България само старците. Трагедията ще страшна.