Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас

Данните на БНБ до ноември показват ръст спрямо 2016 г.
Обновена: 6 фев 2018 15:31 | 6 фев 2018 15:30, Екип на Investor.bg
66
Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Близо 813 млн. евро са пратили сънародниците ни зад граница на роднините си в България от началото на 2017 г. до края на ноември. Това показва справка на Investor.bg в информационните масиви на Българска народна банка (БНБ).

Спрямо същия период на 2016 г. парите са с 12 млн. евро повече.

За сравнение, от януари до ноември в българската икономика са влезли чуждестранни инвестиции в размер на 883,7 млн. евро, което пък е с 2,4% по-малко, отколкото за 11-те месеца на 2016 г. Трябва обаче да уточним, че данните на БНБ са предварителни.

Основните парични трансфери на българите продължават да идват от САЩ, Испания, Италия и Гърция.

Добре е да отбележим също, че парите, които идват от българите, работещи в чужбина, всъщност са доста повече от отчитаната от БНБ статистика, тъй като в нея не се включват донесените пари в брой, а освен това БНБ отчита само преводите над 2 500 евро.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
още преди хиперинфлацията,. парите за пенсии бяха окрадени от режима на т.живков.пенсионните фондове бяха празни.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48 Анонимен какъв? Тези 813 милиона евро-без да са включени преводи под 2500 евро и пари донесени на ръка , които са още толкова)с които създават у нас работа в строителство , обзавеждане , ресторанти
52
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖЪТА преди 6 години
...МНОГО СМЕ ДОБРЕ....О ЙЕ.... с африкански жизнен стандарт ( с изключение на малко ИТ та...и политиците....)
51
3
 
3
 
! Отговори
стенчо преди 6 години
печелят само магазините и частните майстори.С тези пари не се строят пътища, общински и държавни сгради,това са пари за близките им.А ние които дремем в тази държава плаща-ме данъци и от тях се поддържа държавата.Ако не сме ние държавата ще загине, ниеплащаме и пенсиите на родителите на тези пращащи пари от чужбина, от тези пари не влиза и стотинка в НАП.
50
1
 
4
 
! Отговори
Митака от Berlin преди 6 години
До Жоре ПатриоЖоре батко, колко са такива като теб, я ми кажи...? Знаеш ли, че аз от толкова познати състуденти и приятели, само 1 един за 18 години видях!? Връщат се хора, на които им е отредено да работят за мафията и обират бедният ни народ...Единици са, специалисти , които са се закрепили да живеят нормално в Родината...За сметка на това, в последните 5 години над 10 лекаря, учители, музиканти-все интелигентни и чудесни хора срещнах тук... Никой не иска да се връща с децата си в БГ!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 700 000 х.киргизи, работещи в Русия за първите 8 месеца на 2017 са изпратили в къщи 1,4 млрд долара . Публикувано беше в пеевска медия през септеври . Та кой от Краварията, кой от Мечкарника, колкото може помага .
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пт лошата кравария идват парите, от матушка - нищо.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44"А пенсиите щяха да са два-пъти по-големи.." - идеята на пенсиите е че работиш, и заделяш пари (които се инвестират за да има възвращаемост) и като се пенсионираш започваш да получаваш от ТВОИТЕ пари. Парите на днешните пенсионери ги изяде хиперинфлацията която *** предизвикаха през 96-та. Сега тези дето скачаха като хаховци по площадите вместо да искат съд и присъди за политиците получават не свотите пари а тези които работещите в момента дават уж са собствените си пенсии
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трезвеномислещтрезво какъв? Балама е по-добре. Раздели 800 милиона евро на 6 милиона население - получаваш по 13.3 евро на година, или малко над 1 евро месец на човек. Аре на училище да учиш математика
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44"От Гастербайтерите губим..." кои сте ВИЕ дето губите от тях? Тези които не може да ги експоатирате ли?
44
7
 
13
 
! Отговори
Трезвеномислещ преди 6 години
Ако всичко това написано е вярно, България се изхранва от гурбетчиите! И това ми било европейска държава!!!!!
43
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто ги забравете това са Предатели , Изменници , Дезертьори
42
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Гастейтерите бяха в Бъргария , Брутния Вътрешен Продукт щеше да бъде Два-пъти по-голям.. От Гастербайтерите губим 50милиарда .. А пенсиите щяха да са два-пъти по-големи..
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37а каква е ползата от теб? Сериозен въпрос е това.
40
2
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
До 40Печели всеки един живеещ в Бг пряко или косвено, чрез покачване на общото потребление на стоки и услуги и стимулиране на икономиката
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БНБ не отчита-парите в брой-преводите над 2 500 евро-преводите от алтернативни платфори -"инвестициите" в недвижимо имущество. В едно от близките села има цех за дограма и 5-6 бригади майстори. Лятото всеки ден има бетоновоз там. Всичко заради хората в чужбина дето си строят къщи там.
38
3
 
17
 
! Отговори
От тях печелят: преди 6 години
До Анонимен 37- търговците, които внасят данъци в НАП.- лекарите, които лекуват болните им родители. Само 1 пример- леща за старческо перде на 1 око- около и над 1000лв. Счупен крак или ръка- слагат разни пластини за бързо зарастване- пластината се плаща. Операция простата- около 3000лв. Здравеопазването в Бг не безплатно- аптеките.- зъболекарите- вадене на вс. зъби, протеза.- ЧЕЗ, ИВН, ЕОН, ВиК, Теленор, Мтел, Виваком, дървената мафия.- данък сгради и смет.- ало измамниците.
37
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, нали всички се връщат? Откъде толкова много гастербайтери?Пращат повече пари, защото на Запад им се увеличават заплатите, а тук всичко поскъпва все повече и повече. Ще дойде момент, когато възрастните им родители ще починат, децата им ще заминат зад граница и тогава тия "родоотстъпници"(както ги наричате) ще спрат да пращат пари. И ще фалират магазинчета, заведения, фирми, предлагащи различни услуги. Няма чужди инвестиции, няма парични преводи от чужбина. Чакайте на украинците и молдовците!
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не точно гробарите ги разгониха, гробарите работят заубийците от ЕС и Фащ. Разгониха ги точно ЕС боклу.. и масонските слуги. Пръснати за тях сме по добре
35
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ КАКВА ПОЛЗА ОТ ТОВА ЗА ДЪРЖАВАТА ? НИКАКВА ! ПЕЧЕЛЯТ БАНКИТЕ ОТНОВО И ВЕРИГИТЕ МАГАЗИНИ КОИТО СА ЧУЖДИ И ПОЧТИ НИЩО НЕ ПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ. ОТ ГАСТЪРБАЙТЕРИ НИКОЙ НИКОГА НЕ Е СПЕЧЕЛИЛ ОСВЕН ТЕ, БЛИЗКИТЕ ИМ И СТРАНИТЕ В КОИТО РАБОТЯТ. ТЕ ХРАНЯТ ТЕЗИ КОИТО НИ ЕБ... МАМ..., ТЕЗИ КОИТО ПРИЧИНИХА ТОВА НА БЪЛГАРИЯ. ГАСТЪРБАЙТЕРИТЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ ТАЗИ СТРАНА И ТОЗИ НАРОД