Нагли кражби: Краде ли Емилиян или "обсебва"... телевизор?

Младежите, обрали апартамента, приемат живота на игра
6 фев 2018 11:00,
85

Преди няколко дни известност придоби историята за група младежи, извършвали нагли обири на апартаменти, предлагани под наем за краткосрочно настаняване.

Информацията стана известна след пост в социалните мрежи, в който се упоменава името на един от извършителите - Емилиян Йорданов.

По-късно извършителите застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR и признаха в ефир своето деяние. Младежите обясниха, че до кражбата на чужда собственост се е стигнало заради това, че взели заем от лихвар на стойност 5 000 лв. и трябвало спешно да върнат парите.

Още по темата

Според адвоката Емил Георгиев е крайно време да се погледнат по-сериозно подобни случаи, защото става дума за много нагло посегателство над чужда частна собственост.

"Според правораздавателните органи става дума за "обсебване" на телевизора, който са взели младежите и по-късно продали, а не за кражба. Обществото трябва да се започне да се отнася със нетърпимост към подобни случаи, защото това е поредният", коментира още Георгиев.

По думите му момчетата ги грозят от 1 до 6 години условна присъда, но ако възстановят в рамките на съдебното производство щетите, които са нанесли - е възможно и смекчаване на наказанието до 3 години или само парична глоба.

Мнението на психолога Елена Карпачева е, че това деяние говори за незрялост и несоциализираност на младежите в обществото.

"Трябва да се разбере защо тези младежи действат по този начин. Дали проблемът идва от семейството, приятелите или от обществото. Като цяло тези момчета възприемат живота като игра", категорична е Карпачева пред Bulgaria ON AIR.

Психологът смята, че е крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
И аз! И аз! И аз! преди 6 години
И аз приемам живота на игра и на шега!Хайде да ида до банката, да заплаша персонала с някое детско пищовче, което на външен вид много прилича на 38-калибров и да обсебя някой и друг милион!Няма да е кражба, на майтап ще е и обещавам да черпя приятели и познати три дни подред, не съм скръндза!Нали всичко е като на ужким, бе! това е само игра!
58
0
 
7
 
! Отговори
обран преди 6 години
Едни такива *** ми окрадоха колата посред бял ден... Вероятно са имали голяма нужда, да си вземат двете странични огледала, чистачките и предната емблема на стария ми опел, как да не ги съжаля? Затова им ги оставям да си ги ползват със здраве и да си ги сложат отзад. Нямам предвид задното стъкло...
57
0
 
10
 
! Отговори
Гледам и не вярвам! преди 6 години
Тези момчета трябва да си понесат наказанията. Трябва да влезнат в затвора! Въпроса е, че има много такива като тях млади, самоуверени, невъзпитани, които си мислят, че могат да тормозят хората по-този начин. Забележете само как ходят, като бабаити. Ходят по телевизиите оправдават се, че са малки глупави и ние обществото трябва да ги съжалим.....
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат.Това доколкото хващам значи, че ако имаш избор да умреш или да направиш престъпление, да избираш първото а не второто.Да това е доста героично.Но никой не говори за това как да не се изпада в такъв избор.Защо ли?А всъщност това е най важното, но тука вече играе роля цялото общество, а не отделни личности,а това не угодно на никой.
55
0
 
10
 
! Отговори
пандиз кириз преди 6 години
Като ги натикат у панделата при бай Ставри, много хубав ще им се види живота. А какви игрички ще си играят старите с дупетата им... Ще гледат филма "Обсебване" на живо.
54
2
 
7
 
! Отговори
Ушев преди 6 години
Още събираме доказателства и работим! Ниски са ни заплатите.. Държавата да отпусне от 10 М за цигарки и ракия, пък може и да свършим нещо за народа най-накрая.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат проблем гаменчетата, достатъчно е да се определят за роми и стават безнаказани! Голямо предимство е да си ром, освободен си от отговорности!
52
0
 
12
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 6 години
Да ги очакваме ли в следващия ВИП Брадър тези медийни "звези"?
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покажете родителите им
50
1
 
21
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Защо ни занимавате с дебилчетата. За тях е ясно - бой докато, докато се опикаят. Покажете родителите им.
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да наричаш кражбата "обсебване" или "източване" е същото като да наричаш етноса "роми".
48
0
 
31
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Затвор и за двамата пичлегарчета? Там старите да поработят върху тях, и когато ги пуснат вече да мислят какво правят! Ако им харесало първия път, да крадат отново и пак там!
47
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилски рефлекси - така Русия открадна Крим...украинците им бяха дали част от него под наем, а Путин обяви, че не му харесва управлението на Украйна и й анексира полуострова !
46
7
 
4
 
! Отговори
Ти целия преди 6 години
скован от злоба сио шумен и разблуден град.......Пред твоите витрини блескави накуп застават често теи колко скръб в очите трескавии колко мъка се чете....
45
9
 
7
 
! Отговори
БСП преди 6 години
всява отчаяние и безпътност в сърцата на младите хора. Тази партия продължава да паразитира върху носталгията на старите хора по "ЗЛАТНИТЕ ГОДИНИ" вместо да се погрижи да даде път и посока на младото поколение, което расте без спомени за "доброто старо време" но въпреки това изповядва идеите за едно по-балансирано общество, където няма социално неравенство и повече хора имат достъп до желаните и нужни блага. Много жалко - расте още едно "ЗАГУБЕНО ПОКОЛЕНИЕ", губи се енергията на МЛАДОСТТА
44
0
 
3
 
! Отговори
преди 6 години
До Джедай МастърПо някога си мислим, че разбираме смисъла на нещо, но грешим.Да, има такова животно "кражба на собствена собственост" :)Ако беше казал "лична", щеше да си по-прав!Живота не е черно-бял. ПО някога нещата са заплетени и сложни.Но ето простичко казано - кражба от съсобственик ко е? :)
43
0
 
20
 
! Отговори
Консултатнт преди 6 години
Правете им реклама. Правете. После да не се чудим защо само негативни новини по медиите.
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е така е!След време като ги открият с дупка в главата,вече се води убийство.
41
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 44:Ами,тя полицията ги е заловила,но съдиите искат да ги оневинят,и да ги освободят.Значи проблема не е в полицията.
40
1
 
57
 
! Отговори
чарли преди 6 години
И сега тези крадци ще станат герой в очите на връстниците си.Видяхте ли само колко нагли бяха пред камерата ?