Нагли кражби: Краде ли Емилиян или "обсебва"... телевизор?

Младежите, обрали апартамента, приемат живота на игра
6 фев 2018 11:00,
85

Преди няколко дни известност придоби историята за група младежи, извършвали нагли обири на апартаменти, предлагани под наем за краткосрочно настаняване.

Информацията стана известна след пост в социалните мрежи, в който се упоменава името на един от извършителите - Емилиян Йорданов.

По-късно извършителите застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR и признаха в ефир своето деяние. Младежите обясниха, че до кражбата на чужда собственост се е стигнало заради това, че взели заем от лихвар на стойност 5 000 лв. и трябвало спешно да върнат парите.

Още по темата

Според адвоката Емил Георгиев е крайно време да се погледнат по-сериозно подобни случаи, защото става дума за много нагло посегателство над чужда частна собственост.

"Според правораздавателните органи става дума за "обсебване" на телевизора, който са взели младежите и по-късно продали, а не за кражба. Обществото трябва да се започне да се отнася със нетърпимост към подобни случаи, защото това е поредният", коментира още Георгиев.

По думите му момчетата ги грозят от 1 до 6 години условна присъда, но ако възстановят в рамките на съдебното производство щетите, които са нанесли - е възможно и смекчаване на наказанието до 3 години или само парична глоба.

Мнението на психолога Елена Карпачева е, че това деяние говори за незрялост и несоциализираност на младежите в обществото.

"Трябва да се разбере защо тези младежи действат по този начин. Дали проблемът идва от семейството, приятелите или от обществото. Като цяло тези момчета възприемат живота като игра", категорична е Карпачева пред Bulgaria ON AIR.

Психологът смята, че е крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
65
 
! Отговори
Ванко 1 и 2 преди 6 години
Искали били "да подражават на хората с възможности" и затова крадяли. Даже не схващат, че са извършили престъпление, щом обикалят телевизиите. Тия трябва да и евтанизират, защото са напълно изтървани.
38
1
 
45
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"кражбата на чужда собственост"Добре че уточнихте, че става дума за кражба на чужда собственост. Тя се различава принципно от кражбата на собствена собственост.
37
0
 
43
 
! Отговори
Браво бе преди 6 години
Кисели ***. И нагли.
36
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лихвара"А бе как седават пари на непълнолетни?"На 18 и 19 години са келеметата и са съвсем пълнолетни.
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София- ден и нощ. Героите на днешния ден
34
0
 
29
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Не го пипайте.Той е *** тв.Пада си по телевизориНарушавате му правата.
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфантилните ми милички наркоманчета. Горкичките. Нищо, този път ще ви се размине, но после ще изпаднете още по-сериозно и накрая ще ви убият с ритници.
32
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябва да се разбере защо тези младежи действат по този начин." Отговарям веднага - ултралиберастия и липсата на един дядя Сталин. Лесоруб в Сибир за 15 години и повече няма да помисли за "обсебване".
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
porednata Sofiiska droga....
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кражбата и измамата са две РАЗЛИЧНИ НЕЩА!!!ЗА ТЕЗИ КОИТО ЯВНО И ОТКРИТО МАМЯТ ХОРАТА ПО ТЕЛЕФОНА ИЛИ ОТ КЪДЕТО И ДА БИЛО ПО ДРУГ НАЧИН ЗА ТЯХ ЗАТВОР МОМЕНТАЛНО!!!
29
3
 
29
 
! Отговори
Крум Страшни преди 6 години
Аз не страдах от толерастия и не уважавах евроатлантическите ценности и по мое време никой не си и помисляше да краде. Тия които бяха заварено положение като ги засърбеше носа си го почесваха с рамо или коляно в зависимост от това къде е отплеснала секирата.
28
0
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Незнам тоя лихвар как така бачка без лихва взелли 5к и щяли върнат 5к. *** лапета общо взето глоба и условна и айде на вън
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
можели са да се пуснат в интернет да проституират на дърти и с космати гърбове мъже!!! ще ми крадат те :D
26
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж им било за сефте, а сутринта по ТВ показаха още 2ма потърпевши от въпросните берачи. Най-лошото е, че няма грам съжаление за стореното, едва ли не им се полага.
25
3
 
23
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Тия са прекарали половина си живот под управлението на мутрата и това е резултата!
24
1
 
28
 
! Отговори
опа преди 6 години
Справедливо ще е лихварите да им покажат как стоят нещата,а после и държавата с примерно 2 годинки в зандана.
23
1
 
24
 
! Отговори
Лихвара преди 6 години
А бе как седават пари на непълнолетни? А пък бил ги притискал.... Всички са за затвор.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ ПИТАМ ЗАЩО ПРОКУРОРИТЕ НЕ ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА ТЕЗИ КОИТО ЯВНО И ОТКРИТО НЕ ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ ПРИ ЯВНИ И ОТКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!!МОЕТО МНЕНИЕ Е, ЧЕ КОГАТО ИЗВЪРШИШ КРАЖБА ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНОВИШ ЩЕТАТА В ПЪТИ РАЗМЕРА НА СТОЙНОСТТА И ПРИ ВТОРО ХВАЩАНЕ ДА ТЕ ПРАТЯТ В ЗАТВОРА А ПРИ ПЪРВО В ЗАВИСИМОСТ ОТ СТОЙНОСТТА НА КРАЖБАТА УСЛОВНО ОТ 1 ДО 10 ГОДИНИ!НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ЛЕЖАТ ДО ЖИВОТ ЗА КРАЖБИ :D
21
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ви ги, нагли до безобразие. Децата на демокрацията. После ми разправяйте, че учителите виновни. При толкова кражби това *** що не е в някой изправителен дом?
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не бе, медал им дайте направо... *** пародията